ΚΡΙΟΣ

 

 

Ο Κριός θέλει να φέρνει καινούργιες ιδέες μέσα στο περιβάλλον του. Δεν τον ευχαριστεί η μονοτονία σε καμιά πλευρά της ζωής του, αλλά θέλει να κάνει ακόμα και τα πιο συνηθισμένα πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο. Του αρέσει να εμπλουτίζει με χρώματα και μουσικές την ατμόσφαιρα, ενώ έχει την ικανότητα να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση με περιορισμένα μέσα, ακόμα και στο πιο ταπεινό περιβάλλον. Το θέμα «σπίτι» είναι για εκείνον μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και μόλις αποκτήσει τον δικό του χώρο, θα αντιμετωπίσει μαχητικά όλα τα θέματα που άπτονται των προβλημάτων της συντήρησης ενός σπιτικού αλλά και της συμβίωσης με τους άλλους. Θέλει να βελτιώνει διαρκώς την οικιακή του ζωή, ώστε να είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες και τα ιδανικά του. Άλλωστε το σπίτι θεωρείται ο καθρέφτης της προσωπικής επιτυχίας όλων μας, και από υλικής και από συναισθηματικής πλευράς. Και ο Κριός είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε ό,τι αφορά το να φανεί ποιος έχει τα πρωτεία. Από την άλλη, ακόμα και ένας τόσο αεικίνητος και ριψοκίνδυνος χαρακτήρας θέλει να βιώσει μέσα στο σπιτικό του λίγη ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας.

Μπορεί βέβαια να χρειάζεται να κάνει μια παραπανίσια προσπάθεια ώστε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα γαλήνης, έτσι υπερκινητικός που είναι. Μερικές φορές πρέπει να μάθει να επικεντρώνει τις δραστηριότητές του μέσα στο σπίτι. Παρόλα αυτά διαθέτει το μαγικό χάρισμα να κάνει αυτό το πολύτιμο απόκτημά του να αντανακλά την εσωτερικό του πλούτο και την ευτυχία του.

ΤΑΥΡΟΣ

 

Ο Ταύρος είναι από τους σπιτόγατους του ζωδιακού, χάρη στην επιρροή της Αφροδίτης. Το σπίτι του είναι η βάση της ύπαρξής του. Ιδίως οι θηλυκοί εκπρόσωποι του ζωδίου αισθάνονται στα καλύτερά τους όταν εξασκούν το μαγειρικό τους ταλέντο, ετοιμάζοντας φαγητό σαν ένδειξη αγάπης και φιλόξενης περιποίησης, για όσους βρεθούν στο τραπέζι τους. Με την καλαισθησία που τους εμφυσά ο κυβερνήτης πλανήτης τους, επιστρατεύουν την τέχνη και τη μουσική για να κάνουν πιο όμορφο το περιβάλλον τους.

Για τον Ταύρο, το σπίτι είναι η αφετηρία για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Βάζει πάνω απ’ όλα την οικογένεια και επιδιώκει να την κρατά ενωμένη μέσα σε αυτή την εστία. Θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν, με επιδεξιότητα και ορθή κρίση. Ποτέ δεν θεωρεί ότι ένα πρόβλημα ξεπερνά τη δυνατότητά του να το αντιμετωπίσει. Στην ουσία στέκεται σαν βράχος απέναντι σε όλα τα ζητήματα, που μπορεί να απειλήσουν την οικιακή γαλήνη. Βοηθά και η σύνεσή του στα οικονομικά θέματα, έτσι που η συμβουλή του να είναι πάντα πολύτιμη. Έχοντας την αίσθηση του κοινού σκοπού, την πεποίθηση πως η οικογένεια που θα δημιουργήσει αποτελεί μια αδιάσπαστη ενότητα, είναι πρόθυμος να θυσιάσει τις δικές του μικρότερες επιδιώξεις για το γενικότερο καλό και δεν θα ζηλέψει την επιτυχία του άλλου, έστω κι αν χρειάστηκε να παραιτηθεί ο ίδιος από μια επιθυμία του.
 

