Συναντήσαμε την Μαρία  Παπαδοπούλου  (Φυσιοθεραπεύτρια- Κινησιοθεραπεύτρια του Πολεμικού Ναυτικού, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Στίβου στα 800μ.) στον πολυχώρο Highway Activity Center και στο νέο Wellness Studio Pilates στη Νέα Κηφισιά.

Το Pilates μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια των κιλών;

Το Pilates μπορεί να σας βοηθήσει  ακόμη κι εάν έχετε σαν στόχο την απώλεια περιττών κιλών και λίπους.  Όπως κάθε είδος άσκησης έτσι και το pilates πρέπει να συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή.

Tο pilates ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Joseph Pilates. Περιλαμβάνει στατικές ασκήσεις που απαιτούν δυνατά άκρα και ισορροπία. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλαπλά. Εκτός από την ενδυνάμωση των άκρων και την ισορροπία, κάνει σύσφιξη σε όλα τα μέρη του σώματος. Παράλληλα, προσφέρει ευλυγισία, βοηθάει στην απώλεια κιλών και περιττού λίπους και συνδέει το σώμα με το πνεύμα.

Η Μαρία Παπαδοπούλου μας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μέθοδος του pilates δεν είναι απλά άσκηση, λειτουργεί και διορθωτικά για όλο το σώμα. Με έμφαση στη συμμετρία, η οποία δυναμώνει και τεντώνει το σώμα με ισορροπημένο τρόπο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δείχνει κανείς σαν να έχει αδυνατίσει έως 5 κιλά, χωρίς απαραίτητα να έχει αλλάξει ο αριθμός των κιλών του στη ζυγαριά. Οι ασκούμενοι πολύ συχνά μας αναφέρουν πώς τα ρούχα τους κάθονται στο σώμα τους καλύτερα, η  στάση τους είναι πιο όρθια (σωστή) και ότι έχουν χάσει πόντους σε διάφορα σημεία του σώματος τους.

Οι ασκήσεις που εκτελούνται κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Pilates δίνουν έμφαση στο power house δηλαδή τον πυρήνα του σώματός μας, τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους ραχιαίους μύες, που σημαίνει ότι καίτε λίπος. Όταν ο πυρήνας του σώματός μας γίνεται ισχυρότερος, τότε η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται αυξάνοντας την ευελιξία και το εύρος της κίνησής σας, κάνοντάς σας πιο αποτελεσματικούς ακόμη και στις καθημερινές σας σωματικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις Pilates οι οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές στην τόνωση των μυών του κορμού όπως το Roll-Up, το Criss-Cross και το teaser.

Φροντίστε η συχνότητα των μαθημάτων σας να είναι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα συνδυάζοντας και ένα πρόγραμμα προσεγμένης διατροφής και τότε τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά θεαματικά σε διάστημα ενός τριμήνου,αυτό σας το εγγυώμαι.

Πώς μπορούμε να κάψουμε θερμίδες και λίπος ;

Για να κάψετε επιπλέον λίπος και θερμίδες θα πρέπει να δυναμώσετε το επίπεδο έντασης στις ασκήσεις της μεθόδου, οι οποίες είναι πολλαπλές με την χρήση των οργάνων Reformer , Cadillac , Chair αλλά και των αξεσουάρ της μεθόδου, Foam Roller , Bosu, Τrx, pilates ring, μπάλες, λάστιχα κτλ . Τα μαθήματα για προχωρημένους στο Pilates έχουν γρήγορο ρυθμό και λιγότερα διαλείμματα, κρατώντας το ρυθμό της καρδιάς στο στόχο σας. Μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσιολογίας που δημοσιεύθηκε το 2012 διαπίστωσε ότι με 2,5 λεπτά έντονων διαστημάτων άσκησης, μπορεί κανείς να κάψει επιπλέον 200 θερμίδες ανά μάθημα.

Μην αφήνετε το χρόνο να περνά χωρίς να γυμνάζεστε…. φροντίστε το σώμα σας,  είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε ….!

Σας περιμένουμε

Highway Activity Center

Πηγών & Ερυμάνθου 35 , 17Ο χλμ. Ε.Ο Αθηνών –Λάμιας
(είσοδος από παράδρομο με κατεύθυνση προς Λάμια) , Νέα Κηφισιά  

Τ.211 5550565 Μ. 698 5812933. 
E-mail: info@highwaycenter.gr
www.highwaycenter.gr