6/4 – 12/4 2015

ΚΡIΟI: Από 21 Μαρτίου ως 19 Απριλίου

Από την μια πλευρά ευνοείστε μέσα από ξαφνικές γνωριμίες να προωθήσετε προσωπικές ή οικονομικές υποθέσεις.  Από την άλλη όμως, επειδή κινητοποιήστε ή δραστηριοποιήστε ανάλογα με το πώς αισθάνεστε μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με πρόσωπα που μέχρι πρότινος σας υποστήριζαν σε ζητήματα καριέρας.  Για αυτό το λόγο καλό είναι να αποφύγετε σπασμωδικές ή απρόσμενες κινήσεις διότι μπορείτε να οδηγηθείτε σε οικονομικές απώλειες και όχι μόνο.  
Από την Τετάρτη και μέχρι της αρχές Αυγούστου πνέει ούριος άνεμος για εσάς που θέλετε να ανοίξετε τα φτερά σας σε νέες επαγγελματικές δραστηριότητες, να διευρύνετε τους ορίζοντες σας, να διευθετήσετε νομικές υποθέσεις, να αποκτήσετε παιδί ή να έχετε θετική έκβαση όσον αφορά ζητήματα τέκνων.
Ενώ από το Σάββατο και μέχρι τις 8/5 θέλετε να επικοινωνήσετε με αδέλφια και γενικότερα με πρόσωπα που ανήκουν στο στενό οικογενειακό σας περιβάλλον.  Ακόμη, θα επιδιώξετε να ομαλοποιήσετε διαταραγμένες σχέσεις στον χώρο που κινείστε καθημερινά.


ΤΑΥΡΟI: Από 20 Απριλίου ως 20 Μαΐου

Από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας αποφασίζετε ξαφνικά να εγκαταλείψετε τα εγκόσμια, προκειμένου να βρεθείτε κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα που σας έχουν ανάγκη αυτό το διάστημα.  Ενώ είναι γνωστό ότι δεν σας αρέσει να παίρνετε αποφάσεις εν βρασμό ψυχής, ωστόσο για να μην πέσετε σε αυτή την παγίδα φροντίστε να επεξεργάζεστε εις βάθος τις πληροφορίες που δέχεστε για να μην προσθέσετε επιπλέον σκοτούρες στο κεφάλι σας.
Από την Τετάρτη και για τους επόμενους τέσσερις μήνες ζητήματα που είχαν παγώσει, τα είχατε θέσει σε μια διαδικασία επαναξιολόγησης, σχετίζονταν με αλλαγές στην οικεία σας, όπως να μετακομίσετε, να συγκατοικήσετε ή να αυξήσετε τα μέλη με έναν απόγονο όλα αυτά σταδιακά βγαίνουν από την κατάψυξη.
Από τις 11/4 και για τρεις εβδομάδες γίνεστε πιο κτητικοί, αφού προσπαθείτε να αποσπάσετε με κάθε τρόπο τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά οφέλη.  Όμως, μην πέσετε στην παγίδα και αρχίσετε να φλυαρείτε δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να εξανεμίζονται οι ευκαιρίες από κωλυσιεργία ή καθυστέρηση. Ταυτόχρονα ίσως να δημιουργηθεί κάποιο φλερτ στο χώρο της εργασίας.


ΔIΔΥΜΟI: Από 21 Μαΐου ως 21 Ioυvίoυ

Δεν αποκλείεται, ξαφνικά να αποφασίσετε να αποδράσετε εντός ή εκτός από την χώρα.  Από την μια μεριά θα αναζωογονηθείτε μέσα από νέες γνωριμίες που θα πραγματοποιήσετε από την άλλη όμως φροντίστε να μην ξεφύγετε κατά πολύ από τις οικονομικές δυνατότητες ή ικανότητες διότι μετά θα σας πιάσει η μαυρίλα και η μουρμουρά.
Από τα μέσα της εβδομάδας αρχίζετε βαθμηδόν να βλέπετε ότι σχέσεις με πρόσωπα από το κοντινό περιβάλλον ή συνεργασίες/συμφωνίες αρχίζουν να οριστικοποιούνται σιγά-σιγά.  Ενώ, οι ελεύθεροι της παρέα από τώρα έως τα καλοκαίρι ευνοείστε μέσα από καθημερινές επαφές να συναντήσετε το έτερο ήμισυ.  Επομένως, όσοι επιθυμείτε να βρείτε το άλλο σας μισό το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κυκλοφορείτε και να αξιοποιείτε στο μέγιστο κάθε πρόταση που πέφτει στο τραπέζι.
Από το Σάββατο και μέχρι τις 8/5 θα μαγνητίζετε τα βλέμματα επάνω σας, καθώς με την ομορφιά, την λάμψη και την ακτινοβολία που θα εκπέμπετε θα είναι αδύνατον να περάσετε απαρατήρητοι.  Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει θετικά στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης σας.  Αν αξιοποιήσετε σωστά αυτή την περίοδο ίσως καταφέρετε να τακτοποιήσετε συναισθηματικές ή οικονομικές υποθέσεις.


