30/11/15- 6/12/15

ΚΡIΟI: από 21 Μαρτίου ως 19 Απριλίου


Ενδεχομένως κάποιες σκέψεις σε οικονομικό ή συναισθηματικό επίπεδο να σας αποδιοργανώσουν από το καθημερινό σας πρόγραμμα, ωστόσο ένα γυναίκειο πρόσωπο θα προσπαθήσει να βάλει μια τάξη σε όλη αυτή την αναστάτωση. Από το τέλος της εβδομάδας έως τις 30/12 είναι μια καλή περίοδος για να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες με εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς ή γενικότερα να ρυθμίσετε οφειλές προς δημόσιες υπηρεσίες, πριν βρεθούν αυτοί έξω από την πόρτα σας. Ακόμη, κάποιοι από εσάς εγκαταλείπετε την μοναξιά, καθώς μια σχέση από το παρελθόν επανέρχεται στην ζωή σας, προκαλώντας και την ανάλογη αναζωπύρωση συναισθημάτων. Το Σαββατοκύριακο αντιμετωπίστε με διπλωματικό τρόπο τις παρεμβάσεις άλλων πρόσωπων στον τρόπο διαχείρισης ζητημάτων ζωής, καριέρας ή σπιτιού. Για αυτό φροντίστε να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις σε θέματα που αφορούν σχέσεις με τρίτους. Είναι προτιμότερο να δώσετε το καλό παράδειγμα εσείς με την συμπεριφορά σας.

ΤΑΥΡΟI: Από 20 Απριλίου ως 20 Μαΐου


Είναι πολύ πιθανόν, αυτή την εβδομάδα να έρθετε τετ α τε με προσωπικές, νομικές υποθέσεις του παρελθόντος όπου θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις σας έτσι ώστε να δώσετε ένα οριστικό τέλος. Από το τέλος της εβδομάδας και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ευνοείστε να θέσετε σε εφαρμογή στόχους ή κάποιες κρυμμένες σας επιθυμίες, αφού το σύμπαν συνωμοτεί για να τις εκπληρώσετε, αρκεί να βάλετε και εσείς λίγο το χεράκι σας. Ενώ, όσοι είστε ελεύθεροι δραστηριοποιείστε πιο έντονα στο τομέα των σχέσεων και οι υπόλοιποι επιδιώκετε διακαώς να αποκαταστήσετε τις διαταραγμένες σχέσεις με φίλους, συνεργάτες, συγγενείς ή τον/την σύντροφό σας. Το Σαββατοκύριακο φροντίστε να μην παραμελήσετε την υγεία και την εργασία σας. Διαφορετικά μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιθανή περιπέτεια τόσο σε καθημερινότητα όσο και σε υγεία. Ενώ τέλος, λόγω εξάντλησης του οργανισμού ή εξαιτίας της αφηρημάδα μπορεί να παρερμηνεύσετε μηνύματα ή να προκαλέσετε κάποιο ατύχημα από απροσεξία.

ΔIΔΥΜΟI: από 21 Μαΐου ως 21 Ioυvίoυ


Πολύ πιθανόν στον εργασιακό χώρο να τεθούν μερικά όρια ή φρένα. Το γεγονός αυτό μπορεί να σας αγχώσει, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται τα προβλήματα στο σπίτι σας. Ψυχραιμία, για να μην προσθέσετε επιπλέον σκοτούρες στην ζωή σας. Από το τέλος της εβδομάδας έως τις 30/12 μπορείτε να απαλλαγείτε από παλιές συνήθειες, οι έμμονες ιδέες όπου πολλές φορές σας κάνουν να βλέπετε το δέντρο και να χάνετε το δάσος. Επίσης, οι καθυστερήσει και οι αναβολές που είχατε το τελευταίο καιρό σε θέματα αλλαγών τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διαμονής, προσπερνιούνται χωρίς να ασκήσετε ιδιαίτερο κόπο. Ενώ το Σαββατοκύριακο προσέξτε τις δαπάνες που θα κάνετε για να ικανοποιήσετε τα κέφια σας, ώστε να μην ξεμείνετε από πολύ νωρίς από χρήματα, καθώς θα προκύψουν λογαριασμοί που δεν τους είχατε υπολογίσει.

