Γνωρίζετε ότι ενδείξεις όπως η δυσκολία κατά την αναπνοή ή ο πόνος στο στήθος απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Υπάρχουν όμως και άλλες που, ενώ είναι πιο εύκολο να τις αγνοήσετε, θεωρώντας πως δεν υποδηλώνουν κίνδυνο, στην πραγματικότητα αξίζουν άμεσης προσοχής.

Εξάντληση που επιμένει

Το να αισθάνεστε κουρασμένοι ή νωχελικοί μετά από μια νύχτα που δεν κοιμηθήκατε και τόσο καλά, δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας. Αλλά η κούραση που επιμένει παρά τις προσπάθειές σας να ξεκουραστείτε ή που σας εμποδίζει να κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες μπορεί να είναι σημάδι μιας κοινής ασθένειας, όπως η γρίπη.

Όταν αυτά τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες, είναι σημαντικό να αναζητήσετε την βοήθεια των ειδικών και να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους.

Ανεξήγητη αύξηση βάρους

Συχνά μερικά επιπλέον κιλά μπορούν να εξισωθούν με ένα σνακ περισσότερο από το συνηθισμένο ή με τις μικρές απολαύσεις των διακοπών. Υπάρχουν ακόμη και φορές που η αύξηση βάρους μπορεί να είναι εντελώς φυσιολογική. Όταν όμως πραγματικά δεν μπορείτε να καταλάβετε από πού προέρχονται τα έξτρα κιλά, είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Έντονη εφίδρωση

Η έντονη εφίδρωση δεν είναι απλώς ενοχλητική. Εάν ιδρώνετε όταν δεν ασκείστε και δεν κάνει ζέστη έξω, μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων θυρεοειδούς, διαβήτη, διαταραχών του νευρικού συστήματος, λοιμώξεων ή σε σπάνιες περιπτώσεις καρκίνου.

Επίσης η ανεξήγητη ή ξαφνική εφίδρωση μπορεί επίσης να σχετίζεται με εξάψεις στην εμμηνόπαυση.

Έντονη κόπωση κατά την γυμναστική

Αν ξαφνικά κουραστείτε περισσότερο από το συνηθισμένο κατά τη διάρκεια της κανονικής σας προπόνησης, δεν σημαίνει ότι χάσατε την φόρμα σας σε μια νύχτα. Είναι πιθανό η δύσπνοιά σας να προκαλείται στην πραγματικότητα από άσθμα, ειδικά αν βήχετε ή παρατηρείται συριγμό ή σφίξιμο στο στήθος, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η δύσπνοια κατά την διάρκεια της γυμναστικής, μπορεί να σχετίζεται με καρδιακή νόσο. Αυτά τα διακριτικά συμπτώματα είναι πιο πιθανό να είναι σημαντικά για κάποιον με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης, υψηλής χοληστερόλης ή διαβήτη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!