13/4 – 19/4 2015

ΚΡIΟI: από 21 Μαρτίου ως 19 Απριλίου

Από την Τετάρτη και μέχρι τις 30/4 δεν θα σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας.  Γίνεστε πιο, κτητικοί, διεκδικητικοί ή ακόμα και επίμονοι όσον αφορά αυτά που με θυσίες και κόπους έχετε κατακτήσει τόσο σε προσωπική όσο και σε επαγγελματική ζωή. Επιπολαιότητες ή ελαφρότητες δεν χωρούν στον επαγγελματικό στίβο.  Για αυτό προτού κάνετε οποιαδήποτε κίνηση μελετήστε διεξοδικά ανεξαρτήτου χρόνου που απαιτείται.
Από τις 17/4 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου παίρνετε το χρόνο σας, προκειμένου να αξιολογήσετε ή ακόμα και για να επανεξετάσετε επαγγελματικές προτάσεις ή επιλογές. Σας παρέχετε η δυνατότητα να δείτε νηφάλια και ψύχραιμα όλα τα δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσετε πως θα κινηθείτε.  Ακόμη, θα μπείτε σε μια διαδικασία να επιλέξετε ποιες επιθυμίες θέλετε ή όχι να ικανοποιήσετε.
 Επιπλέον, αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για να πραγματοποιήσετε νέα ξεκινήματα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.  Αν, δουλέψετε σκληρά με πρόγραμμα και πειθαρχία θα καταφέρετε να θεμελιώσετε τα κεκτημένα σας (κυρίως οι γεννημένοι από 17 έως 19/4).  Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε να, μην μένετε μονό στο να περάσετε καλά τώρα διότι θα χάσετε σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες.


ΤΑΥΡΟI: Από 20 Απριλίου ως 20 Μαΐου

Όσο και αν θέλετε να το κρύψετε δεν γίνεται.  Η τόσο έντονη δραστηριοποίηση σε συνδυασμό με την αντίστοιχη προσήλωση σε επαγγελματικά ή προσωπικά ζητήματα, δεν περνάει απαρατήρητη, μέχρι και τα τέλη του μήνα.  Ενδεχομένως, από τις 14-15/4 να σας χτυπήσουν την πόρτα εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις από τον χώρο της δουλειάς ή από την πλευρά ενός γονέα να επανέλθουν στο προσκήνιο νομικές υποθέσεις, αλλά εσείς δεν μασάτε από τέτοιους είδους αιφνιδιασμούς.
Από την Παρασκευή έως τις 25/9 τα βάζετε όλα κάτω όσον αφορά τον τομέα σχέσεων και κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα.  Βλέπετε ποιες αξίζουν να μείνουν και ποιες είναι τρωτές ή χωλαίνουν με το πέρασμα του χρόνου.  Με αυτό τον τρόπο θα καταλήξετε να έχετε πλάι σας ανθρώπους, που σας δίνουν μια άλλη δυναμική.
Ενώ από το Σάββατο και για τις επόμενες τριάντα μέρες, διανύετε μια μεταβατική περίοδο όπου αποφασίζετε για το τι χρειάζεται να αλλάξετε στην ζωή σας.  Αφού πρώτα κάνετε έναν απολογισμό, ώστε να δείτε που βρίσκεστε και το τι αποκομίσατε ή όχι από την περασμένη χρονιά των γενεθλίων σας (ιδιαιτέρως οι γεννημένοι από 18 έως 20/5).  Από την άλλη όμως, μην γίνετε ξεροκέφαλοι και εγωιστές διότι θα πολλαπλασιάσετε τα προβλήματα σας.