 

ΚΑΡΚIΝΟI: από 22 Ioυvίoυ ως 22 Ιουλίου


Από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας υπάρχει περίπτωση να βγουν στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά, για τα οποία θα κληθείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Για αυτό ας είστε πιο μετρημένοι και αποφεύγετε βαρυσήμαντες δηλώσεις. Από το τέλος της εβδομάδας έως τις 30/12 οι αδέσμευτοι μην το παρακάνετε με το δάγκωμα της λαμαρίνας γιατί φαίνεται ότι θα κρατήσει περισσότερο το χάλασμα των δοντιών.  Ακόμη, είναι μια καλή περίοδος για νέα επιχειρηματικά σχέδια ή γενικότερα να ρισκάρετε σε όλους τους τομείς της ζωή σας αφού η τύχη σας κλείνει πονηρά το μάτι, ωστόσο φροντίστε να μην γίνετε υποχείριο των επιθυμιών σας, καθώς κάτι τέτοιο θα σας οδηγήσει να παρεκκλίνετε από τους στόχους που έχετε θέση. Το Σαββατοκύριακο μην απορροφηθείτε σε θέματα σπιτιού ή στην εσωστρέφεια σας, λόγω του εκνευρισμού που σας προκαλούν παρεμβάσεις της οικογένειας, καθώς αυτό θα σας οδηγήσει στο να χάσετε την ευκαιρία να διαχειριστείτε εξελίξεις στο χώρο της καριέρα σας.

 

ΛΕΟΝΤΕΣ: από 23 Ιουλίου ως 22 Αυγούστου


Πιθανότατα ένα οικογενειακό ζήτημα που χρονίζει νε έρθει και πάλι στην επιφάνεια, προκειμένου να το επιλύσετε με επιμονή – υπομονή. Η επίλυση του οποίου θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα σας. Από το τέλος της εβδομάδας έως τις 30/12 δίνετε έμφαση σε θέματα του σπιτιού και γενικότερα σε οτιδήποτε σχετίζεται με εσάς. Ενδεχομένως, αυτά να είναι πρόσωπα, ακίνητη περιουσία, αγορές οικιακών συσκευών ή επισκευή – συντήρηση παλιών επίπλων, κάποια μετακόμιση, συγκατοίκηση, ή γενικότερα κάποιο ζήτημα όπου έχετε κάνει επανειλημμένως πολλές συζητήσεις και επαφές χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον τα όρια στένεψαν και εσείς πρέπει να δράσετε αυτή τη φορά άμεσα. Το Σαββατοκύριακο μέσα από οικονομική ή ηθική στήριξη που θα δεχτείτε, τακτοποιείτε ζητήματα καθημερινότητας. Ταυτόχρονα προωθείτε μέσα από συζητήσεις θέματα που αφορούν το σπίτι σας. Για αυτό μην δράσετε προτού σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να μην οδηγηθείτε σε αδιέξοδο και αναγκαστείτε να ξανά σχεδιάσετε και να οργανώσετε τα μελλοντικά πλάνα σας.

 

ΠΑΡΘΕΝΟI: από 23 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου


Από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας έρχεται στο προσκήνιο μια οικονομική συμφωνία – συναλλαγή που σας ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό, προκειμένου να βρείτε κάποια συμβιβαστική λύση. Από το τέλος της εβδομάδας και μέχρι τέλη Δεκεμβρίου επιλέγετε το στενό οικογενειακό σας κύκλο για να εκφράσετε ιδέες, συναισθήματα, επιθυμίες και γενικότερα τα όνειρά σας για το μέλλον. Επομένως, στα βραχυπρόθεσμα σχέδια σας ενδέχεται να υπάρχει κάποιο κοντινό ταξίδι, μετακόμιση, συγκατοίκηση, σπουδές ή οτιδήποτε είχατε σκεφτεί στο παρελθόν και δεν το είχατε πραγματοποιήσει ως σήμερα. Βέβαια, πριν αρχίσετε να υλοποιείται τις επιθυμίες σας, επαναξιολογήστε τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής, έτσι ώστε να μην υπερτερεί το συναίσθημα από τη λογική. Το Σαββατοκύριακο αποφύγετε να δαπανήσετε χρήματα για ικανοποίηση επιθυμιών ή εκπλήρωση στόχων που δεν μπορεί να αντέξει το πορτοφόλι σας.

