Είσαι από εκείνους που κάθε τόσο υποφέρουν από πονοκεφάλους; Πριν αρχίσεις να ανησυχείς, διάβασε στο κείμενο που ακολουθεί μερικές πολύ συνηθισμένες καθημερινές συνήθειες που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι προκαλούν πονοκέφαλο. Ίσως ανάμεσά τους ανακαλύψεις τι είναι αυτό που ευθύνεται για το δικό σου πρόβλημα.

Περνάς πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη

Είτε δουλεύεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε παίζεις παιχνίδια ή σερφάρεις στο διαδίκτυο, εάν βρίσκεσαι πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη είναι εξαιρετικά πιθανό να παθαίνεις πονοκέφαλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 5 ώρες μπροστά στον υπολογιστή είναι αρκετές για να προκαλέσουν πονοκέφαλο, εξαιτίας της καταπόνησης των ματιών, αλλά και της άσκησης πίεσης στους μυς του αυχένα και των ώμων. Εάν είναι πρακτικά αδύνατο να μη μένεις μπροστά από υπολογιστή, φρόντισε τουλάχιστον να κάνεις τακτικά διαλείμματα, έστω και για πέντε λεπτά.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Πίνεις περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα; Εάν όχι, οι πονοκέφαλοί σου μπορεί να οφείλονται σ’ αυτό. Επειδή ο εγκέφαλός μας αποτελείται από σχεδόν 75% από νερό, πρακτικά θα αρχίσει να… συρρικνώνεται εάν δεν πίνεις αρκετό και θα πρέπει να πιέζεται περισσότερο για να αποδώσει στις καθημερινές λειτουργίες του, κάτι που πιθανόν να πυροδοτήσει την εμφάνιση πονοκεφάλων.
Έχεις πολύ στρες

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα υψηλά επίπεδα στρες προκαλούν πόνους σε όλο το σώμα και, φυσικά, στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πονοκέφαλος τύπου τάσης – μια από τις πιο συχνές μορφές πονοκεφάλου- οφείλεται κατεξοχήν στο στρες. Πολλές φορές, μάλιστα, προκύπτει ένας φαύλος κύκλος, καθώς ο πονοκέφαλος προκαλεί στρες, το οποίο με τη σειρά του επιδεινώνει το πρόβλημα.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Συνηθίζεις να βγαίνεις συχνά το βράδυ, χαζεύεις με τις ώρες βιντεάκια στο youtube πριν κοιμηθείς ή υποφέρεις από αϋπνία; Εάν απάντησες “ναι” σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις, είναι πολύ πιθανό να υποφέρεις από πονοκεφάλους. Βεβαιώσου ότι κοιμάσαι 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ. Στην ανάγκη, δοκίμασε να πηγαίνεις για ύπνο κάθε μέρα και λίγο νωρίτερα.