Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά τα οποία διατηρούν το ανοσοποιητικό μας σε καλή κατάσταση και μας προστατεύουν από τις διάφορες ιώσεις. Μυστικά γύρω από τον τρόπο ζωής, τη διατροφή, ακόμα και την ψυχολογία μας:

 Περιορίστε τη ζάχαρη στο ελάχιστο. Εκτός του ότι κάνει κακό στην υγεία, επηρεάζει αρνητικά και το ανοσοποιητικό σύστημα τις επόμενες ώρες μετά την πρόσληψή της, άρα γινόμαστε πιο ευάλωτοι στις ιώσεις.

 Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά και γενικά τροφές που περιλαμβάνουν βιταμίνη C και D.

 Να πίνετε ζεστά ροφήματα με βότανα, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και προσφέρουν θρεπτικά συστατικά που «θωρακίζουν» το ανοσοποιητικό σύστημα.

 Να αερίζετε καθημερινά το σπίτι σας και γενικά να προσπαθείτε να βρίσκετε σε χώρους όπου ο αέρας ανανεώνεται τακτικά, ώστε να φεύγουν τα μικρόβια.

 Το τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι επιβεβλημένο, πόσο μάλλον όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι μπορούν να μεταφερθούν αρκετοί ιοί μέσω των λερωμένων χεριών.

 Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τρίτους που είναι ήδη άρρωστοι για να μην κολλήσετε την ίωση από τα σταγονίδια που ενδέχεται να μεταδώσουν ιούς.

 Να ξεκουράζεστε επαρκώς, διότι ο καταπονημένος οργανισμός είναι πιο εύκολο να προσβληθεί από κάποια ίωση.

 Ακόμα πιο επιτακτική είναι αυτή την περίοδο η ανάγκη να αθλείστε. Όταν η φυσική κατάσταση είναι σε καλό επίπεδο, είναι πιο δύσκολο να αρρωστήσουμε.

 Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του θέματος, ακόμα και η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Έχει παρατηρηθεί πως, όσο πιο καλά νιώθουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να προσβληθούμε από κάποια ίωση.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!