ΔΙΔΥΜΟΣ
 

Ο Δίδυμος συντελεί σημαντικά στο να είναι ευτυχισμένο ένα σπιτικό. Με την ευθυμία του ελαφρώνει τις εντάσεις της οικιακής ζωής και δημιουργεί μια ελκυστική ατμόσφαιρα, ενώ με την εξυπνάδα, το πνεύμα και τον ενθουσιασμό του δίνει ζωντάνια σε κάθε ομήγυρη, οικογενειακή και φιλική. Έχει ακόρεστο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του και λατρεύει το διάβασμα. Βέβαια τα γούστα του… Ερμή τον σπρώχνουν στα πιο ανάλαφρα αναγνώσματα, κυρίως λογοτεχνία, περιοδικά και εφημερίδες. Πάντως δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να βρεθεί ανενημέρωτος. Όσοι μοιράζονται μαζί του τη ζωή στο σπίτι λατρεύουν το ευρύ, ζωντανό πνεύμα του και η απουσία του γίνεται ιδιαίτερα αισθητή. Πάντα θα έχει να πει ή να κάνει κάτι που θα σπάσει τη μονοτονία και τη ρουτίνα. Και για τον ίδιο είναι καλό να βρίσκει το κέντρο του σε ένα σπιτικό. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχει μέσα του η τάση του Ερμή, να μην μπορεί να μείνει ήσυχος σε ένα μέρος και να περιπλανιέται. Αν όμως μάθει να κάνει βάση εξόρμησης για τις δραστηριότητές του το σπίτι, σίγουρα θα ωφεληθεί.

Ο Δίδυμος είναι ατομιστής. Δεν μπορεί να συμμορφωθεί με τα καθιερωμένα, κομφορμιστικά στάνταρ. Πιθανόν να έχει ποικίλα ενδιαφέροντα, που οι δικοί του δεν μπορούν να μοιραστούν. Αν όμως θυμάται ότι οι προτιμήσεις και οι απαρέσκειες των άλλων είναι το ίδιο σημαντικές με τις δικές του, η συμβίωσή του μαζί τους θα γίνει πολύ πιο εποικοδομητική και ευχάριστη.
 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
 

Ο Καρκίνος είναι αστρολογικά δεμένος με τον Τέταρτο Οίκο, που εκπροσωπεί τη ζωή στο σπίτι, οπότε αυτή η πλευρά της ζωής του είναι η πιο σημαντική. Το σπίτι του αποτελεί το πολυτιμότερο απόκτημά του, μαζί φυσικά με τις σχέσεις που «στεγάζονται» εκεί. Ακόμα και η καριέρα του έχει σαν βασικό σκοπό το να εξασφαλιστεί μια καλύτερη διαβίωση για τον ίδιο και τους αγαπημένους του. Και προκειμένου να το πετύχει αυτό, δεν διστάζει να αναλάβει και τις πιο βαριές εργασιακές υποχρεώσεις. Μερικές φορές η αγάπη του για το σπίτι γίνεται σχεδόν κτητική, έτσι που να το θεωρεί αποκλειστικά δικό του «τσιφλίκι» και να έχει ο ίδιος τον πρώτο λόγο στη διαχείριση, αλλά και στη διαρρύθμισή του.

Αγαπά στο περιβάλλον του τα μπλε και πράσινα χρώματα που θυμίζουν θάλασσα, μια και το νερό είναι το στοιχείο του. Έχει επίσης αδυναμία στα ασημένια αντικείμενα (το ασήμι είναι το μέταλλο της Σελήνης, που κυβερνά το ζώδιό του) και λατρεύει τα πράγματα που του θυμίζουν τις οικογενειακές του ρίζες. Του αρέσουν και οι δουλειές του σπιτιού και η κηπουρική. Απολαμβάνει και το τραπέζι, τόσο ως προς την προετοιμασία των φαγητών όσο και στο σερβίρισμά τους, που το θέλει να γίνεται με όλους τους τύπους. Ιδίως όταν δέχεται κόσμο, που είναι από τις αγαπημένες του περιστάσεις. Ο Καρκίνος παίρνει ζωή και αξία μέσα από την ικανότητά του να φτιάχνει και να διατηρεί ένα ελκυστικό οικιακό περιβάλλον.
 