 

ΖΥΓΟI: από 23 Σεπτεμβρίου ως 23 Οκτωβρίου  


Από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας ίσως να αισθανθείτε ένα φρένο ή έναν περιορισμό εξαιτίας ανασφαλειών σε οικονομικό ή συναισθηματικό επίπεδο. Από το Σάββατο έως τις 30/12 προσπαθείτε με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο να ανακαλύψετε την οδό όπου θα σας εξασφαλίσει σταθερότητα στις κύριες πηγές εσόδων. Το πρώτο βήμα είναι να αποκομίσετε την ηθική στήριξη σημαντικών ανθρώπων που βρίσκονται στην ζωή σας, εν συνεχεία να αξιολογήσετε το τι θέλετε και το τι δεν θέλετε να κρατήσετε στην ζωή σας, ώστε να φουλάρετε στο να εφαρμόσετε τα σχέδια σας. Ενώ μέσα από την δουλειά σας θα αποσπάσετε διαφόρων μορφών κέρδη όσοι εργάζεστε και όσοι δεν έχετε εργασία είναι μια καλή περίοδος να κτυπήσετε πόρτες και να ακούσετε θετικά μηνύματα. Το Σαββατοκύριακο επιστρατεύστε την λογική και μην αρχίσετε να ξαποστέλνετε κόσμο επειδή παρεμβαίνει στη διαχείριση της ζωής σας. Μπορείτε να τους βάλετε με ωραίο τρόπο στην θέση τους.

 

ΣΚΟΡΠIΟI: από 24 Οκτωβρίου ως 22 Νοεμβρίου


Αυτή την εβδομάδα μπορεί να αισθανθείτε ότι τα χέρια σας είναι δεμένα για να επιλύσετε κάποιες διαφορές με το κοντινό σας περιβάλλον και ιδιαίτερα με τα αδέλφια σας όπου αντιμετωπίζεται δυσκολίες εδώ και αρκετό καιρό. Από το τέλος της εβδομάδας και μέχρι τέλη Δεκεμβρίου δίνετε προτεραιότητα στο να καλύψετε προσωπικές ανάγκες. Πιθανότατα, να κάνετε αλλαγές στην εξωτερική σας εμφάνιση όπως καινούργια γκαρνταρόμπα, χτένισμα, στυλ ή γενικότερα να αντιμετωπίζετε καταστάσεις μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση. Γεγονός που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω σας. Επιπλέον, εάν θέλετε να εισηγηθείτε κάποια πρόταση ή project προς τον εργοδότη ή τον προϊστάμενο σας, είναι μια καλή περίοδος να το πράξτε.  Επίσης, ευνοείστε στο συναισθηματικό τομέα, αρκεί να κινητοποιηθείτε και να απαλλαγείτε από έμμονες του παρελθόντος. Το Σαββατοκύριακο μην θελήσετε να υπερπηδήσετε τις δυνάμεις σας ή μη τεστάρετε τις αντοχές σας, διαφορετικά θα μπλεχτείτε σε περιπέτειες υγείας.

 

ΤΟΞΟΤΕΣ: από 23 Νοεμβρίου ως 21 Δεκεμβρίου


Από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας έρχονται στο φως κάποιες κρυμμένες υποθέσεις που σχετίζονται με την προσωπική ή την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Οι εξελίξεις αυτές, θα έχουν ως αποτέλεσμα να αποδιοργανωθείτε από το καθημερινό σας πρόγραμμα. Από το τέλος της εβδομάδας έως τις 30/12 θα νιώθετε την ανάγκη να ξεκουραστείτε προκειμένου να γεμίστε μπαταρίες, διότι το επόμενο χρονικό διάστημα σας περιμένουν σημαντικές εξελίξεις. Μέχρι τότε χαρείτε την ιδιωτική σας ζωή. Ενδεχομένως κατά την διάρκεια αυτού του διαστήματος να προκύψει κάποια μυστική υπόθεση σε οικονομικό ή σε συναισθηματικό επίπεδο, όπου θα προέρχεται από τον εργασιακό σας χώρο.  Παρόλα αυτά , θα πρέπει να μην ξεπεράσετε τα όρια και να θέσετε τον εαυτό σας σε δύσκολη θέση. Το Σαββατοκύριακο μην απορροφηθείτε από την έντονη κοινωνική ζωή σας και θέσετε σε δεύτερη μοίρα παιδιά, σύντροφο ή γενικότερα την προσωπική σας ζωή. Δεν είναι κακό να πείτε όχι σε παρέες με ακριβά γούστα ή να μεταθέσετε για αργότερα την ικανοποίηση επιθυμιών σας. Διαφορετικά θα μείνετε με άδειο πορτοφόλι πολύ πριν τα τέλη του μήνα.

