Πολλές φορές το διαιτολόγιο που σας υπόσχεται να χάσετε κιλά μπορεί να περιλαμβάνει φαγητά χωρίς… νοστιμιά. Εάν κάνετε δίαιτα και νιώθετε τα φαγητά να είναι άγευστα κάντε τις παρακάτω αλλαγές που θα προσθέσουν γεύση αλλά και θα διατηρήσουν την ποιότητα στη διατροφή σας. 

Μαγειρέψτε με χυμούς
Το καστανό ρύζι, η κινόα και άλλα δημητριακά μπορούν κάλλιστα να μαγειρευτούν σε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή να προσθέσετε λίγο χυμό στο νερό ή το ζωμό σας, έτσι ώστε να τους χαρίσετε και έξτρα γεύση, αλλά και άρωμα.

Φάτε το σωστό τυρί
Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε το τυρί από το πιάτο σας. Υπάρχει λόγος, όμως, να προτιμήσετε τυριά με χαμηλότερα λιπαρά, όπως το ανθότυρο, τη μυζήθρα, το κατίκι Δομοκού, το ανεβατό, τα οποία δεν επιβαρύνουν μακροπρόθεσμα την καρδιά σας όσο τα πιο λιπαρά τυριά, όπως η φέτα ή τα κίτρινα τυριά, ανεβάζοντας τη χοληστερίνη.

Εμπλουτίστε τις σαλάτες σας με λιναρόσπορο
Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ο λιναρόσπορος κάνει καλό στην καρδιά, αφού ανεβάζει την καλή χοληστερίνη, ενώ συμβάλλει και στον κορεσμό, έτσι ώστε να πεινάμε και να τρώμε λιγότερο, χάρη στις φυτικές του ίνες, οι οποίες κάνουν καλό και στο έντερο. Ταιριάζει άψογα στις σαλάτες και τις κάνει πιο γευστικές και εντυπωσιακές.

Βράστε κοτόπουλο σε… τσάι
Όταν θέλετε να βράσετε λίγο κοτόπουλο για τη σαλάτα σας ή για να φτιάξετε μια πίτα, βράστε το σε νερό με πράσινο τσάι. Έτσι, θα του δώσετε έξτρα άρωμα, προσθέτοντας ταυτόχρονα στο πιάτο σας τις κατεχίνες του πράσινου τσαγιού, οι οποίες έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση πολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, διασφαλίζοντας την υγεία των κυττάρων σας και συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους σας.

Βάλτε σπανάκι στη σούπα σας
Είτε ετοιμάζετε σούπα λαχανικών, είτε κρεατικών κι ακόμη περισσότερο αν προτιμάτε κάποια από τις έτοιμες, φροντίστε να προσθέτετε στο μείγμα σας λίγο σπανάκι, βράζοντάς το μαζί της. Ο λόγος είναι ότι το σπανάκι με το κάλιό του, βοηθά στην εξισορρόπηση του νατρίου που μπορεί να υπάρχει στη σούπα, συν του ότι της χαρίζει χρώμα και φρεσκάδα.