ΔIΔΥΜΟI: από 21 Μαΐου ως 21 Ioυvίoυ

Μπαίνετε σε διαδικασία περισυλλογής και σκέψης που μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι για εσάς, καθώς θα κατεβάσετε πιο ρεαλιστικές, πρακτικές και εφαρμόσιμες ιδέες, που θα πατούν στον πλανήτη γη και θα έχουν σταθερές βάσεις.  Ακόμη, μην τα τσουγκρίσετε με άτομα που σας συνδέει οικονομική ή επαγγελματική σχέση, για να μην τρέχετε στην συνέχεια να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα.
Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου μπαίνετε στο όμορφο τρυπάκι που απαιτεί να κάνετε ουσιαστικές αλλαγές στην ζωή σας, που θα σηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα.  Ακόμη, έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε ποιούς συνάδελφους ή πρόσωπα από το καθημερινό σας περιβάλλον, μπορείτε να εμπιστεύεστε ή να βασίζεστε στην βοήθεια τους.
Από τις 18/4 και για έναν μήνα αν κινητοποιηθείτε θα έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο με ενδιαφέροντα πρόσωπα, που στο μέλλον μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στο να πετύχετε ή στο να χτίστε γερές βάσεις γύρω από τα όνειρα σας (κυρίως οι γεννημένοι από 18 έως 20/6).  Αν και σας αρέσει να πιάνετε την κουβέντα διαρκώς, ωστόσο καλό είναι να είστε επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι σε ότι λέτε.


ΚΑΡΚIΝΟI: από 22 Ioυvίoυ ως 22 Ιουλίου

Με σταθερό, σίγουρο και βέβαιο βηματισμό πορεύεστε προς την επίτευξη στόχων μέχρι τα τέλη Απριλίου.  Αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς, δείχνει ότι ακόμα και ο κόσμος να χαλάσεις εσείς θα παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας.  Υπερβολές σε φαγητό, σε πρόγραμμα γυμναστικής, σε δίαιτα ή σε επαγγελματικές συνεργασίες μόνο ευχάριστες εξελίξεις δεν θα προμηνύουν για εσάς.
Από την Παρασκευή και μέχρι τις 25/9 περνούν από το μικροσκόπιο σχέσεις, συνεργασίες ή φιλίες.  Ενδεχομένως να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα ή να αρχίσετε να τα βλέπετε μέσα από ένα άλλο πρίσμα.  Χωρίς βέβαια, από αυτό τον ενδελεχή έλεγχο να απουσιάζουν οικονομικές συνεργασίες ή επενδύσεις.  Ούτως η άλλως ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει το τι τελικά θα κάνετε.
Από τις 18/4 και για ένα μήνα είναι μια ευνοϊκή περίοδος για να ξεκινήσετε νέα επαγγελματικά σχέδια (ιδίως οι γεννημένοι από 20 έως 22/7).  Όμως, προφυλαχθείτε από οικονομικές ατασθαλίες για να περιφρουρήσετε την θέση ή την εικόνα σας ή μην συμμετέχετε όταν η παρέας σας έχει ακριβά γούστα για την τσέπη σας.


ΛΕΟΝΤΕΣ: από 23 Ιουλίου ως 22 Αυγούστου

Από την Τετάρτη και για το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είστε απόλυτα απορροφημένοι/εστιασμένοι γύρω από το πώς θα μπορέσετε να ανελιχθείτε κοινωνικά ή να κάνετε πράξη επαγγελματικές ιδέες κάνοντας χρήση του μεγάλου δικτύου φίλων που διαθέτετε.  Ταυτόχρονα σε ζητήματα υγείας, προσωπικής ζωής ή γενικότερα στην καθημερινότητα σας αποφύγετε τις υπερβολές που μπορούν να φέρουν ματαιώσεις ή αναβολές των επιδιώξεων σας.
Από τις 17/4 έως 25/9, εισέρχεστε σε μια περίοδο περισυλλογής, ενδοσκόπησης και βαθιάς σκέψης, σχετικά με καθημερινό πρόγραμμα, προτεραιότητες ή δουλειά.  Τα βάζετε όλα κάτω, κόβετε, ράβετε και καταλήγετε στο τι σας ταιριάζει να έχετε και στο τι όχι πλέον. Ούτως η άλλως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου υπάρχει άπλετος χρόνος για να βάλετε μια τάξη.  
Από τις 18/4 και για τις επόμενες τριάντα μέρες θα έχετε την δυνατότητα να σχεδιάσετε και να οργανώσετε μακροχρόνια πλάνα.  Επίσης, θα ωφεληθείτε από νομικές υποθέσεις ή στο να ξεκινήσετε νέες συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες ή εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό (κατά κύριο λόγο οι γεννημένοι από 20 έως 22/8).  Όμως, το Σάββατο δεν είναι κατάλληλη μέρα για να δράσετε πάνω σε νέα σχέδια.


