18/5 – 24/5 2015

ΚΡIΟI: από 21 Μαρτίου ως 19 Απριλίου


Από αυτή την εβδομάδα και μέχρι τις 15/6 δίνετε έμφαση σε προσωπικό ή σε οικονομικό επίπεδο.  Ωστόσο, για να καταφέρετε να διατηρήσετε ή να αποκτήσετε αυτά που επιθυμείτε χρειάζεται να κινηθείτε με αποφασιστικότητα, με υπομονή και έχοντας μια σαφή εικόνα για το που οδεύετε.  Έτσι ώστε, να μην διασκορπίζετε ενέργεια και φαιά ουσία δεξιά και αριστερά, χωρίς ουσιαστικό σκοπό (κυρίως οι γεννημένοι από 16 – 18/4).

Από την Τρίτη και για το επόμενο εικοσαήμερο προσπαθήστε να οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή, καθώς στο δρόμο σας θα συναντήσετε δυσκολίες και εμπόδια σε θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων ή στο να επικυρώσετε κάποια συμφωνία ή συμβόλαιο.

Ενώ το διήμερο 21-22/5 μπορεί να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα που καταπιέζατε εδώ και αρκετό καιρό.  Εξαιτίας αυτού ίσως κληθείτε να βάλλετε σε νέα βάση θέματα σχέσεων ή συνεργασιών οικονομικού ή συναισθηματικού περιεχομένου ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν.

Τέλος το Σαββατοκύριακο ασχοληθείτε με θέματα προοπτικής και μην αναλώνεστε σε καθημερινά πράγματα.

 

ΤΑΥΡΟI: Από 20 Απριλίου ως 20 Μαΐου


Από την Δευτέρα έως τις 15/6 ξεκινάτε με ανεβασμένη διάθεση και επιθυμία για αλλαγές που όχι μόνο θα προσδώσουν άλλη νότα στην καθημερινότητα σας αλλά θα σας ανανεώσουν κιόλας.  Εκτός των άλλων είναι μια καλή περίοδος για να επαναπροσδιορίσετε στόχους και να σκεφτείτε τρόπους για να τους προσεγγίσετε (ιδίως οι γεννημένοι από 17 – 19/5).

Σε ότι αφορά νέες οικονομικές συνεργασίες ή αγορές χρειάζεται να είστε προσεκτικοί στις συναλλαγές από 19/5 έως 12/6.  Ακόμη μην μένετε σε προφορικές δεσμεύσεις γιατί στο μέλλον μπορεί να μην τηρηθούν ιδιαίτερα αν πρόκειται για μεγάλες οικονομικές επενδύσεις πρέπει να τις επαναξιολογήσετε.  

Από 21-22/5 πριν εκμυστηρευτείτε ιδέες και όνειρα που τρέφετε για το άμεσο μέλλον φροντίστε να βρείτε τα κατάλληλα άτομα για να ανοίξετε την καρδιά σας αλλιώς θα ξεψυχήσουν εν τη γενέσει τους.

Ενώ το Σαββατοκύριακο φροντίστε να κάνετε μια συνετή διαχείριση στα οικονομικά σας.

ΔIΔΥΜΟI: από 21 Μαΐου ως 21 Ioυvίoυ

Από σήμερα και για τις επόμενες τριάντα μέρες ίσως μπείτε σε μια διαδικασία απολογισμού και αυτό-κριτικής για το τι αποκομίσατε – πετύχατε από τα περασμένα γενέθλια.  Παρόλα αυτά όμως, μέσα από διάφορες συναισθηματικές διακυμάνσεις και σκαμπανεβάσματα θα συνειδητοποιήσετε τι πραγματικά θέλετε να έχετε στην ζωή σας και να επαναξιολογήσετε κάποιες διαπροσωπικές σχέσεις (ιδιαιτέρως οι γεννημένοι από 17 – 19/6).