 

ΑIΓΟΚΕΡΟI: από 22 Δεκεμβρίου ως 19 Iαvoυαρίoυ


Πιθανότατα να λάβετε κάποια οριστική απάντηση για ένα οικονομικό ζήτημα τις πρώτες μέρες της εβδομάδας. Με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να κάνετε αλλαγές στα πλάνα σας. Από το τέλος της εβδομάδας και μέχρι τέλη Δεκεμβρίου τον πρώτο λόγο έχουν οι φίλοι, οι κοινωνικές υποχρεώσεις ή οι στόχοι που θέλετε να κατακτήσετε. Ενδεχομένως, να μπείτε σε μια διαδικασία να αναθεωρήσετε κάποια πλάνα που δεν τραβάνε ή δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το γεγονός αυτό ίσως να σας οδηγήσει να γίνεται πιο καχύποπτοι ή δύσπιστοι σε νέες συνεργασίες ή σε οικονομικά ανοίγματα με τρίτους, ωστόσο, αυτή την περίοδο ευνοείστε μέσα από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις να προκύψει μια ξαφνική γνωριμία η οποία μπορεί να σας προσφέρει οικονομικά οφέλη και όχι μόνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά και να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία στο έπακρο. Το Σαββατοκύριακο αν μπορείτε μεταθέστε για αργότερα εισηγήσεις σε ανωτέρους ή την ανακοίνωση επαγγελματικών συνεργασιών για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

ΥΔΡΟΧΟΟI: από 20 Iαvoυαρίoυ ως 18 Φεβρουαρίου


Από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας αισθάνεστε μια εσωτερική πίεση εξαιτίας οικονομικών ή προσωπικών υποχρεώσεων, καθώς έχετε αγχωθεί και ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο καιρό. Από το τέλος εβδομάδας έως τις 30/12 ευνοείστε για να ανακοινώσετε νέες επαγγελματικές συνεργασίες/συμφωνίες, προσωπικές σχέσεις, φιλοδοξίες σχετικά με καριέρα, επαγγελματική σταδιοδρομία ή γενικότερα για να προβληθείτε προς τρίτους. Επομένως, αυτό το διάστημα θα έχετε σημαντικές αλλαγές στην εργασία σας, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θα αποκτήσετε νέα καθήκοντα ή νέο εργοδότη ή και τα δυο μαζί. Το Σαββατοκύριακο, για να μην αγχωθείτε για το μέλλον προσπαθήστε να σχεδιάσετε με κάθε λεπτομέρεια τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Διαφορετικά μην εκπλαγείτε αν μείνουν μόνο στα χαρτιά. Επίσης, πρέπει να είστε ρεαλιστές, με τις επικρατούσες συνθήκες.

 

IΧΘΕIΣ: από 19 Φεβρουαρίου ως 20 Μαρτίου


Από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας έρχονται στο προσκήνιο κρυμμένες σκέψεις – όνειρα που σχετίζονται με στόχους που επιδιώκετε να κατακτήσετε τον τελευταίο διάστημα. Από το τέλος της εβδομάδας επικεντρώνεστε σε θέματα που αφορούν εξωτερικό, φιλοσοφία, ανώτατη εκπαίδευση, νομικές υποθέσεις, και υποχρεώσεις με συγγενείς του/της συζύγου. Γενικότερα, όμως διανύεται μια περίοδο αναγέννησης, όπου ονειρεύεστε μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον. Επομένως, προσπαθείτε να κάνετε ριζικές αλλαγές τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στην καθημερινότητα σας.  Ακόμη οι δεσμευμένοι της παρέας αποφασίζετε είτε θετικά είτε αρνητικά πιο θα είναι το επόμενο βήμα στην σχέση σας. Ενώ οι υπόλοιποι επιχειρείτε μέσα από τις καθημερινές σας ασχολίες να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Το Σαββατοκύριακο κάνετε ορθολογική διαχείριση των χρημάτων σας. Δεν είναι εποχές, όπου μπορείτε να ανοίγετε το πορτοφόλι σας και να σκορπάτε χωρίς μέτρο. Αποφύγετε να δαπανήσετε λεφτά για να καλύψετε επιπόλαιες απαιτήσεις παιδιών ή να ικανοποιήσετε προσωπικά κέφια. Αν δείτε ότι δεν σας βγάζει ο προϋπολογισμός, για να εκπληρώσετε στόχους, μην πιεστείτε γιατί δεν θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Από τη Δήμητρα Βγενοπούλου, απόφοιτη οικονομικής σχολής – Αστρολόγος

www.astro4u.gr