ΛΕΩΝ
 

Παρά την αγάπη του στην καλοζωία, ο Λέων ενδιαφέρεται περισσότερο για την ποιότητα της ζωής μέσα στο σπίτι, παρά για το ίδιο το περιβάλλον. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το ζώδιο συνδέεται με την καρδιά και γίνεται ένας από τους πιο αφοσιωμένους γονείς του ζωδιακού. Η λιονταρίσια καρδιά χωράει πάντα… πολύ κόσμο και τα παιδιά που έχουν ένα γονιό Λέοντα είναι πραγματικά τυχερά, γιατί εκείνος θα κάνει τα πάντα ώστε να τους προσφέρει μια καλή ζωή. Μπορεί μάλιστα ακόμα και να τα κακομάθει. Για να είναι ένας Λέων ευτυχισμένος στο σπίτι του, θέλει να περιβάλλεται από ζεστά, φωτεινά χρώματα και κυρίως το κίτρινο ή το χρυσαφί. Αυτοί οι τόνοι, που συνδέονται και με τον κυβερνήτη του, τον Ήλιο, λειτουργούν θεραπευτικά επάνω του. Του αρέσουν επίσης και τα αντικείμενα από χρυσάφι, έστω και… σε απομίμηση. Οι διακοσμητικές του προτιμήσεις τείνουν προς την πολυτέλεια και τον εντυπωσιασμό.

Ο Λέων φέρνει ενθουσιασμό στην οικογενειακή ζωή, και του αρέσει να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική έκφραση όσων έχουν κάποιο ταλέντο. Είναι μεθοδικός και θέλει να υπάρχει οργάνωση, ιδίως ως προς τις ώρες των γευμάτων και την τάξη μέσα στο σπίτι. Ως προς τα θέματα της οικογενειακής συμβίωσης, ωστόσο, θα πρέπει να μάθει όχι μόνο να κερδίζει, αλλά και να χάνει στις μικρές καθημερινές διαφωνίες. Αυτό θα τον βοηθήσει να ωριμάσει σαν χαρακτήρας και να βρει μια καλύτερη ισορροπία μέσα στη ζωή.
 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
 

Οι άνθρωποι με πρακτικό πνεύμα είναι οι καλύτεροι στο να στήνουν και να συντηρούν ένα άνετο και σταθερό σπιτικό. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Παρθένος, που επίσης είναι αξιόπιστος, φιλόξενος και φιλικός. Με άλλα λόγια, φροντίζει ώστε αυτοί που μένουν μαζί του να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση, σε ό,τι περνά από το χέρι του, καθώς αναγνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τους πάντες ένα ευτυχισμένο σπιτικό. Μόνο που μερικές φορές, από υπερβολικό ζήλο, φτάνει σε σημείο εξάντλησης. Κατά βάθος όμως, παρόλο που δείχνει καμιά φορά εύθραυστος, στην πραγματικότητα διαθέτει αρκετή πυγμή για να κουμαντάρει το σπίτι και την οικογένειά του. Έχει αποθέματα δύναμης και γνώσεων, όπως και αντοχή. Βέβαια, συχνά ενοχλείται από ασήμαντα πράγματα, κάτι που μπορεί να τον κάνει μεμψίμοιρο και γκρινιάρη, δημιουργώντας έναν μεταδοτικό εκνευρισμό στο περιβάλλον του. Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσει τη μανία του να δίνει σημασία στις μικρο-ατέλειες, αν δεν θέλει να δημιουργούνται άλυτα προβλήματα. Όταν χαλαρώνει και εξωτερικεύει την ευαίσθητη πλευρά του, η συμβίωση μαζί του γίνεται υπέροχη.

Το τυπικό σπίτι του Παρθένου είναι τακτικό και τέλεια εξοπλισμένο και επιπλωμένο. Το καθετί έχει τη θέση του. Προσέχει το σπιτικό του, το απολαμβάνει και θέλει να δημιουργεί ένα καλαίσθητο, ποιοτικό περιβάλλον. Το να έχει και συντηρεί ένα σπίτι, είναι για εκείνον ένα από τα στοιχεία μιας επιτυχημένης ζωής.
 