Από την Τρίτη και για το επόμενο εικοσαήμερο τα μάτια σας δεκατέσσερα κυριολεκτικά και μεταφορικά.  Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο σε καταστάσεις ή συνθήκες καθώς αυτό το χρονικό  διάστημα θα φέρει καθυστερήσεις και εμπόδια ως προς τις κινήσεις σας.

Το διήμερο 21-22/5, θα έχετε εξελίξεις σε θέματα βοήθειας που αναμένατε εδώ και καιρό.  Ωστόσο, φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο έτσι ώστε σε περίπτωση μη απόδοσης, να μην μείνετε στα κρύα του λουτρού.

Το Σαββατοκύριακο ίσως να δοκιμαστούν συνεργασίες ή σχέσεις για αυτό το λόγο θα πρέπει να δείξτε ομαδικό πνεύμα.

 

ΚΑΡΚIΝΟI: από 22 Ioυvίoυ ως 22 Ιουλίου


Από αυτή την εβδομάδα έως τις 15/6 ναι μεν θα έχετε έντονη κοινωνική ζωή αλλά δεν θα είναι μόνο και μόνο για το θεαθήναι αλλά και για την προώθηση και την βελτίωση της δουλειάς σας.  Επομένως, για να καταφέρετε να πετύχετε τα μέγιστα στον πιο πάνω τομέα χρειάζεται να δαπανήσετε περισσότερο χρόνο και χρήματα στην εργασία σας (ιδίως οι γεννημένοι από 18 – 20/7).

Από την Τρίτη έως 12/6 ίσως να αισθανθείτε ότι υπάρχει κάποιο παρασκήνιο ή μια διαπλοκή σε ότι κάνετε ή λέγεται.  Με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθείτε εντελώς από το καθημερινό σας πρόγραμμα.  Ωστόσο, για να μην αφήσετε πίσω υποχρεώσεις προσπαθήστε από την δική σας πλευρά να είστε σαφείς και κατανοητοί σε ότι λέτε ή και αντίστροφα.

Από 21-22/5, μπορεί να αισθανθείτε περισσότερο πιεσμένοι ή αγχωμένοι αυτή την περίοδο, καθώς από την μια πλευρά θα πρέπει να αναλάβετε περεταίρω ευθύνες ή υποχρεώσεις απέναντι σε κάποια πρόσωπα ενώ από την άλλη δεν θα έχετε την υποστήριξη ή την συγκατάθεση από σύντροφο, συνεργάτες ή συνεταίρους για την δρομολόγηση θεμάτων κοινωνικής ένταξης.

Το Σαββατοκύριακο μην παραμελήσετε επαγγελματικές ή άλλες καθημερινές υποχρεώσεις σας.

 

ΛΕΟΝΤΕΣ: από 23 Ιουλίου ως 22 Αυγούστου


Από την Δευτέρα έως 15/6 το πρώτο θέμα στην ατζέντα σας θα είναι τα επαγγελματικά, ενδεχομένως να ξεκινήσετε κάτι νέο, να πάρετε προαγωγή, να αλλάξετε εργασία ακόμη και να σας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσετε τις επαγγελματικές σας ικανότητες.  Γενικότερα, θα υπάρχει ένας αναβρασμός γύρω από αυτό το κομμάτι (κυρίως οι γεννημένοι από 18 – 20/8).

Ενώ από 19/5 και για το επόμενο εικοσαήμερο είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες στην επικοινωνία με φίλους ή εμπόδια στο να πετύχετε κάποιους στόχους.  Αυτή την περίοδο προσπαθήστε να επιστρατεύσετε επιμονή διότι με τόσες καθυστερήσεις είναι σίγουρο ότι θα αρχίσετε να αμφιβάλετε και να αμφισβητείτε τα πάντα και τους πάντες ακόμη και στόχους.

Το διήμερο 21-22/5, κινηθείτε στον τομέα εργασίας με συνέπεια και νομότυπα γιατί η προδιάθεση σας λόγω εσωτερικής έντασης είναι να λειτουργείτε όπως σας έρχεται. Με αποτέλεσμα να προκύψουν νομικές εμπλοκές με υπηρεσίες τους κράτους.