ΠΑΡΘΕΝΟI: από 23 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου

Από την Τετάρτη και μέχρι τα τέλη Απριλίου δουλεύετε συστηματικά, μεθοδικά και με επιμονή σε τυχόν αναποδιές, προκειμένου όλα αυτά που σχεδιάζατε ή ονειρευόσασταν να γίνουν πραγματικότητα.  Είστε σταθερά και αμετάβλητα προσανατολισμένοι, ώστε να αποκτήσετε υλικά αγαθά ή απολαύσεις.  Ωστόσο, μην αφήνετε περιθώρια επέμβασης της οικογένειας σε προσωπικά ή επαγγελματικά ζητήματα.
Είναι να μην το πάρετε απόφαση.  Άπαξ και καταλήξετε σε κάτι τότε τίποτα δεν σας σταματά.  Έτσι από τώρα και για τους επόμενους πέντε μήνες μπαίνετε σε μια διαδικασία αναθεώρησης απόψεων ή σκέψεων για άτομα από κοντινό ή συγγενικό περιβάλλον.  Είναι σαν κάτι να αλλάζει μέσα σας και αρχίζετε να αξιολογείτε πρόσωπα με νέα κριτήρια.  Ελπίζουμε το πόρισμα, στο οποίο θα καταλήξετε να μην σας απογοητεύσει.
Ταυτόχρονα, αυτό το διάστημα ευνοείστε για να ρυθμίσετε οικονομικές οφειλές προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικούς φορείς, δημόσιες υπηρεσίες ή ακόμη και αν σας οφείλουν χρήματα έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα εισπράξετε από τώρα έως τις 17/5 (κυρίως οι γεννημένοι από 20 έως 22/9).  Ωστόσο, το Σάββατο δεν ενδείκνυται για να ξεκινήσετε αυτά τα σχέδια.  


ΖΥΓΟI: από 23 Σεπτεμβρίου ως 23 Οκτωβρίου   

Από τώρα και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες μπαίνετε για λίγο σε ρόλο Τζέημς Μποντ, καθώς ξεκινάτε με μυστικότητα την διαδικασία αναζήτησης στήριξης για επιθυμίες ή διακαείς πόθους.  Για αυτό, δεν έχουμε παρά να σας ευχηθούμε καλό βόλι.  Ενώ από 14-15/4, υπερβολές και θεατρινισμοί σε ομιλία, επαφές ή καθημερινές συναλλαγές μόνο ως πυροτέχνημα επικοινωνιακού τύπου μπορούν να λειτουργήσουν. Προκειμένου να προσελκύσετε βλέμματα, χωρίς σε καμία απολύτως περίπτωση να εξασφαλίζουν την απόκτηση του επιθυμητού.
Από τις 17/4 και για τους επόμενους έξι μήνες πραγματοποιείτε μια βαθιά βουτιά μέσα στους ίδιους τους εαυτούς σας, προκειμένου να πραγματοποιήσετε ριζικές αλλαγές στην ζωή σας.  Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται, να αναθεωρήσετε ζητήματα σχετικά με το τι θέλετε να αποκτήσετε στην ζωή είτε είναι έμψυχα είτε άψυχα υλικά αγαθά.
Επιπλέον, έχετε την δυνατότητα να θέσετε νέες βάσεις σε προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις ή να ξεκινήσετε νέες συνεργασίες με πολλές προοπτικές για το μέλλον, από τις 18/4 και για τις επόμενες τριάντα μέρες (ιδίως οι γεννημένοι από 21 έως 23/10).


