23/11/15- 29/11/15

ΚΡIΟI: από 21 Μαρτίου ως 19 Απριλίου


Την Δευτέρα ίσως γίνετε χειριστικοί απέναντι στα αγαπημένα σας πρόσωπα με αποτέλεσμα να επιβάλλετε την γνώμη σας και να γίνεται το δικό σας. Όμως, μην ξεπεράσετε τα όρια διότι τότε θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Την Τετάρτη θα θέλετε να απολαύσετε ρομαντικές και όμορφες στιγμές με τον/την σύντροφο σας. Ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να γίνετε απαισιόδοξοι, καθώς δεν θα βλέπετε φως στην άκρη του τούνελ ή λόγω του ότι ναυάγησε κάποιο επαγγελματικό ή προσωπικό σχέδιο. Από την άλλη πλευρά, αποφύγετε να πάρετε βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον διότι πρέπει να είστε προσεκτικοί, μεθοδικοί, σοβαροί και υπεύθυνοι. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 22-24 Μαρτίου) ίσως να υπάρχει κάποιο παρασκήνιο ή να διακινούνται ψέματα σε επαφές και επικοινωνία στο άμεσο περιβάλλον σας. Το Σαββατοκύριακο ίσως να εξατμιστεί ο ενθουσιασμός και η χαρά που είχατε για προσωπικούς ή επαγγελματικούς στόχους.

 

ΤΑΥΡΟI: Από 20 Απριλίου ως 20 Μαΐου


Την Δευτέρα μην αναλάβετε επιπλέον δουλειά αν πρώτα δεν έχετε διεκπεραιώσει τις ήδη υπάρχουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις σας. Την Τετάρτη για να μπορέσετε να πετύχετε είτε νέες συνεργασίες είτε κάποιον οικονομικό διακανονισμό χρειάζεται να είστε αρκετά διαλλακτικοί και να έχετε υπομονή. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να παρουσιάσετε με κάθε λεπτομέρεια τις προθέσεις που έχετε για τα πιο πάνω ζητήματα. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (ιδίως οι γεννημένοι από 21-23 Απριλίου) θα έχετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε το τοπίο τόσο σε οικονομικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, καθώς οποιαδήποτε αυταπάτη και ψευδαίσθηση διαλύεται. Το Σαββατοκύριακο αποφύγετε να δώσετε υποσχέσεις ή να δεσμευτείτε για κάτι που δεν είστε σίγουροι αν το θέλετε πραγματικά ή όχι. Επιπλέον, μην κάνετε κινήσεις εάν δεν έχετε διευκρινίσει τις προθέσεις των άλλων.

 

ΔIΔΥΜΟI: από 21 Μαΐου ως 21 Ioυvίoυ


Την Δευτέρα φροντίστε να θέσετε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσετε να ικανοποιήσετε επιθυμίες και επαγγελματικές υποχρεώσεις χωρίς να παραμελήσετε κάτι προκειμένου να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι για ότι κάνατε και όχι στεναχωρημένοι για το τι δεν πραγματοποιήσατε. Την Τετάρτη ένα πρόσωπο μεγαλύτερης ηλικίας ή ιεραρχίας ίσως γίνει η αιτία για να στεναχωρηθείτε ή να πληγωθείτε από ένα κακεντρεχή σχόλιο. Ψυχραιμία, ώστε να αντιμετωπίσετε με ηρεμία και λογική οποιαδήποτε κατάσταση. Εάν δεν θέλετε, οι αρνητικές σκέψεις να επηρεάσουν την συμπεριφορά σας. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κατά κύριο λόγο οι γεννημένοι από 22-24 Μαΐου) θα συνειδητοποιήσετε με ποια πρόσωπα έχετε κοινούς στόχους και με ποια όχι ώστε να απεγκλωβιστείτε από σχέσεις που σας περιορίζουν και εμποδίζουν να κατακτήσετε τις κοινωνικό-επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Το Σαββατοκύριακο μπορεί να απογοητευθείτε από μια επαγγελματική ή προσωπική εξέλιξη.