Τέλος το Σαββατοκύριακο μην επιτρέψετε σε τρίτους να σας χαλάσουν διάθεση και κέφι.

 

ΠΑΡΘΕΝΟI: από 23 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου


Από την Δευτέρα και μέχρι τις 15/6 εγκαινιάζετε μια νέα περίοδο, όπου η ονειροπόληση, η χαρά, η αισιόδοξα και η διάθεση για άνοιγμα φτερών σε νέους ορίζοντες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό.  Ωστόσο, για να έχουν αίσιο τέλος όλα αυτά που χαρτογραφείτε.  Φροντίστε να στηριχθείτε στις δικές σας δυνατότητες και ικανότητες (ιδιαιτέρως οι γεννημένοι από 19 – 21/9).

Βέβαια, από την Τρίτη έως τις 12/6 ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένες καθυστερήσεις σε θέματα κοινωνικό – επαγγελματικής καταξίωσης.  Το γεγονός αυτό μπορεί να σας προκαλέσει περαιτέρω εκνευρισμό και νευρικότητα.  Με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για παρεξηγήσεις ή διαπληκτισμούς με πρόσωπα κύρους ή με άτομα από το κοντινό ή το κοινωνικό σας περιβάλλον.

Το διήμερο 21-22/5, ο ενθουσιασμός και η παρόρμηση της στιγμής μπορεί να σας κάνουν να ξεχάσετε άλλες εξίσου σημαντικές υποχρεώσεις.  Ωστόσο, μην υπερβάλλετε σε προβλήματα που καταγράφετε από το καθημερινό σας περιβάλλον και χάσετε την γραμμή πλεύσης σας ή τα όποια κέρδη αναμένετε.

Το Σαββατοκύριακο ιεραρχήστε τις προτεραιότητες ανάμεσα σε επαγγελματικές και σε προσωπικές υποχρεώσεις.

 

ΖΥΓΟI: από 23 Σεπτεμβρίου ως 23 Οκτωβρίου  


Από αυτή την εβδομάδα και για ένα μήνα θα κινηθείτε σε ένα πλαίσιο αναζωογόνησης που τόσο έχετε ανάγκη αυτό τον καιρό.  Με αυτό τον τρόπο θα γεμίσετε μπαταρίες και θα αρχίσετε να καταστρώνετε στόχους που ονειρεύεστε να κατακτήσετε.  Δεν αποκλείεται, να επαναξιολογήσετε εκ νέου κάποια σχέδια για το μέλλον (κατά κύριο λόγο οι γεννημένοι από 19-21/10).

Από την Τρίτη και για το επόμενο εικοσαήμερο υπάρχει περίπτωση να διαπιστώσετε μια στασιμότητα ή πάγωμα σε επαγγελματικά σχέδια ή σε ταξίδια για αυτό το λόγο έχετε το κατά νου, ώστε να μην αποθαρρυνθείτε από τις πρώτες δυσκολίες ή εμπόδια που θα προκύψουν στο δρόμο σας.

Το διήμερο 21-22/5 συνιστούμε να επιστρατεύσετε το διπλωματικό σας ταλέντο για να αποφύγετε συγκρούσεις και παρεξηγήσεις με οικεία πρόσωπα που στο μέλλον θα έχουν ως συνέπεια διαφόρων μορφών απώλειες.

Το Σαββατοκύριακο μην χάνετε τον χρόνο σας δεξιά και αριστερά προσπαθήστε να φέρετε εις πέρας τις εκκρεμότητες σας.

 

ΣΚΟΡΠIΟI: από 24 Οκτωβρίου ως 22 Νοεμβρίου


Από σήμερα και για τις επόμενες τριάντα μέρες αρχίζετε να αξιολογείτε τις σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές.  Επομένως, οι δεσμευμένοι μετράτε τα κουκιά για να κάνετε ή να μην κάνετε το επόμενο βήμα στην ζωή σας, ενώ οι ελεύθεροι αναρωτιέστε για το αν θα παραμείνετε ή όχι στο κλαμπ των εργένηδων.  Εν τω μεταξύ, μπορεί να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα που τα θεωρούσατε δεδομένα μέχρι σήμερα (κυρίως οι γεννημένοι από 18-20/11).

