Η κακοσμία του σώματος είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μας. Μερικές φορές όμως δεν φταίνε τα αποσμητικά ή τα αντιιδρωτικά που χρησιμοποιείτε αλλά τα λάθη που κάνετε με το αποσμητικό σας.

Ιδρώνουμε για συγκεκριμένο λόγο, ο ιδρώτας συμβάλλει στην αποτοξίνωση και είναι θερμορυθμιστικό για το σώμα μας. Αν θέλετε να μοσχοβολάτε κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας ενδέχεται να βλάψετε τις φυσικές λειτουργίες αποτοξίνωσης του σώματός σας.

Το να κάνουμε ντους καθημερινά μας βοηθά να απαλλαγούμε από τα βακτήρια που ενδέχεται να είναι η αιτία κακοσμίας. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι όλα τα σκληρά σαπούνια και τα αντιιδρωτικά μπορεί να δημιουργήσουν κακοσμία εάν κάνουμε κάποια βασικά λάθη.

Ποια είναι αυτά;

1. Ελάχιστη ποσότητα

Το να κάνεις ένα πολύ γρήγορο πέρασμα με το αποσμητικό δεν είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του. Να έχεις στο νου σου ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απλώνεις μια σημαντική ποσότητα που θα καλύπτει όλη την περιοχή της μασχάλης και τους ιδρωτοποιούς αδένες που βρίσκονται σε αυτή.

2. Λάθος χρονική στιγμή

Αν συνηθίζεις να βάζετε αποσμητικό το πρωί, δεν είναι απαραίτητα λάθος αλλά δεν είναι και η ιδανική ώρα. Τα αντιιδρωτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται προς το τέλος της ημέρας, όταν είναι μειωμένη η παραγωγή ιδρώτα.

3. Ίδιο προϊόν για πολύ καιρό

Σίγουρα πιθανόν να μην θέλεις να αποχωριστείς το αγαπημένο σου αποσμητικό αλλά θα πρέπει να το κάνεις ανά διαστήματα, ειδικά αν βλέπεις ότι έχει μειωθεί η απόδοσή του. Πιθανόν το σώμα σου να έχει αναπτύξει αντίσταση στο συγκεκριμένο προϊόν και πλέον δεν σταματά την εφίδρωση. Αυτό προκαλεί ανάπτυξη μικροβίων στην περιοχή της μασχάλης με αποτέλεσμα τη δυσοσμία.

4.Δεν κάνετε απολέπιση

Όποιο και αν είναι το αποσμητικό που χρησιμοποιείτε, αν κάνετε αποτρίχωση στις μασχάλες σας τότε ενδέχεται οι τρίχες να εισχωρήσουν στο δέρμα και να φράξουν τους πόρους που μπορούν να παγιδεύσουν τη βρωμιά και να οδηγήσουν σε κακοσμία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!