 

ΚΑΡΚIΝΟI: από 22 Ioυvίoυ ως 22 Ιουλίου


Η Δευτέρα δεν είναι κατάλληλη μέρα για να παρουσιάσετε καινούργιες ιδέες ή σκέψεις για αλλαγές στον επαγγελματικό χώρο. Είναι προτιμότερο να τις αξιοποιήσετε αργότερα. Την Τετάρτη χρειάζεται να οργανώσετε με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμα σας έτσι ώστε να φέρετε εις πέρας τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις αλλά και ευθύνες ή καθήκοντα άλλων που πιθανότατα να σας αναθέσουν σήμερα. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι, προσεκτικοί, υπεύθυνοι και μεθοδικοί εν ώρα εργασίας. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κατά κύριο λόγο οι γεννημένοι από 23-25 Ιουνίου) είναι μια καλή περίοδος για να απαλλαγείτε από κακές συνήθειες που επηρεάζουν την απόδοση σας στον επαγγελματικό χώρο αλλά και τον τρόπο που ζείτε την καθημερινότητα σας. Το Σαββατοκύριακο ίσως να υπάρχει μια περαιτέρω νευρικότητα. Με αποτέλεσμα να είστε οξύθυμοι σε οτιδήποτε και αν κάνετε όπου χρειάζεται να είστε προσεκτικοί για να μην προσθέσετε μπελάδες.

 

ΛΕΟΝΤΕΣ: από 23 Ιουλίου ως 22 Αυγούστου


Την Δευτέρα μπορεί να νιώθετε την ανάγκη να εκφράσετε τα όνειρα σας στα αγαπημένα σας πρόσωπο. Αν όμως, δεν είστε σίγουροι για αυτά που θέλετε. Είναι καλύτερα να το αφήσετε για κάποια άλλη στιγμή όταν θα είστε 100% βέβαιοι για το τι πραγματικά επιθυμείτε να αποκτήσετε στην ζωή σας. Την Τετάρτη ίσως θελήσετε να κάνετε πράγματα για να εντυπωσιάσετε τον περίγυρο σας ή για να ικανοποιήσετε προσωπικές επιθυμίες. Ωστόσο, αποφύγετε να κάνετε έξοδα που επεμβαίνουν κατά πολύ των οικονομικών σας δυνατοτήτων. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 24-26 Ιουλίου) θα έχετε την ευκαιρία να ξεχωρίσετε στόχους και επιθυμίες που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εδώ και τώρα. Το Σαββατοκύριακο αποφύγετε τα ριψοκίνδυνα παιχνίδια τόσο σε επαγγελματικό όσο και συναισθηματικό επίπεδο.

 

ΠΑΡΘΕΝΟI: από 23 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου


Την Δευτέρα σε αγορές ή σε συνεργασίες προσπαθήστε να είστε επιφυλακτικοί και συγκροτημένοι γιατί μπορεί να πάρουν μια διαφορετική τροπή στο μέλλον. Την Τετάρτη πιθανότατα να υπάρχουν εντάσεις και διαπληκτισμοί στο χώρο του σπιτιού. Εάν δεν θέλετε να οξύνετε ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα προσπαθήστε να διαχειριστείτε με ψυχραιμία και λογική οποιαδήποτε κατάσταση έρχεται στην επιφάνεια. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 24-26 Αυγούστου) φροντίστε σε συνεργασίες ή σε συμφωνίες που θα κλείσετε ή θα ανακοινώσετε να έχουν ως στόχο την βελτίωση της επαγγελματικής σας θέσεως και να μην βρίσκουν αντιμέτωπους τους πολύ δικούς σας ανθρώπους. Ακολουθήστε μια πιο διαλλακτική τακτική μαζί τους και δεν θα βγείτε χαμένοι, καθώς χρήμα και όχι μόνο θα πέσει από αυτά τα πρόσωπα από εκεί που δεν το περιμένετε. Το Σαββατοκύριακο ίσως νιώσετε ότι περιορίζεστε από ένα πρόσωπο μεγαλύτερης ηλικίας.