Από την Τρίτη έως τις 12/6 πολλά θα ακούγονται για οικονομικές συμφωνίες, συνεργασίες, που θα υπόσχονται ουκ ολίγα.  Για να μην μείνετε μόνο με τα όμορφα λόγια.  Φροντίστε να πάρετε γραπτές διαβεβαιώσεις. Επίσης, αν σκέφτεστε να κάνετε κάποιο οικονομικό διακανονισμό ή συμψηφισμό για χρήματα που οφείλετε ή σας οφείλουν ίσως να συναντήσετε κάποιες καθυστερήσεις ή εμπόδια στο δρόμο σας.  

Το διήμερο 21-22/5, αποφύγετε τις τεταμένες συζητήσεις υπό το κράτος των εντόνων συναισθημάτων. Διότι θα δείτε σχέσεις με συνεργάτες ή συναδέλφους να διακόπτονται, χωρίς να καταλαβαίνετε το λόγο.

Το Σαββατοκύριακο κάντε με μέτρο αγορές ή άλλα έξοδα. 

 

ΤΟΞΟΤΕΣ: από 23 Νοεμβρίου ως 21 Δεκεμβρίου


Από την Δευτέρα και μέχρι τις 15/6 αποφασίζετε να ασχοληθείτε με την καθημερινότητα σας. Ορισμένοι πιθανόν να αλλάξετε εργασία, να ασχοληθείτε την φυσική σας κατάσταση ή με όνειρα – στόχους.  Ως συνέπεια, θα ανακτήσετε δυνάμεις και αυτοπεποίθηση από τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.  Ακόμη, υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσετε κάποιες συνεργασίες ή σχέσεις (ιδίως οι γεννημένοι από 18-20/12).

Από 19/5 έως 12/6, σίγουρα είναι μια περίοδος που εστιάζετε αρκετά στις διαπροσωπικές σας σχέσεις όπου δεν αποκλείεται να εμπλακείτε σε σχέσεις ή σε συνεργασίες που στο τέλος θα καταλήξετε να παίζετε το σπασμένο τηλέφωνο. Αρχικά μπορεί να εντυπωσιαστείτε ή να ενθουσιαστείτε με τις υποσχέσεις που θα σας δοθούν αλλά στην συνέχεια θα καταλήξετε να διαφωνείτε με αποτέλεσμα να χάσετε τον χρόνο σας.

Το διήμερο 21-22/5, από εκεί που δεν το περιμένετε υπάρχει περίπτωση να προκύψουν έξοδα για το σπίτι ή αλλαγές στις πηγές των εσόδων.  Εξαιτίας αυτού, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια ορισμένες συναισθηματικές ή οικονομικές φοβίες και ανασφάλειες.

 

ΑIΓΟΚΕΡΟI: από 22 Δεκεμβρίου ως 19 Iαvoυαρίoυ

Από αυτή την εβδομάδα και για ένα μήνα αποφασίζετε να ασχοληθείτε: οι γονείς με τα παιδιά, οι δεσμευμένοι με τον/την σύντροφο, οι ελεύθεροι με το να διασκεδάσετε ή να φλερτάρετε και οι επιχειρηματίες με το να κάνετε νέες οικονομικές συναλλαγές – συνεργασίες ή με το να αναλάβετε νέα ρίσκα (κυρίως οι γεννημένοι από 16-18/1).

Ενώ από την Τρίτη και για το επόμενο εικοσαήμερο θα θέλετε να πραγματοποιήσετε κάποιες αλλαγές στο καθημερινό σας περιβάλλον αλλά όπως φαίνεται κάνετε σχέδια χωρίς να υπολογίζετε τον ξενοδόχο, καθώς αυτό που θα αντιμετωπίσετε αυτό το διάστημα είναι μια αναβλητικότητα και στασιμότητα σε ότι θέλετε να επεξεργαστείτε αυτή την περίοδο.