ΚΑΡΚIΝΟI: Από 22 Ioυvίoυ ως 22 Ιουλίου

Από εκεί που δεν το περιμένατε μπορεί να πετύχετε νέες επαγγελματικές ή οικονομικές συνεργασίες.  Ωστόσο, φροντίστε να έχετε χαμηλό προφίλ μέχρι να οριστικοποιήσετε οποιαδήποτε συμφωνία έτσι, ώστε να μπορέσετε να χαρείτε και να γιορτάσετε την επιτυχία σας αργότερα εκ του ασφαλούς.  Παράλληλα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην χρήση του λεξιλογίου σας, καθώς ο ενθουσιασμός και η παρόρμηση της στιγμής πιθανόν να σας ωθήσουν να πείτε μια κουβέντα παραπάνω.  Ως γνωστόν η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.
Μπορεί να μην είχατε δει προκοπή έως σήμερα στα επαγγελματικά ή στα οικονομικά σας, ωστόσο από την Τετάρτη και για τους επόμενους τέσσερις μήνες το σκηνικό αλλάζει βαθμηδόν.  Με μεγάλο φόρτο εργασία και με σημαντική ενίσχυση στην τσέπη σας.  Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι να μην τεμπελιάσετε αντιθέτως να φροντίσετε να φέρετε εις πέρας όλα τα καθήκοντα σας για να σταθεροποιήσετε τις πηγές των εσόδων σας.
Από τις 11/4 και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θέλετε να αποτραβηχτείτε από τα κοινωνικά δρώμενα, προκειμένου να ηρεμήσετε και να απολαύσετε με ηρεμία και γαλήνη την προσωπική σας ζωή.  Επομένως, αυτό το διάστημα σημείο συνάντησης με φίλους και γνωστούς θα είναι το σπίτι σας.


ΛΕΟΝΤΕΣ: Από 23 Ιουλίου ως 22 Αυγούστου

Ξαφνικά μπορεί να πάρουν σάρκα και οστά κάποια μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως να υπογράψετε οικονομικές συμφωνίες ή συμβόλαια με πρόσωπα από το εξωτερικό ή το ευρύτερο περιβάλλον. Βέβαια, μπορεί η προσφορά να είναι δελεαστικοί αλλά πριν τρέξετε να απαντήσετε, ναι.  Καλό είναι να συγκεντρώσετε πληροφορίες και να δείτε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά.  Συγχρόνως, επειδή ο νους σας θα επεξεργάζεται διαφορά σενάρια για το μέλλον προσπαθήστε, όταν βρίσκεστε στο δρόμο να είστε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε.
Από την Τετάρτη με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και χαρά στις αποσκευές σας, είστε έτοιμοι να πάρετε τα ηνία στα χεριά σας για να καθοδηγήσετε την ζωή σας στο μονοπάτι που ονειρεύεστε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Επιπλέον από τώρα και μέχρι το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να κάνετε νέα ξεκινήματα ακόμη και για εσάς που θέλετε να επισφραγίσετε την αγάπη σας με ένα παιδί.
Μετά από έντονους διαπληκτισμούς και συγκρούσεις μάλλον έφτασε η ώρα να χαλαρώσετε και να περάσετε ανέμελες και ξέγνοιαστες στιγμές, από 11/4 έως 8/5. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα έχετε προτάσεις για πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, συναντήσεις με φίλους, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα σχέδια σας να υπάρχουν κάποιες κοντινές αποδράσεις.


