ΚΡIΟI: από 21 Μαρτίου ως 19 Απριλίου

Tο πρώτο δεκαπενθήμερο (κυρίως οι γεννημένοι από 31/3-2/4) ίσως αποφασίσετε να αλλάξτε γειτονιά ή να τακτοποιήσετε εκκρεμή ζητήματα σχετικά με σπίτι ή ακίνητη περιουσία.

Από τις 20/7 και για ένα δεκαπενθήμερο ίσως η ολοκλήρωση ενός επαγγελματικού σας σχεδίου να μην έχει την αναμενομένη εξέλιξη. Για αυτό αντί να εκνευρίζεστε ή να γκρινιάζετε στα μέλη της οικογένειας σας μήπως είναι προτιμότερο να αναρωτηθείτε που ευθύνεστε ή τι πήγε στραβά.

Από 29/7 και για τους επόμενους περίπου πέντε (5) μήνες κινήσεις ή ενέργειες που θα αφορούν την ένταξη σας σε κάποιο κοινωνικό σύνολο ή την κατάκτηση στόχων, θα πρέπει να γίνονται κατόπιν μελέτης και όχι σπασμωδικά και απότομα.

 

ΤΑΥΡΟI: Από 20 Απριλίου ως 20 Μαΐου

Το πρώτο δεκαπενθήμερο (ιδίως οι γεννημένοι από 30/4 – 2/5) δίνετε έμφαση σε επικοινωνία/επαφές με το άμεσο περιβάλλον και ιδιαίτερα με αδέλφια, γείτονες ή στο να λάβετε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον σας. Ωστόσο, από τις 19 – 31/7 θα έχετε την διάθεση να το ρίξτε έξω, να φλερτάρετε και γενικότερα να ρισκάρετε αλλά αποφύγετε πιθανές υπερβολές στους πιο πάνω τομείς διότι μπορεί να έχετε λανθασμένα κριτήρια και να οδηγηθείτε σε όχι και τόσο ευχάριστες επιλογές.

Ενώ από το δεύτερο δεκαπενθήμερο θα ανακαλύψετε νέες δραστηριότητες, που θα χρωματίσουν την καθημερινότητα σας και θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε σημαντικές γνωριμίες είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ακόμη θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε τα οικονομικά σας (ιδιαιτέρως οι γεννημένοι από τις 16-18/5).

Τέλος, από 29/7 και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, προτού εκμυστηρευτείτε ιδέες, εμπιστευτείτε όνειρα ή επαγγελματικά σχέδια σε τρίτους προσπαθήστε να διασφαλίσετε την βιωσιμότητα τους και στην συνέχεια προχωρήσετε σε ανακοινώσεις για το οτιδήποτε.

 

ΔIΔΥΜΟI: από 21 Μαΐου ως 21 Ioυvίoυ

Τις πρώτες δεκαπέντε μέρες ο νους σας θα στρέφεται γύρω από υλικά αγαθά, οικονομικά ή συναισθηματικά και γενικότερα θα είναι έκδηλη η επιθυμία σας να σταθεροποιήσετε αυτά που έχετε κατακτήσει έως σήμερα ακόμη και αν χρειαστεί να πραγματοποιήσετε ορισμένες αλλαγές. Ωστόσο, αυτό το διάστημα ίσως να είστε συναισθηματικά φορτισμένοι με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να χειριστείτε κάποιες καταστάσεις με λογική και ψυχραιμία. Για αυτό το λόγο αν δείτε ότι κάποιο σχέδιο δεν τραβάει ή δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα μην επιμένετε διότι οι ζημίες ίσως να είναι μεγαλύτερες από ότι φαίνονται αρχικά.

Ενώ, από τις 20/7 και για ένα δεκαπενθήμερο θα πρέπει να μαζευτείτε οικονομικά διότι θα προκύψουν έξοδα τα οποία δεν τα έχετε υπολογίσει ή παλαιότερες οφειλές- υποχρεώσεις που έχετε παραμελήσει. Τέλος, όσοι αναζητάτε μια νέα θέση εργασία φροντίστε να κινητοποιηθείτε για να σταθεροποιήσετε τα έσοδα σας (ιδίως οι γεννημένοι από τις 17/ – 19/6).

Τέλος, από 29/7 και για τους επομένους περίπου πέντε (5) μήνες ίσως μπείτε στην διαδικασία να αναθεωρήσετε κάποιους επαγγελματικούς, κοινωνικούς στόχους ή να αμφισβητήσετε ιδέες/απόψεις που ενστερνίζονται φίλοι και γνωστοί. Για αυτό ψυχραιμία, πάρτε το χρόνο σας και κινηθείτε κατόπιν σκέψης, καθώς βιαστικές κινήσεις μόνο επιπλέον προβλήματα μπορούν να σας φέρουν.