Το διήμερο 21-22/5, για να μπορέσετε να θεμελιώσετε ριζικές αλλαγές που επιδιώκετε το τελευταίο καιρό τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο θα πρέπει να αποκτήσετε συμμάχους και όχι αντιπάλους.

Το Σαββατοκύριακο αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας, έτσι ώστε να ξεκουραστείτε και να ηρεμήσετε.

 

ΥΔΡΟΧΟΟI: από 20 Iαvoυαρίoυ ως 18 Φεβρουαρίου

Από την Δευτέρα έως τις 15/6 κάνετε τον απολογισμό σας και αξιολογείτε τα πράγματα που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, σχετικά με σχέσεις – συνεργασίες ή γενικότερα με καθημερινότητα.  Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία αποφασίζετε να ρίξετε νέες βάσεις για να θεμελιώσετε ένα καινούργιο αύριο.  Κάνοντας, ακόμη και ουσιαστικές αλλαγές στον χώρο του σπιτιού ή της εργασίας (ιδιαίτερα οι γεννημένοι από 14-16/2).

Από 19/5 έως 12/6 υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες ή εμπόδια στην επικοινωνία με σύντροφο, παιδιά ή φίλους.  Εκτός των άλλων η διάθεση για νέα ξεκινήματα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, φροντίστε να μην σας κάνει ανυπόμονους.  Με αποτέλεσμα να μην ελέγχετε το τι κάνετε γιατί τότε θα υπάρξουν παρανοήσεις, μπερδέματα και ανακατωσούρες.  Βρείτε τρόπο και χρόνο για να το κάνετε.

Το διήμερο 21-22/5, μην ενδώσετε σε πιέσεις τρίτων και αποκαλύψετε προσωπικά ή επαγγελματικά ζητήματα, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά θα θέσει σε κίνδυνο ζητήματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας και μέλλοντος.

Τέλος το Σαββατοκύριακο ίσως κάποια σχέδια με φίλους ή με σύντροφο να μην πάρουν την τροπή που εσείς θα θέλατε, για αυτό φροντίστε να έχετε εναλλακτικά σενάρια.  

 

 

IΧΘΕIΣ: από 19 Φεβρουαρίου ως 20 Μαρτίου

Από αυτή την εβδομάδα και μέχρι τις 15/6 φροντίζετε να συλλέξετε πληροφορίες σε καίρια θέματα που σας απασχολούν, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην προσωπική ζωή.  Αξιολογώντας αυτές τις πληροφορίες είναι πιθανόν να αναθεωρήσετε τον τρόπο με τον οποίο καταγράφετε τις σκέψεις σας.  Με αποτέλεσμα να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σας ή να επιδιώξετε να αποκτήσετε κάποιο πτυχίο-δίπλωμα (ιδίως οι γεννημένοι από 16-18/3).

Από την Τρίτη και για το επόμενο εικοσαήμερο αποφύγετε να πάρετε κάποια σημαντική απόφαση για την προσωπική σας ζωή διότι αυτό το χρονικό διάστημα ίσως να αλλάζετε διαρκώς τις απόψεις ή τις προθέσεις σας για ορισμένα πρόσωπα.  

Το διήμερο 21-22/5, πριν οριστικοποιήσετε οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με επαγγελματικές φιλοδοξίες μήπως πρέπει να σκεφτείτε αν αξίζει να πετάξτε στον κάδο των αχρήστων κόπους προηγούμενων καιρών.

Το Σαββατοκύριακο ίσως να βγουν στην επιφάνεια κάποιες ανασφάλειες και φοβίες από το παρελθόν.  Φροντίστε να οι αποκαλύψεις να μην επηρεάσουν αυτοπεποίθηση και διάθεση.

 

Από τη Δήμητρα Βγενοπούλου, απόφοιτη οικονομικής σχολής – Αστρολόγος

www.astro4u.gr