ΖΥΓΟΣ
 

Το σπιτικό για τον Ζυγό είναι συνώνυμο της ωραιότητας και της γαλήνης. Ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου είναι ο κατ’ εξοχήν ειρηνοποιός και η παρουσία του στο σπίτι σημαίνει τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν ανάμεσα σε όσους συμβιώνουν μαζί του. Κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρχει ομορφιά στο περιβάλλον, μέσα από τα καλαίσθητα αντικείμενα, τα χρώματα, τη μουσική, τα λουλούδια, τα έργα τέχνης. Σε οτιδήποτε βάζει το χεράκι του, υπάρχει η σφραγίδα της αρμονίας. Με την επιρροή της Αφροδίτης, του κυβερνήτη πλανήτη του, το σπίτι του εκφράζει την πνευματική καλλιέργεια και την εκτίμηση του ωραίου και ο τρόπος που εκλαμβάνει την ομορφιά είναι άμεσα συναισθηματικός.
 

Ο Ζυγός είναι καλά πληροφορημένος σε όλα τα ζητήματα. Τα βιβλία αλλά και τα μέσα ενημέρωσης έχουν εξέχουσα θέση στο σπίτι του. Συνήθως δείχνει ευαισθησία στα συναισθήματα των άλλων και ξέρει να εκφράζει τα δικά του με τρόπο χαριτωμένο, ευχάριστο ή και συγκινητικό, πράγμα που τον βοηθά να κερδίζει τους άλλους και να έχει καλές σχέσεις μαζί τους. Έχει έναν διακριτικό, αλλά και διεισδυτικό τρόπο να πλησιάζει τους ανθρώπους, που τον κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό. Ποτέ δεν θα πληγώσει κάποιον, τουλάχιστον ηθελημένα. Ξέρει πως ο αλληλοσεβασμός, η ανοχή και η καλή συνεννόηση, είναι στοιχεία απαραίτητα για να δημιουργηθεί ένα ευτυχισμένο σπιτικό. Κι αν δεν τα δείχνουν οι άλλοι, ο Ζυγός ξέρει πώς να τους τα περάσει.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
 

Ο Σκορπιός, σαν ζώδιο του Νερού, αγαπά το οικιακό περιβάλλον. Μπορεί να δημιουργήσει ένα όμορφο σπιτικό, γιατί εκτός από την αγάπη για μια δική του «φωλιά», έχει παράλληλα και μια ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος. Καμιά φορά γίνεται υπερβολικά επικριτικός και θα έπρεπε να μάθει πώς να κάνει υποδείξεις στους άλλους περισσότερο μέσα από τον έπαινο και τη συνεργασία, παρά μέσα από την κριτική. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι μέσα σε ένα σπίτι όπου περνά ο λόγος του Σκορπιού, τίποτα δεν θα συμβεί που να είναι εις βάρος της οικιακής ζωής. Η εξυπνάδα και η σύνεσή του είναι πολύτιμες για τα μέλη της οικογένειάς του. Θα έχει την άγρυπνη εποπτεία των παιδιών του και όποιου άλλου χρειάζεται επίβλεψη.

Ο Σκορπιός θέλει το σπίτι του καλά εξοπλισμένο και μάλιστα με τεχνολογίες που απλουστεύουν το νοικοκυριό. Προτιμά την άνεση από την εμφάνιση. Είναι δραστήριος και εργατικός. Θέλει να τα έχει όλα τακτοποιημένα και… άσπιλα. Και επινοεί διαρκώς τρόπους για να το καταφέρνει. Παρά την τεράστια ενεργητικότητά του, όμως, θα πρέπει να αναπληρώνει τις δυνάμεις του με τη σχετική ανάπαυση. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος η κόπωση να του προκαλέσει νευρική υπερένταση. Κατά τα άλλα, τα κάθε είδους προβλήματα στο σπίτι, πρακτικής ή συναισθηματικής φύσεως, σπάνια δυσκολεύουν τον Σκορπιό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη βρίσκεται στο πλαίσιο των αρκετά διευρυμένων δυνατοτήτων του.
 