 

ΚΑΡΚIΝΟI: από 22 Ioυvίoυ ως 22 Ιουλίου

Μέχρι και τις 20/7 (ιδίως οι γεννημένοι από 3 – 5/7) ίσως να αποφασίσετε να κάνετε κάποιες ριζικές αλλαγές σε προσωπικό ή σε επαγγελματικό επίπεδο. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τις συγκυρίες, καθώς θα έχετε την υποστήριξη σημαντικών πρόσωπων για να υλοποιήσετε τους στόχους σας.

Ενώ από 20/7 και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες ίσως να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες ή εμπόδια σε προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις. Για να μπορέσετε να αποφύγετε τις κακοτοπιές προσπαθήστε να οπλιστείτε με υπομονή και ψυχραιμία έτσι ώστε να μην φτάσετε σε αδιέξοδο η σε προστριβές (κατά κύριο λόγο οι γεννημένοι από τις 19 – 21/7).

Τέλος, από 29/7 και μέχρι και τα τέλη του έτους ίσως να μπείτε στην διαδικασία να αμφισβητήσετε ή να αναθεωρήσετε επαγγελματικές, προσωπικές ή οικονομικές σχέσεις/συνεργασίες. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφύγετε σπασμωδικές κινήσεις.

 

ΛΕΟΝΤΕΣ: από 23 Ιουλίου ως 22 Αυγούστου

Μέχρι και τις 20/7 (ιδίως οι γεννημένοι από 3-5/8) θα αισθάνεστε την ανάγκη να ξεκουραστείτε και να κάνετε έναν απολογισμό σε προσωπικούς ή επαγγελματικούς στόχους. Με αυτό τον τρόπο θα είστε σε θέση να δείτε ποιους από τους στόχους σας πετύχατε αλλά και να διαπιστώσετε τι δεν πήγε καλά για να τα αποφύγετε στο μέλλον παρόμοια λάθη.

Ενώ από 20/7 ίσως να χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά για να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας. Όμως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην σας εγκαταλείψουν οι δυνάμεις σας αυτή την στιγμή που τις έχετε περισσότερο ανάγκη. Επομένως, δώστε έμφαση σε διατροφή και σε ξεκούραση (κυρίως οι γεννημένοι από τις 19 – 21/8).

Τέλος, από 29/7 έως τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχετε την τάση να αναθεωρείτε ή να αμφισβητείτε επαγγελματικές ή προσωπικές σχέσεις. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν προστριβές και συγκρούσεις στις διαπροσωπικές σας σχέσεις αλλά και ενδεχομένως μικρό κωλύματα με πρόσωπα που συνεργάζεστε από το εξωτερικό ή κατοικούν μακριά σας. Για να αποφύγετε αναστατώσεις και εμπλοκές, προτού κάνετε κάποια κίνηση, προσπαθήστε να διασφαλίστε, όσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ότι έχετε λάβει υπόψη σας όλες τις παραμέτρους.

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟI: από 23 Αυγούστου ως 22 Σεπτεμβρίου

Μέχρι και τις 20/7 (κυρίως οι γεννημένοι από 3 – 5/9) δίνετε έμφαση στην κοινωνική σας ζωή και στο να συσφίξετε τους δεσμούς σας με οικεία ή φιλικά πρόσωπα. Οπότε είναι μια έντονη περίοδος για εσάς με πολλές εξόδους, όπου μπορείτε να προωθήσετε ιδέες ή να αναζητήσετε πρόσωπα, που θα στηρίξουν ελπίδες ή όνειρα.

Ενώ από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα και μετά θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε νέες γνωριμίες, να διασκεδάσετε, αλλά και να ερωτευθείτε. Αυτό το διάστημα προσπαθήστε να ιεραρχήσετε τις υποχρεώσεις έτσι ώστε να μην βγείτε έκτος πορείας.  Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην διαχείριση των οικονομικών σας διότι ίσως να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις (ιδιαιτέρως οι γεννημένοι από τις 20 – 22/9).

Τέλος, από τις 29/7 και για τους επόμενους 5 μήνες για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως όσον αφορά την αρωγή που είχατε σίγουρη για ζητήματα καθημερινότητας ή δουλειάς. Επιβεβαιώστε ότι όντως ισχύει και υπάρχει. Επίσης, όσοι έχετε επαγγελματικές ή οικονομικές εκκρεμότητες φροντίστε να τις επιλύσετε πριν τις 29/7 διότι στην συνέχεια ενδεχομένως να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος και διάθεση για να διευθετηθούν.