ΣΚΟΡΠIΟI: από 24 Οκτωβρίου ως 22 Νοεμβρίου

Αποφασίζετε μέχρι και τα τέλη Απριλίου να αφήσετε για λίγο το πάθος και την ένταση και να γίνετε ακόμα πιο ρεαλιστές και πρακτικοί, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το ζήτημα σχέσεις προσωπικού ή επαγγελματικού περιεχομένου.  Ενώ η αγορά κάποιων αντικειμένων μπορεί να περιμένει και για αργότερα, όταν δεν θα είστε κυριευμένοι από τάσεις μανίας και υπερβολής.
Από την Παρασκευή και μέχρι τον Σεπτέμβριο οι εμπειρίες και τα γεγονότα που θα βιώσετε σε καθημερινό επίπεδο.  Μπορεί κάλλιστα να είναι η αφορμή για να αναθεωρήσετε τρόπο σκέψης ή ακόμη και να κάνετε μια βαθιά και ουσιαστική ενδοσκόπηση που θα σας οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τον εαυτό σας.  Ούτως η άλλως το ζητούμενο είναι να τα βρείτε με εσάς σα τους ίδιους.
Έχουμε φτάσει ήδη στην καρδιά της Άνοιξης και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει σιγά – σιγά να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και να αφήσετε στο παρελθόν κακές συνήθειες.  Παράλληλα, ίσως πραγματοποιήσετε σημαντικές αλλαγές στον χώρο εργασίας σας με το να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες ή με το να αλλάξετε εργοδότη. Ενώ όσοι αναζητάτε μια θέση εργασίας είναι μια καλή περίοδος για να στείλετε βιογραφικά από 18/4 έως 17/5(ιδίως οι γεννημένοι από 20 έως 22/11).


ΤΟΞΟΤΕΣ: από 23 Νοεμβρίου ως 21 Δεκεμβρίου

Για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, όσοι δεν εργάζεστε έχετε μεγάλες πιθανότητες για ανεύρεση δουλειάς και όσοι εργάζεστε θα δεχτείτε προτάσεις για βοήθεια από συναδέλφους ή συνεργάτες για την εκτέλεση των καθηκόντων σας.  Ακόμη για τους αδέσμευτους της παρέας, ίσως προκύψει μια σχέση με άτομο από τον ευρύτερο εργασιακό χώρο.
Από τις 17/4 έως 25/9 πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια στοιχεία για οικονομικά ή συναισθηματικά ζητήματα.  Η εξέλιξη αυτή μόνο ως ανατρεπτική μπορεί να θεωρηθεί, καθώς θα σας κάνει να αναθεωρήσετε ή να επαναξιολογήσετε εκ νέου τα πλάνα σας.  Για αυτό αποφύγετε να πάρετε οποιαδήποτε απόφαση για αυτά τα ζητήματα πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Από το Σάββατο και μέχρι τις 17/5, ευνοείστε σε νέα εγχειρήματα, όπως να αρχίσετε νέα δημιουργικά χόμπι ή δραστηριότητες, να ερωτευθείτε και γενικότερα να γλεντήσετε και να διασκεδάσετε όσο είναι εφικτό. Ενώ, εσείς που έχετε βρείτε το άλλο σας μισό θα περάσετε χαρούμενες και όμορφες στιγμές με τον/την σύντροφό σας (προπάντων οι γεννημένοι από 19 έως 21/12).


ΑIΓΟΚΕΡΟI: από 22 Δεκεμβρίου ως 19 Iαvoυαρίoυ

Από τις 15/4 και για δυο εβδομάδες, συνειδητοποιείτε και λέτε να κάνετε πράξη το ότι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας θα πρέπει να περνάμε καλά.  Για αυτό συνδυάζετε εργασία με χαρά δημιουργώντας ταυτόχρονα και τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.  Ακόμη, δεν σας ταιριάζει αλλά και δεν είναι και στο χαρακτήρα σας η ανάμειξη σε παρασκήνια ή ίντριγκες στην δουλειά, οπότε η αποφυγή τους φαντάζει και πιο εύκολη για εσάς.
Από την Παρασκευή και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλάζετε τον τρόπο διαχείρισης στόχων, που δεν έχουν φέρει ακόμη τα αναμενόμενα ή επιθυμητά αποτελέσματα.  Δεν αποκλείεται να σας δούμε να εγκαταλείπετε κάποιους και να θέτετε κάποιους άλλους που θα είναι συμβατοί με τα δικά σας δεδομένα ή τις τρέχουσες συγκυρίες.
Από τις 18/4 και για τις επόμενες τριάντα μέρες κάνετε μια ουσιαστική αλλαγή στην ζωή σας, όπως το να αποφασίστε να συγκατοικήσετε, να μετακομίσετε ή ακόμη και να αποκτήσετε ένα σπίτι μέσα από μια κληρονομία (ιδίως οι γεννημένοι από 18 έως 20/01).  Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο φροντίστε να είστε πιο φειδωλοί σε δαπάνες ή έξοδα.