ΤΟΞΟΤΗΣ
 

Ο Τοξότης γεμίζει την ατμόσφαιρα στο σπίτι με χαρά, ευχαρίστηση, αισιοδοξία, ενθουσιασμό. Το ταμπεραμέντο του είναι τόσο έντονο, που λίγοι έχουν την ενεργητικότητα να ανταποκρίνονται. Ο Τοξότης βρίσκεται διαρκώς υπ’ ατμόν και χρειάζεται να έχει κοντά του άτομα, που να διαθέτουν φυσική αντοχή και ενθουσιασμό αντίστοιχα με τα δικά του. Όταν πάντως μένει στο σπίτι, φέρνει αυτή την αίσθηση της αφθονίας, χαρακτηριστική του Δία, ακόμα κι αν δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη οικονομική κατάσταση.

Κανένα σπίτι που κατοικείται από Τοξότη δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν έχει μια πλούσια βιβλιοθήκη, καθώς ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου θέλει να κρατά δραστήριο το πνεύμα του και να ταξιδεύει νοερά με τη βοήθεια των βιβλίων. Μπορεί ακόμα να μετακινείται συχνά λόγω δουλειάς ή και να αλλάξει τόπο, γιατί τον έχει προσελκύσει μια ξένη χώρα. Ή και να παντρευτεί στην άλλη άκρη του κόσμου. Η ζωή δεν είναι ποτέ στατική και «βολεμένη» για εκείνον.

Παρόλο όμως που δεν διστάζει να στήσει το σπιτικό του οπουδήποτε στον κόσμο, καθώς «όπου γης πατρίς» για εκείνον, θέλει αυτό το σπίτι να του προσφέρει μια εστία ασφάλειας και ανάπαυσης. Καθώς έχει νοοτροπία ηγέτη, πάντα βρίσκει άτομα, ακόμα και μέσα από την οικογένειά του, να τον ακολουθούν. Οι δικοί του άνθρωποι είναι περήφανοι γι’ αυτόν και εκτιμούν την αξιοπιστία, την ευγένεια και την ειλικρίνειά του.
 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
 

Ο Αιγόκερως είναι ανεξάρτητος, περήφανος, αποφασιστικός, αλλά και υπερβολικά ανταγωνιστικός. Παρόλα αυτά, έχει μια ευγενική φύση. Για να τον κερδίσει κανείς, θα πρέπει να ποντάρει στον ορθολογισμό του. Μπορεί να είναι πεισματάρης, έχοντας σαν στοιχείο του τη Γη, αλλά θα ακούσει τη φωνή της λογικής, αν προσεγγιστεί με τον σωστό τρόπο. Εκτός αν είναι από τους «άλλους» Αιγόκερους, που είναι απείθαρχοι και γενικά δύσκολοι άνθρωποι. Πάντως, όποιο σπίτι κουμαντάρεται από Αιγόκερω θα είναι τέλεια οργανωμένο στη ρουτίνα του και στην πρακτικότητα της διαβίωσης όσων μένουν εκεί. Λεπτολόγος και ακριβολόγος, ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου θέλει τον χώρο του άμεμπτα τακτοποιημένο. Το σπίτι αντανακλά την εσωτερική κατάσταση που επιδιώκει για τον εαυτό του: το θέλει ευχάριστο, υγιεινό, φροντισμένο. Αφοσιώνεται σε αυτό, το αγαπά και το περιποιείται. Το εκτιμά σαν μια υπέρτατη αξία στη ζωή, το θεωρεί σαν το ιερότερο μέρος πάνω στη γη και θα υπερασπιστεί το οικιακό του άσυλο με κάθε τίμημα.