ΠΑΡΘΕΝΟI: Από 23 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου

Δεν αποκλείεται, ξαφνικά να αποφασίσετε να πάτε για ψώνια όμως για να μην μετανιώσετε για τις επιλογές σας, φροντίστε να οπλιστείτε με επιμονή και υπομονή. Ταυτόχρονα, μην επιμένετε στο να ικανοποιήσετε επιθυμίες που είναι δυσβάστακτες για την τσέπη σας.  Σίγουρα, θα ξε αγχωθείτε λίγο από τις οικονομικές εκκρεμότητες, ωστόσο μην βιαστείτε να τα επενδύσετε δεξιά κ αριστερά διότι αντί να μειώσετε τα έξοδα θα τα αυξήσετε χωρίς να το αντιληφθείτε για αυτό έχετε κατά νου να διαχειρίζεστε το πορτοφόλι σας με σύνεση.
Από τώρα και μέχρι το καλοκαίρι είναι μια ευνοϊκή περίοδος για να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε, να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας χόμπι ή δραστηριότητες, όπως επίσης και για να λάβετε σημαντικές αποφάσεις για το που και πως θέλετε να κινηθείτε από εδώ και πέρα.  Παράλληλα, όσοι έχετε κάποια οικογενειακά προβλήματα θα βρείτε τρόπους για να βγείτε αλώβητοι.
Φροντίστε να διασκεδάσετε, να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, καθώς από το Σάββατο έως τις 8/5 σας περιμένει μεγάλος φόρτος εργασίας και πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις.  Ενώ, την Κυριακή ίσως προκύψει ένα ερωτικό ειδύλλιο με πρόσωπο που διαμένει στο εξωτερικό ή κατά την διάρκεια κάποιας δικής σας απόδρασης.


ΖΥΓΟI: Από 23 Σεπτεμβρίου ως 23 Οκτωβρίου  



Από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας ευνοείστε μέσα από ξαφνικές και αναπάντεχες συναντήσεις να κάνετε νέες γνωριμίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε φιλικό επίπεδο.  Από την άλλη πλευρά ορισμένοι ίσως νιώσετε ότι είστε πιεσμένοι ή εγκλωβισμένοι μέσα σε μια σχέση.  Με αποτέλεσμα να θέλετε να τα τινάξετε όλα στον αέρα, χωρίς να υπολογίζετε συνέπειες.  Μπορεί να αστράψετε και να βροντήξετε και να ισχύσει φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Όμως, πριν αρχίσετε να ξαποστέλνετε κόσμο και κοσμάκη σιγουρευτείτε ή επιβεβαιώστε τις επιλογές σας, προτού να είναι αργά.
Μπορεί οι φίλοι να είχαν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν στα όποια σχέδια είχατε για ένταξη σε κοινωνικές ομάδες, θεμελίωση νέων επαγγελματικών ή οικονομικών συμφωνιών όμως οι συγκυρίες δεν επέτρεπαν να γίνουν πραγματικότητα.  Ωστόσο από την Τετάρτη και για τους επόμενους τέσσερις μήνες είναι πολύ πιθανόν να λάβετε την έμπρακτη συμπαράσταση τους και να δείτε τα όνειρα σας να λαμβάνουν χώρα σταδιακά.
Από το Σάββατο και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι εντός ή εκτός χώρας.  Ακόμη, θα κάνετε σημαντικές γνωριμίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο που θα αποτελέσουν την θεμέλιο λίθο για το άνοιγμα των φτερών σας.


ΣΚΟΡΠIΟI: Από 24 Οκτωβρίου ως 22 Νοεμβρίου

Ενδεχομένως, να μπείτε σε μια διαδικασία να λάβετε ξαφνικές αποφάσεις για εργασία ή τον τόπο διαμονή σας.  Η αίτια ή η αφορμή μπορεί να είναι νέες οικονομικό – επαγγελματικές προτάσεις.  Ωστόσο, αυτό που προτείνουμε είναι πριν βιαστείτε να δώσετε μια απάντηση προσπαθήστε να επεξεργαστείτε όλες τις εκδοχές και τα σενάρια για να μην μείνετε ξεκρέμαστοι.  Επίσης, πρέπει να έχετε κατά νου το ότι έρχεται ξαφνικά, μπορεί να φύγει με τον ίδιο τρόπο.
Έως σήμερα μπορεί να υπήρχε μια στασιμότητα ή πάγωμα σε θέματα που σχετίζονται με την κοινωνικό – επαγγελματική σας σταδιοδρομία.  Όμως, από τις 8/4 και μέχρι το καλοκαίρι οι συγκυρίες ευνοούν στο να πετύχετε και να σταθεροποιήσετε τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα συναισθηματικά σας, αρκεί να αδράξετε τις ευκαιρίες που έρχονται στον δρόμο σας.
Ταυτόχρονα, ευνοείστε να βελτιώσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις ακόμη και να διευρύνετε το κοινωνικό σας κύκλο με νέες αξιόλογες γνωριμίες.  Όμως, από το Σάββατο και μέχρι τις 8/5 επανέρχονται κάποια συννεφάκια στην σχέση σας διότι δεν εκπέμπετε στα ίδια μήκη κύματος.  Με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας παρατεταμένος εκνευρισμός στην ατμόσφαιρα.