 

ΖΥΓΟI: από 23 Σεπτεμβρίου ως 23 Οκτωβρίου  


Την Δευτέρα χρειάζεται να είστε ψύχραιμοι, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε κάθε είδους δυσκολία που θα προκύψει σε οποιαδήποτε δοσοληψία που έχετε σήμερα. Την Τετάρτη επιδιώκετε να δουλέψετε σκληρά για να τακτοποιήσετε επαγγελματικές εκκρεμότητες. Όμως, θέστε ένα εφικτό πρόγραμμα ώστε να μην εξαντλήσετε τον οργανισμό σας από υπερβολικές ή ουτοπικές υποχρεώσεις που θα θέλατε να φέρετε εις πέρας. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 24-26 Σεπτεμβρίου) σε ιδέες ή σκέψεις που κάνετε για μελλοντικά σχέδια για να μπορέσουν να προχωρήσουν θα πρέπει να έχετε λάβει υπόψη σας όλες τις παραμέτρους, ώστε να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.  Ακόμη, η απρόσμενη συνάντηση που θα έχετε με κάποιο φίλο, συνεργάτη, ή συνάδελφο από μακριά, από το εξωτερικό ή με τον οποίο είχατε καιρό να τα πείτε οδηγεί σε σύναψη συνεργασίας ή σε αναθέρμανση των σχέσεων που είναι πολύ πιο πάνω από το απλό φιλικό επίπεδο.

 

ΣΚΟΡΠIΟI: από 24 Οκτωβρίου ως 22 Νοεμβρίου


Την Δευτέρα προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και χαλαροί για να διεκπεραιώσετε τις επαγγελματικές σας εκκρεμότητες. Αποφεύγοντας να αναλάβετε ευθύνες και υποχρεώσεις τρίτων ή να προσθέσετε επιπλέον υποχρεώσεις στον πρόγραμμα σας. διότι ήδη τα πρώτα σημάδια κούρασης είναι εμφανή και αργά ή γρήγορα θα εξαντλήσετε τον οργανισμό σας. Την Τετάρτη οι δεσμευμένοι θα θέλετε να περάσετε ρομαντικές στιγμές με τον/την σύντροφό σας, οι ελεύθεροι να κάνετε σχέδια για να ξεφαντώσετε ενώ οι γονείς να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας. Παρόλα αυτά, ότι και αν επιλέξετε δώστε την δέουσα προσοχή στον τρόπο που προσεγγίζετε τους άλλους ώστε να μην τους πληγώσετε, άθελα σας. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 25-27 Οκτωβρίου) προσπαθήστε να τιθασεύσετε τις επιθυμίες σας και επιστρατεύστε την λογική. Η είσοδος σε νέες ομάδες ή ανάγκη σας για να ξεδώσετε ενδεχομένως να σας αναγκάσει να ξοδέψετε πολύ πιο πάνω από όσα μπορείτε να αντέξετε για αυτό βάλτε ένα όριο.

 

ΤΟΞΟΤΕΣ: από 23 Νοεμβρίου ως 21 Δεκεμβρίου


Την Δευτέρα μπορεί να μην έχετε όρεξη για δουλειά. Όμως, αν έχετε επαγγελματικές εκκρεμότητες προσπαθήστε να μην βγείτε εκτός προγράμματος διότι αύριο θα τρέχετε και δεν θα προλαβαίνετε να τελειώσετε τις υποχρεώσεις σας. Την Τετάρτη θα θέλετε να μείνετε στο σπίτι, με σκοπό να φροντίσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα που σας έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες. Από την άλλη πλευρά, προσπαθήστε κάποιες αναμνήσεις από το παρελθόν να μην επηρεάσουν την ψυχολογική σας διάθεση. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 24-26 Νοεμβρίου) θα αισθάνεστε ότι πνίγεστε από τους άλλους, θα νοιώθετε σαν ένα καζάνι που σιγοβράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Ψυχραιμία και πάλι ψυχραιμία τα ξαφνικά ξεσπάσματα δεν οδηγούν πουθενά, μην διαταράξετε τις σχέσεις σας με τους άλλους. Επιστρατεύστε την αισιοδοξία σας και έχετε κατά νου ότι θα σας δοθεί από το πουθενά και χωρίς να το περιμένετε η δυνατότητα να σπρώξετε ζητήματα επαγγελματικά ή προσωπικά.