Ο Αιγόκερως συμβολικά συνδέεται με τις χιονοσκέπαστες βουνοκορφές, που ανέκαθεν θεωρούνταν κατοικία των θεών και εκπροσωπούν τις υψηλότερες επιδιώξεις, την προσέγγιση στην αγνότητα και τη θεϊκή τελειότητα. Κατά κάποιο τρόπο, ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να φέρει αυτές τις ιδιότητες στην οικογενειακή του εστία, καθώς μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας δάσκαλος για τους άλλους, κάπως αυστηρός, αλλά εγγυημένα ικανός να διαμορφώσει χαρακτήρες.
 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
 

Όταν ο Υδροχόος μπαίνει σε ένα δικό του σπίτι, το βέβαιο είναι πως οτιδήποτε θα συμβαίνει εκεί μέσα, θα διαφέρει από τους συμβατικούς τρόπους. Το ζώδιο αυτό γενικά αποκλίνει από τα καθιερωμένα και, στον βαθμό που του επιτρέπεται, θα διαμορφώσει το σπιτικό του με τη δημιουργική πρωτοτυπία του. Μια πρωτοτυπία που ίσως να μην έχει να κάνει τόσο με την εικόνα του σπιτιού, όσο με τον τρόπο ζωής των ενοίκων του: Με το είδος ή το σερβίρισμα του φαγητού που τρώνε, με την ελευθερία που απολαμβάνουν τα μέλη της οικογένειας, με τον ριζοσπαστικό τρόπο που αντιμετωπίζονται τα δικαιώματα των άλλων.

Ο Υδροχόος δεν είναι ονειροπόλος, αντίθετα δείχνει εργατικότητα και οργανωτικές ικανότητες, όταν πρόκειται να στήσει ένα περιβάλλον όπως το έχει οραματιστεί. Αγαπά τα όμορφα πράγματα, ενδεχομένως με προτίμηση σε πολύ σύγχρονα έως πρωτοποριακά σχέδια και χρώματα. Του αρέσει το διάβασμα και μπορεί η βιβλιοθήκη του να περιλαμβάνει μια ποικιλία βιβλίων σχετικών με φιλοσοφία, ψυχολογία και ιστορία. Όπως και αστυνομική λογοτεχνία. Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, μπορεί να αποσύρεται στον δικό του κόσμο. Απεχθάνεται να του ασκούν έλεγχο, κάτι που και ο ίδιος δεν κάνει στους άλλους. Μέσα στο σπίτι του θέλει να καλλιεργεί τις προσωπικές του αξίες της αγάπης, της ευγένειας, της κατανόησης και της ανιδιοτέλειας και να το κάνει την τελειότερη κατοικία που θα μπορούσε να υπάρξει στη γη.
 

ΙΧΘΥΕΣ
 

Ο Ιχθύς είναι διπλό ζώδιο, που σημαίνει πως έχει έναν διττό χαρακτήρα, όπως ο Δίδυμος και ο Τοξότης. Ανεξάρτητα από αυτό, θεωρείται από τους πιο προικισμένους εκπροσώπους του ζωδιακού, καθώς μπορεί να εκφράσει με διάφορους τρόπους τα πολλά του χαρίσματα. Στο σπιτικό του περιβάλλον φέρνει γοητεία και λάμψη. Το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον εκφράζοντας τα προσωπικά του χαρίσματα μέσα από το γούστο του ή ακόμα και μέσα από τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες. Του αρέσει να δημιουργεί την ομορφιά στον χώρο του μέσα από εικόνες, χρώματα και σχέδια. Επίσης, είναι οπαδός της οργάνωσης και της τάξης, παρόλο που δεν το δείχνει. Έχει ένα μέρος για το κάθε πράγμα και τοποθετεί τα πάντα στη θέση τους. Προγραμματίζει τις ασχολίες του με ακρίβεια ούτως ώστε, παρόλο που αναλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, στο τέλος της ημέρας να τις έχει ολοκληρώσει. Και να μπορεί να αισθανθεί ικανοποιημένος από τον εαυτό του. Με αυτό τον τρόπο, το ιδανικό του τέλειου σπιτιού μπορεί να γίνει μια πραγματικότητα για τον Ιχθύ.
 

Όπως και ο Υδροχόος, απολαμβάνει την προσωπική του ελευθερία και θέλει το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι. Είναι υπέροχος σύντροφος και ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ανθρώπους. Διαποτίζει με τη γοητεία του το περιβάλλον του και δεν είναι περίεργο που το σπίτι του αποτελεί ένα αληθινό καταφύγιο, μια όαση δύναμης για όσους έχουν την τύχη να το κατοικούν.
 
Πηγή: myastro.gr
 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!