ΤΟΞΟΤΕΣ: Από 23 Νοεμβρίου ως 21 Δεκεμβρίου

Την Δευτέρα, μπορεί να ακούσετε κάποιες ευχάριστες ειδήσεις σχετικά με αγαπημένα πρόσωπα. Ενώ και εσείς από την μεριά σας αποφασίζετε ξαφνικά να ανακοινώσετε μελλοντικά σχέδια. Ωστόσο, για να μπορέσετε να υλοποιήσετε τα όνειρα σας φροντίστε να μην εναποθέτετε τις ελπίδες σας σε ξένα χέρια.
Θα είχατε διαπιστώσει το τελευταίο τετράμηνο, ότι σχέδια για σπουδές, ταξίδια, επαγγελματικές δραστηριότητες ή γενικότερα για οποιαδήποτε στόχο που θέλατε να υλοποιήσετε, ενώ φτάνατε πολύ κοντά στην πηγή δεν καταφέρνατε να πιείτε νερό. Όμως, από την Τετάρτη δια μαγείας εξαφανίζονται οι δυσκολίες ή τα εμπόδια που αντιμετωπίζατε μέχρι πρότινος.  Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε πράξη τα όνειρα σας μέχρι τον Αύγουστο.
Από το Σάββατο και μέχρι τις 8/5 θέλετε να ξεκουραστείτε από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και ως εκ τούτου επιλέγετε να περάσετε όμορφα και ξέγνοιαστα με το να συμμετέχετε ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα ή στο να βρεθείτε πιο κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα.  Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει στο να βρείτε την αρμονία και την ισορροπία στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.  Επιπλέον, μέσα από το φιλικό περιβάλλον ίσως να προκύψει ένα ξαφνικό ειδύλλιο.

ΑIΓΟΚΕΡΟI: Aπό 22 Δεκεμβρίου ως 19 Iαvoυαρίoυ

Από την Δευτέρα διευθετείτε οικονομικές εκκρεμότητες ή κληρονομικά ζητήματα σχετικά με την οικεία σας.  Επίσης, οι νεότεροι της παρέας μπορεί να αποφασίσετε ξαφνικά να συγκατοικήσετε ή να κάνετε την επανάσταση σας με το να φύγετε από την οικογενειακή θαλπωρή.   Παρόλα αυτά όμως, αποφύγετε να κινηθείτε βιαστικά χωρίς να έχετε ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλει γενέσθαι ή να συγκρουστείτε με τα μέλη της οικογένεια σας, επειδή δεν συναινούν στις αποφάσεις σας.
Αν και το τελευταίο διάστημα σας είχε γίνει εμμονή ιδέα να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες με εφορίες, ασφαλιστικούς φορείς, τράπεζες ή ακόμη και με κληρονομικές υποθέσεις.  Ωστόσο, έως σήμερα οι συγκυρίες δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο παρόλο, που είχατε τις καλύτερες προθέσεις.  Βέβαια από τις 8/4 και για τους επόμενους τέσσερις μήνες με την στήριξη συντρόφου, τέκνων, φίλων ή ακόμη και της οικογένειας θα σας δοθεί η ευκαιρία να ρυθμίσετε τις υποχρεώσεις σας.
Από τις 11/4 και για το επόμενο εικοσαήμερο είναι μια ευνοϊκή περίοδος για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με συναδέλφους, συνεργάτες, εργοδότη ή γενικότερα με πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της εργασίας.  Βέβαια, μέσα στο πρόγραμμα σας θα υπάρχει αρκετό στρες και άγχος εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων που θα πρέπει να φέρετε εις πέρας.