 

ΑIΓΟΚΕΡΟI: από 22 Δεκεμβρίου ως 19 Iαvoυαρίoυ


Την Δευτέρα προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι σε συζητήσεις που αφορούν την προσωπική ή την επαγγελματική σας ζωή διότι μπορεί να είστε απότομοι και ευέξαπτοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Την Τετάρτη πιθανόν να υπάρχει μια νευρικότητα και μια υπερένταση γενικά σε συζητήσεις και μετακινήσεις. Καλό είναι σε κάθε επικοινωνία να επιβεβαιώνετε ότι έχετε γίνει κατανοητοί και αντιστρόφως, ώστε να μην παίζετε το χαλασμένο τηλέφωνο. Ενώ αποφύγετε να συγκρουστείτε ή να διαπληκτιστείτε με ένα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή εξουσία/ κύρος διότι δεν θα επωφεληθείτε σε κάτι αυτή την στιγμή. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 23-25 Δεκεμβρίου) μην εξαντλήσετε τον οργανισμός σας ή μην το παρακάνετε με μετακινήσεις ή γενικότερα με το πρόγραμμα σας. Επίσης τα όποια θέματα σπιτιού που σχετίζονται με ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμό ή οποιαδήποτε άλλα σας απασχολούσαν μπορούν να τακτοποιηθούν.

 

ΥΔΡΟΧΟΟI: από 20 Iαvoυαρίoυ ως 18 Φεβρουαρίου


Την Δευτέρα κάποιες ειδήσεις ή μηνύματα από το κοντινό περιβάλλον και ιδιαίτερα με αδέλφια μπορούν να σας οδηγήσουν σε επιπόλαιες και σπασμωδικές κινήσεις με αποτέλεσμα να κλονιστούν οι σχέσεις σας. Την Τετάρτη προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί και λογικοί, ώστε να καταλάβετε από εδώ και πέρα ποιους πρέπει να εμπιστεύεστε και ποιους όχι. Ενώ χρειάζεται να γίνετε πιο πρακτικοί και μεθοδικοί στη διαχείριση των οικονομικών σας. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 21-23 Ιανουαρίου) για χάρη φίλων, συλλόγων, ομάδων ή γενικότερα οικονομικών επιθυμιών μην στείλετε στο καναβάτσο παιδιά ή προσωπική ζωή. Φροντίστε να κρατάτε τις ισορροπίες και να αποφύγετε να δώσετε δικαιώματα για αρνητικά σχόλια. Ακόμη, αξιοποιείστε κατάλληλα την δυνατότητα που σας δίνετε για να προβάλλετε ή προωθήστε τον εαυτό σας.

 

IΧΘΕIΣ: από 19 Φεβρουαρίου ως 20 Μαρτίου


Την Δευτέρα αξίζει να είστε συγκρατημένοι και διστακτικοί σε νέες αγορές. Αν δεν θέλετε τα χρήματα να βγάλουν φτερά και να γίνουν αέρας ή να ξεμείνετε με άδειο πορτοφόλι. Την Τετάρτη ίσως να σας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσετε τη δουλειά σας. Όμως, για να έχετε κάποια θετική έκβαση χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα προκειμένου να οργανώσετε και να σχεδιάσετε με κάθε λεπτομέρεια τα επαγγελματικά σας σχέδια. Ίσως να νιώθετε πιεσμένοι και αγχωμένοι αλλά πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την Πέμπτη και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες (κυρίως οι γεννημένοι από 20-22 Φεβρουαρίου) θα βρείτε την χρυσή τομή ανάμεσα σε επαγγελματικά και οικογένεια, διαμοιράστε σωστά τον χρόνο για να είναι όλοι ικανοποιημένοι αλλά και για να προχωρήσετε τα όποια σχέδια σας. Ακόμη θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να εκμεταλλευτείτε την απρόσμενη ευκαιρία που σας δίνετε για οικονομική ενίσχυση από φίλους, γνωστούς ή ισχυρές ομάδες.

 

Από τη Δήμητρα Βγενοπούλου, απόφοιτη οικονομικής σχολής – Αστρολόγος

www.astro4u.gr