Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες η περίοδός μας μπορεί να γίνει πιο επίπονη όσο μεγαλώνουμε. Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζει η Dr Penelope Law, γυναικολόγος από το εμπορικό σήμα Luna Daily, πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι η περίοδός τους αλλάζει ξανά γύρω στην ηλικία των 30 ετών.

«Μια αλλαγή στην περίοδό σας αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να συνδέεται με υποκείμενες παθήσεις αναπαραγωγικής υγείας όπως ινομυώματα, ενδομητρίωση», επισημαίνει η Dr Helen O’Neill, ιδρύτρια της μάρκας Hertility για τις ορμονικές δοκιμές στο σπίτι.

Παράλληλα, έρευνα του 2010 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπήρχε μια ισχυρή τάση προς αύξηση της απώλειας αίματος κατά την περίοδο με την πιο προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία».

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες άνω των 30 παρουσίασαν υπερβολική εμμηνορροϊκή αιμορραγία (μεγαλύτερη από 200 ml απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου τους – η μέση απώλεια αίματος κατά την περίοδο είναι περίπου 33,8 ml σε άτομα ηλικίας 25 ετών, η οποία αυξάνεται κατά μέσο όρο στα 62,4 ml μέχρι την ηλικία των 50 ετών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!