ΥΔΡΟΧΟΟI: Aπό 20 Iαvoυαρίoυ ως 18 Φεβρουαρίου

Δεν αποκλείεται από την Δευτέρα, να έχετε ξαφνικές συναντήσεις ή τηλεφωνικές επικοινωνίες με πρόσωπα από το παρελθόν.  Επίσης, μπορεί να λάβετε προσκλήσεις- προκλήσεις από νέους γείτονες ή από νέα πρόσωπα από το άμεσο περιβάλλον. Ωστόσο, το κομμάτι που χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι αυτό με τις μετακινήσεις σας διότι από την μια η βιασύνη και από την άλλη η επιπολαιότητα είναι εύκολο να σας κάνουν να χάσετε τον έλεγχο.  
Το τελευταίο διάστημα μπορεί να εισπράξατε πολλές υποσχέσεις για νέες επαγγελματικές συνεργασίες ή συμφωνίες.  Από την μια πλευρά μπουχτίσατε από τις επικείμενες συμπράξεις από την άλλη μεριά όμως δεν είδατε να κινείτε τίποτα στην πράξη.  Μην ανησυχείτε από την Τετάρτη και μέχρι το καλοκαίρι οι υποσχέσεις που λάβατε σταδιακά θα πάρουν σάρκα και οστά, με την προϋπόθεση ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο σας.  Επιπλέον, αυτή την περίοδο, οι ελεύθεροι ευνοείστε στο να ερωτευθείτε, ενώ οι δεσμευμένοι στο να επισημοποιήσετε την σχέση σας.
Από το Σάββατο έως τις 8/5 θέλετε να νιώσετε ελεύθεροι και να κάνετε την δική σας επανάσταση.  Αποφασίζετε να βάλετε στην άκρη υποχρεώσεις και σκοτούρες προκειμένου να επενδύσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς, τον/την σύντροφο ή τα παιδιά.  Επομένως, βάζετε σε πρώτη προτεραιότητα διασκέδαση, χόμπι, ενασχόληση με νέες δραστηριότητες ή πολλές συναντήσεις με φίλους.

IΧΘΕIΣ: Aπό 19 Φεβρουαρίου ως 20 Μαρτίου

Μπορεί να πιστεύετε ότι επειδή είμαστε λίγες μέρες πριν το Πάσχα δεν πρόκειται να συμβεί κάτι αξιόλογο είτε επαγγελματικά είτε οικονομικά.  Όμως, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι από την Δευτέρα θα έχετε ξαφνικά και απρόσμενα ειδήσεις για νέες συνεργασίες.  Επιπλέον, αν είναι να κτυπήσετε κάποια πόρτα μην το μεταθέτετε για αύριο.  Προσπαθήστε να εστιάσετε στους στόχους σας και μην μείνετε μόνο στο να περάσετε καλά στις γιορτές, διότι ίσως να καταφέρετε να θεμελιώσετε τις πηγές των εσόδων σας.
Ως σήμερα επιδιώκετε να κάνετε ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα σας, όπως να υιοθετήσετε ένα νέο τρόπο διαβίωσης που να συμπεριλαμβάνει νέες επαγγελματικές δραστηριότητες, καινούργιο κύκλο, αλλαγή τόπου διαμονής, κατοικίας ή ακόμη και να προσθέσετε στο πρόγραμμα σας την άσκηση.  Παρόλα αυτά, όμως όλο και κάτι συνέβαινε με αποτέλεσμα είτε να το μεταθέτατε για αργότερα είτε να τροποποιούσατε διαρκώς τις επιλογές σας.  Ωστόσο από τις 8/4 και για τους επόμενους τέσσερις μήνες οι συγκυρίες ευνοούν για να υλοποιήσετε επιθυμίες, αρκεί να δράσετε.
Από τις 11/4 και για το επόμενο εικοσαήμερο αποφασίζετε να κάνετε αλλαγές στην οικεία σας.  Ενδεχομένως, να πιάσετε στα χέρια πινέλα, χρώματα ή εργαλεία για να αλλάξετε την διακόσμηση του σπιτιού. Ενώ δεν θα παραλείψετε να κάνετε τις απαραίτητες αγορές για να ανανεώσετε τον χώρο σας.

Από τη Δήμητρα Βγενοπούλου, απόφοιτη οικονομικής σχολής – Αστρολόγος

www.astro4u.gr