 

ΖΥΓΟI: από 23 Σεπτεμβρίου ως 23 Οκτωβρίου  

Μέχρι και τις 20/7 όλα θα περιστρέφονται γύρω από τα επαγγελματικά σας, πως θα μπορέσετε δηλαδή να εφαρμόσετε τις ιδέες που έχετε για ένα καλύτερο αύριο. Για αυτό κινητοποιηθείτε και δράστε άμεσα για να μην χάσετε αυτή την δυνατότητα, που σας προσφέρετε. Ακόμη, το ίδιο διάστημα μπορείτε να εισπράξετε χρήματα από εργασία ή τρίτους, χωρίς βέβαια να ξεπεράσετε τις διαχωριστικές απέναντι στους άλλους.

Ενώ από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και μετά ίσως να κλονιστούν οι ισορροπίες σε σπίτι, δουλειά ή σε διαπροσωπικές σχέσεις. Για να μπορέσετε να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά και να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις (κατά πρώτο λόγο οι γεννημένοι από τις 20 – 22/10).

Εν συνεχεία από 25/7 και για ένα ολόκληρο μήνα είναι σαν να ξεκινά για εσάς το καλοκαίρι, αφού θα κάνετε αυτό που λατρεύετε δηλαδή να είστε έξω με αγαπημένα σας πρόσωπα σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά.

Τέλος, από 29/7 έως τα τέλη Δεκεμβρίου ίσως μπείτε στην διαδικασία να αναθεωρήσετε ορισμένες απόψεις ή ιδέες που είχατε μέχρι πρότινος για προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις. Αυτό το διάστημα ίσως να αποφασίσετε να απομακρυνθείτε από πρόσωπα που δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα ή αντιλήψεις.

 

ΣΚΟΡΠIΟI: από 24 Οκτωβρίου ως 22 Νοεμβρίου

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα σε πρώτο πλάνο θα βρίσκονται σχέδια και σκέψεις για ένα καλύτερο αύριο τόσο για εσάς όσο και για την οικογένεια σας.

Ενώ από τις 20/7 και μετά οι συνθήκες που επικρατούν σας αναγκάζουν να ασχοληθείτε περισσότερο με τα επαγγελματικά σας, καθώς αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. Αν και κάποιες αλλαγές θα σας πιάσουν εξαπίνης. Εξαιτίας αυτού ίσως να μπείτε στην διαδικασία να επαναξιολογήσετε κάποια μελλοντικά σας σενάρια (κυρίως οι γεννημένοι από τις 18 – 20/11).

Εν συνεχεία το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα όσο και να θέλετε να κρυφτείτε δεν θα γίνετε να περάσετε απαρατήρητοι, όχι ότι περνάτε τώρα αλλά λέμε ότι τότε θα είναι ακόμα πολύ έντονο. Για αυτό φροντίστε να κερδίστε τα μέγιστα από αυτή την δυνατότητα που σας παρέχεται.

Τέλος, από τις 29/7 και για τους επόμενους πέντε μήνες θα νιώσετε την ανάγκη να πραγματοποιήσετε ριζικές αλλαγές στο καθημερινό σας περιβάλλον.  Επομένως, μπορεί ξαφνικά και αστραπιαία να αποφασίζετε να αλλάξτε εργασία ή εργοδότη ακόμη και τόπο διαμονής.  Βέβαια, ότι και να κάνετε φροντίστε να είναι προϊόν ώριμης και λογικής σκέψεις και όχι αποτέλεσμα μιας παρόρμησης. 

 

ΤΟΞΟΤΕΣ: από 23 Νοεμβρίου ως 21 Δεκεμβρίου

Ενώ από 20/7 και μετά θα υπάρξει ξελάσπωμα από οικονομικές εκκρεμότητες, κάτι που θα σας αναπτερώσει το ηθικό, ωστόσο τα όποια χρήματα σας απομείνουν ή αυτά που θα έχετε μην τα σκορπίσετε στους πέντε ανέμους μόνο και μόνο για την τέρψη σας.

Από 25/7 και για ένα ολόκληρο μήνα ξεκινά και πάλι η περιπέτεια για εσάς. Με όπλο την αστείρευτη φαντασία, αισιοδοξία και την χαρά για την απόλαυση της ζωής τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να μπει εμπόδιο στο διάβα σας.

Τέλος από 29/7 έως τα τέλη του έτους προτού πάρετε το οποιοδήποτε ρίσκο ζυγίστε καλά όλες τις καταστάσεις και ας είστε ρεαλιστές σε σχέση με ικανότητες και δυνατότητες. Μην σας κατακλύζει ο ενθουσιασμός για την περιπέτεια και το καινούριο και θεωρείται ότι μπορείτε να φέρετε εις πέρας τα πάντα.