ΥΔΡΟΧΟΟI: από 20 Iαvoυαρίoυ ως 18 Φεβρουαρίου

Για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα υπάρξει έντονη κινητοποίηση από τη πλευρά σας, που μόνο απαρατήρητη δεν θα περάσει, όπως επίσης και εξέχουσες αλλαγές θα λάβουν χώρα στο χώρο του σπιτιού.  Είναι πολύ πιθανό να διοργανώσετε ένα πάρτι, να κάλεσε φίλους ή γνωστούς, να συγκατοικήσετε με τον/την σύντροφο σας ή να φιλοξενήσετε κάποιους στην οικεία σας.
Από τις 17/4 και μέχρι 25/9 ίσως μπείτε σε μια διαδικασία αναθεώρησης στόχων ή απόψεων που τρέφατε για ορισμένα πρόσωπα.  Ενδεχομένως να ξεκόψετε με κάποιους ή ακόμη και να αρχίσετε παρτίδες με νέα άτομα που θα εκπέμπουν στα ίδια μήκη κύματος με εσάς.
Από το Σάββατο και μέχρι 17/5 ευνοείστε στο κομμάτι της επικοινωνίας και μάλιστα όσοι ασχολείστε με πωλήσεις ή εμπορικές συναλλαγές θα έχετε την δυνατότητα να κλείσετε νέες συμφωνίες ή συνεργασίες.  Επίσης, όσοι σπουδάζετε ή θέλετε να αποκτήσετε ένα επιπλέον δίπλωμα για να εμπλουτίσετε τα προσόντα σας μάλλον είναι κατάλληλη περίοδος για να το πράξτε (κυρίως οι γεννημένοι από 16 έως 18/02).

IΧΘΕIΣ: από 19 Φεβρουαρίου ως 20 Μαρτίου

Από σήμερα μέχρι και τα τέλη Απριλίου αρχίζετε να σκέφτεστε, να επικοινωνείτε ή ακόμα και να μιλάτε με κοντινά σας πρόσωπα, για στενά προσωπικά θέματα πάνω στα οποία στηρίζεστε σε σχέση με άλλους χωρίς να αποκλείετε και τον/την σύντροφο σας.  Ενώ την Τετάρτη μάλλον κάποιο γυναικείο πρόσωπο μπορεί να μην συμφωνεί με τον τρόπο που κινείστε, προκειμένου να πετύχετε στόχους.
Από την Παρασκευή και μέχρι 25/9, όσοι έχετε ως στόχο να ενταχθείτε σε κοινωνικές ομάδες, συλλόγους, σωματεία ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες. Μέσα από τις οποίες θα βγείτε ακόμα πιο δυνατοί, καθώς θα μάθετε και θα αντιληφθείτε για το τι πραγματικά αξίζει να μάχεστε ή όχι.  Ισχύει ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό.  Δείτε το έτσι, μην κατσουφιάζετε και όλα θα κυλίσουν προς όφελος σας.
Επιπλέον από τις 18/4 και για τις επόμενες τριάντα μέρες καλείστε να βάλετε σε τάξη τα οικονομικά σας.  Πιθανόν να έχετε αλλαγές στον επαγγελματικό στίβο ή να ξεκινήσετε ένα καινούργιο εγχείρημα, που θα σας οδηγήσουν σε νέες πηγές εσόδων (κυρίως οι γεννημένοι από 17 έως 19/03).  Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο καλό είναι να αποφύγετε την χρήση καυστικού ή εριστικού λεξιλογίου για να μην εμπλακείτε σε καυγάδες.

Από τη Δήμητρα Βγενοπούλου, απόφοιτη οικονομικής σχολής – Αστρολόγος

www.astro4u.gr