Συμβαίνει συχνά σε όλους μας. Το παράκανες με το φαγητό ή δείπνησες πιο αργά από το συνηθισμένο και τώρα νιώθεις καούρες στο στομάχι ή ότι σου ανεβαίνει το φαγητό. Μπορεί να φταίει κάτι που έφαγες και δυσκολεύεται ο οργανισμός να χωνέψει. Αντί να υποφέρεις αφού φας, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις κάποιο από τα 3 μπαχαρικά μέσα στις συνταγές σου και να αποφύγεις το φούσκωμα.

Ginger

Ο σταρ των μπαχαρικών συστήνεται από όλους τους ειδικούς και δεν είναι να απορείς. «Το ginger μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει το φούσκωμα και τα αέρια. Αποτελείται από συστατικά φαινόλης, γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους στους ερεθισμούς του εντέρου», εξηγεί η Katherine McNamara, Κλινική Διαιτολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Westchester. Σου προτείνει να το βάζεις μέσα σε σάλτσες ή όταν τηγανίζεις πατάτες, ενώ η γαστρεντερολόγος Jacqueline Wolf προσθέτει ότι το ginger στο φαγητό αποτρέπει τις ζαλάδες της εγκυμοσύνης.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό πασπαρτού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές. Συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα. Και αντικαθιστά επάξια τη ζάχαρη, συστατικό που δεν είναι ό,τι καλύτερο για την πέψη σου.

Κουρκουμάς

Η ουσία κουρκουμίνη που βρίσκεις μέσα στον κουρκουμά μειώνει τον κοιλιακό πόνο, τα αυξημένα αέρια και το φούσκωμα. Είναι το κορυφαίο αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό και μπορείς να το εντάξεις σε smoothies, σε dressing για σαλάτες αλλά και στο αγαπημένο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!