Τα κρύα μπάνια δεν είναι πολύ ελκυστικά για αρκετό κόσμο. Έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και μόνο η σκέψη τους μας κάνει ν’ ανατριχιάζουμε και να μην ενδιαφερόμαστε καθόλου.

Αν όμως, ξέραμε για τα τεράστια οφέλη που προσφέρουν τα κρύα μπάνια στην υγεία μας, ίσως να δοκιμάζαμε αυτή την απλή και οικονομική, σπιτική θεραπεία.

Δείτε παρακάτω, σύμφωνα με τους ειδικούς, γιατί είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα κρύο ντους:

Μειώνει τη φλεγμονή

Το κρύο μειώνει σημαντικά το πρήξιμο στο σώμα μέσω της αγγειοσυστολής, το αίμα εκτοξεύεται μακριά από φλεγμονώδεις περιοχές.

Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό

Καθώς οι φλέβες γίνονται πιο στενές, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται φυσικά για να παρέχει στο σώμα περισσότερο αίμα πλούσιο σε οξυγόνο. Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού αναγκάζει την αναπνοή να επεκταθεί για να παρέχει στο αίμα περισσότερο οξυγόνο. Καθώς αναπνέουμε βαθύτερα και αντλούμε αίμα με υψηλότερο ρυθμό, τα κύτταρα μας λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο, το οποίο τα βοηθά να λειτουργούν καλύτερα.

Βελτιώνει τη διάθεση

Κι, όμως, το κρύο ντους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Medical Hypotheses: «το κρύο ντους αυξάνει τη διαθεσιμότητα νευροδιαβιβαστών, όπως οι ενδορφίνες». Αυτό με τη σειρά του προκαλεί βελτίωση της διάθεσης.

Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών

Όταν λούζεστε με κρύο νερό, ενισχύετε τη λάμψη των μαλλιών. Τα μαλλιά περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, η οποία δρα ως ασπίδα γύρω από τα θυλάκια για να την προστατεύσει από βλάβες. Ακριβώς όπως οι φλέβες μας γίνονται μικρότερες όταν εκτίθενται στο κρύο, οι πόροι μας σφίγγουν επίσης στο κρύο, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Επιπλέον, το κρύο ντους βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών στο δέρμα μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!