 

ΑIΓΟΚΕΡΟI: από 22 Δεκεμβρίου ως 19 Iαvoυαρίoυ

Μέχρι και 20/7 θα υπάρξει ξελάσπωμα από οικονομικές εκκρεμότητες, κάτι που θα σας αναπτερώσει το ηθικό, ωστόσο τα όποια χρήματα σας απομείνουν ή αυτά που θα έχετε μην τα σκορπίσετε στους πέντε ανέμους μόνο και μόνο για την τέρψη σας.

Ενώ από το δεύτερο δεκαπενθήμερο και μετά του μήνα θα πρέπει να είστε πιο φειδωλοί και μετρημένοι στο που και πως χαλάτε τα χρήματα ή σε επενδύσεις που κάνετε οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Από 25/7 και για ένα ολόκληρο μήνα ξεκινά και πάλι η περιπέτεια για εσάς. Με όπλο την αστείρευτη φαντασία, αισιοδοξία και την χαρά για την απόλαυση της ζωής τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να μπει εμπόδιο στο διάβα σας.

Τέλος από 29/7 έως τα τέλη του έτους προτού πάρετε το οποιοδήποτε ρίσκο ζυγίστε καλά όλες τις καταστάσεις και ας είστε ρεαλιστές σε σχέση με ικανότητες και δυνατότητες. Μην σας κατακλύζει ο ενθουσιασμός για την περιπέτεια και το καινούριο και θεωρείται ότι μπορείτε να φέρετε εις πέρας τα πάντα.

 

ΥΔΡΟΧΟΟI: από 20 Iαvoυαρίoυ ως 18 Φεβρουαρίου

Μέχρι και τις 20/7 σκέφτεστε και ξανασκέφτεστε για το πώς θα πρέπει να κατανείμετε δουλειές του σπιτιού ή για αλλαγές που θα πρέπει να κάνετε στο πρόγραμμα σας, προκειμένου να έχετε περισσότερο χρόνο για να χαρείτε με την οικογένεια.

Ενώ από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα και μετά ίσως να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες σε προσωπικές ή σε επαγγελματικές σχέσεις. Για αυτό προσπαθήστε να επιστρατεύεστε την διπλωματική σας συμπεριφορά για να προστατέψτε σχέσεις ζωής. Από την άλλη πλευρά όμως, αν είστε αποφασισμένοι να διακόψτε σχέσεις που έχουν τελματώσει εδώ και καιρό, ας είστε προετοιμασμένοι και για τις επιπτώσεις (κυρίως οι γεννημένοι από τις 30/12-1/1).

Τέλος, από 29/7 και για τους επόμενους πέντε μήνες μπαίνετε στην διαδικασία να αναθεωρήσετε κάποιους προσωπικούς στόχους ή να πραγματοποιήσετε ορισμένες αλλαγές στο καθημερινό σας περιβάλλον, όπως το να μετακομίσετε, να αλλάξτε μεταφορικό μέσο ή ακόμη και να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο σπουδών. Βέβαια, αποφύγετε τις βιαστικές ή παρορμητικές ενέργειες για να μην υποπέσετε σε επιπόλαια λάθη.

 

IΧΘΕIΣ: από 19 Φεβρουαρίου ως 20 Μαρτίου

Μέχρι και 20/7 τα προηγούμενα επαγγελματικά εγχειρήματα αρχίζουν να αποδίδουν σταδιακά, ωστόσο αποφύγετε υπερβολικά έξοδα για να μην μετατραπεί η χαρά σε σκοτούρες.

Ενώ από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και μετά ίσως να προκύψουν κάποιες δυσκολίες σχετικά με φιλικό περιβάλλον, φιλοδοξίες ή γενικότερα την σταδιοδρομία σας. Ενώ, η οικονομική αστάθεια ίσως να είναι η αιτία να πέσετε ψυχολογικά. Από την άλλη όμως, μπορεί να είναι και η αφορμή για να αναζητήσετε νέες λύσεις και προοπτικές.

Τέλος, από 26/7 και μέχρι το τέλος του έτους είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν ξαφνικές και αναπάντεχες αλλαγές σε οικονομικό και σε συναισθηματικό επίπεδο.  Το αν, η έκβαση των γεγονότων θα είναι θετική ή αρνητική εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς. Για παράδειγμα, μπορεί ξαφνικά να αισθανθείτε ότι είστε εγκλωβισμένοι σε μια σχέση και να θελήσετε να κάνετε την επανάσταση σας ή μπορεί να ερωτευθείτε κεραυνοβόλα. Ακόμη, όσον αφορά τις πηγές εσόδων σας μπορείτε είτε να εγκαταλείψετε κάποιες είτε να ανακαλύψετε κάποια ή κάποιες νέες.

Από τη Δήμητρα Βγενοπούλου, απόφοιτη οικονομικής σχολής – Αστρολόγος

www.astro4u.gr