Αν υπάρχει κάτι σε αυτή τη ζωή που αισθανόμαστε πως δεν είναι ποτέ αρκετό, αυτό είναι ο ύπνος, αφού τη στιγμή που χτυπάει το ξυπνητήρι η πρώτη μας σκέψη είναι να πατήσουμε το snooze.

Πόσο όμως πρέπει να κοιμόμαστε;

Οι ειδικοί συστήνουν στους ενήλικες να κοιμούνται 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Γιατί όμως δεν πρέπει να το παρακάνεις με τον ύπνο; Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Journal of the American Heart Association, έδειξε ότι υπήρχε ένα αυξανόμενο ρίσκο για διάφορες νόσους. 9 ώρες ύπνου συνδέονταν με 14% επιπλέον ρίσκο θανάτου, οι 10 ώρες με 30% και οι 11 ώρες με ποσοστό 47%. 

Οι πιθανότητες για θάνατο από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή νόσο συνδέονταν επίσης με τις περισσότερες ώρες ύπνου.

«Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς επιτάσσει να στερούμαστε ύπνου ώστε να προλαβαίνουμε τη δουλειά, τη φροντίδα της οικογένειας αλλά και τα χόμπι μας. Κι ενώ η αϋπνία είναι ένα αρκετά σύνηθες πρόβλημα, αποδεικνύεται ότι οι έξτρα ώρες ύπνου είναι ίσως πιο επιβλαβείς», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Chun Shing Kwok. 

Αν και αυτές οι θεωρίες βασίζονται σε αναλύσεις και συσχετίσεις και όχι έρευνες, ωστόσο είναι ανησυχητικές ενδείξεις για το τι μπορεί να συμβαίνει με την υγεία μας. «Οι περισσότερες ύπνου μάλλον μάς ενημερώνουν για την ύπαρξη αναιμίας, υποθυρεοειδισμού ή υπνικής άπνοιας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!