Λίλιθ ή αλλιώς Μαύρη Σελήνη. Όλοι έχουμε πλευρές στον χαρακτήρα μας που δεν γνωρίζουμε και πολλές φορές αρνούμαστε να τις παραδεχτούμε ακόμα και στον εαυτό μας. Είναι εκείνες οι πτυχές που δεν μας αρέσουν καθώς μας αλλοιώνουν την καλή εικόνα που θέλουμε να έχουμε για τον εαυτό μας. Όμως πολλές φορές αυτές έρχονται στην επιφάνεια και μάλιστα στις πιο ακατάλληλες φάσεις. Και ο έρωτας, όταν θέλουμε να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχει η σχέση μας, είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιπτώσεις. Η θέση της Λίλιθ σε ένα ωροσκόπιο αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα σκοτεινά σημεία. Γι’ αυτό άλλωστε και τη λένε «Μαύρη Σελήνη». Δες λοιπόν κι εσύ πού βρισκόταν η Λίλιθ όταν γεννήθηκες και ποιες είναι οι δικές σου «σκιές».
Αν έχεις τη Λίλιθ στον Κριό, είσαι ένα άτομο πολύ αισθησιακό και παθιασμένο. Δεν σου αρέσουν οι άνθρωποι που παίρνουν πρωτοβουλίες στην ερωτική κατάκτηση, γιατί θέλεις να παίζεις εσύ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σαγηνευτή. Έχεις μια τεράστια ανάγκη για αυτονομία, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις σου. Ίσως αλλάζεις διαρκώς συντρόφους χωρίς να δεσμεύεσαι σοβαρά, γιατί πάντα βρίσκεις κάτι που δεν σου αρέσει πάνω τους. Στο φλερτ είσαι άνετος, γρήγορος και …θανάσιμος, αποσκοπώντας συχνά στις περιπέτειες της μιας νύχτας. Πάντως, παρόλο που η ερωτική σου ζωή είναι μπερδεμένη, σπάνια εξαπατάς κάποιον. Αν είσαι άντρας με τη Λίλιθ στον Κριό, προτιμάς μια γυναίκα με ισχυρό χαρακτήρα που να μην υποτάσσεται εύκολα. Αν είσαι γυναίκα, θέλεις έναν άντρα με ισχυρή προσωπικότητα, που να είναι μαχητής και ανταγωνιστικός.
Αν έχεις τη Λίλιθ στον Ταύρο, είσαι ιδιαίτερα απαιτητικός στον σεξουαλικό τομέα. Αγαπάς την ομορφιά και έχεις πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Όμως αποφεύγεις να εκδηλώνεις εξωτερικά το πάθος σου, γιατί επιδιώκεις μια ήρεμη ζωή και προτιμάς να ακολουθήσεις τις συνήθειες της καθημερινότητάς σου, παρά να τολμήσεις κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω. Ζητάς από μια σχέση να σου καλύψει την ανάγκη σου για ασφάλεια, και μπορεί ο άλλος να σε κερδίσει με δώρα και «υλικές» περιποιήσεις. Πιθανόν να πετύχεις μέσα από τη σχέση σου και μια οικονομική εξασφάλιση. Όμως μπορεί και ο ίδιος να ενοχληθείς από την υλική σου εξάρτηση, πράγμα που σε αποσυντονίζει. Έχεις μια τάση κτητικότητας στον έρωτα αλλά πιθανόν όσο μεγαλώνεις θα καταφέρεις να μετριάζεις αυτό το χαρακτηριστικό.
Αν έχεις τη Λίλιθ στους Διδύμους, είσαι αρκετά ασταθής και «σκόρπιος» με τα ερωτικά σου. Αυτή η θέση της σου προκαλεί μια ανάγκη να νιώθεις ανεξάρτητος, ιδίως σε νοητικό επίπεδο. Προτιμάς να αφοσιωθείς στα πνευματικά σου ενδιαφέροντα παρά στις συναισθηματικές ανάγκες κάποιου πιθανού συντρόφου, εκτός αν εκείνος είναι σε θέση να συμμετέχει σε αυτά. Βλέπεις τον έρωτα περισσότερο σαν μια ιδέα και αυτό σε κάνει επιφανειακό και χωρίς αντικειμενικότητα. Πιθανόν απολαμβάνεις την εναλλαγή συντρόφων, χωρίς καν να μπεις στον κόπο να τους το πεις, ή και τις παράλληλες σχέσεις. Μπορεί πολλά συναισθήματά σου να καταπιέζονται ή να εκλογικεύονται. Από την άλλη, μετατρέποντας τον ερωτισμό σου σε μια εγκεφαλική υπόθεση, και σε ένα ζήτημα ικανοποίησης της περιέργειάς σου, απογυμνώνεις το σεξ από το αληθινό πάθος.
Με τη Λίλιθ στον Καρκίνο, έχεις έντονο δέσιμο με την οικογένειά σου, τις ρίζες σου. Αυτό σου αφήνει σαν «κληρονομιά» και τους τρόπους με τους οποίους βιωνόταν το πάθος και ο ερωτισμός στο οικογενειακό σου περιβάλλον. Η Λίλιθ σε αυτή τη θέση σε σπρώχνει να δημιουργήσεις τη δική σου γαλήνια οικογενειακή εστία. Στις σχέσεις προτιμάς ο σύντροφός σου να κάνει το κουμάντο, γιατί δεν σου αρέσει να αναλαμβάνεις πολλές ευθύνες. Παρόλο που σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα ψυχολογικά θέματα και οι αναλύσεις των συναισθημάτων των δικών σου και των άλλων, στα οικογενειακά ζητήματα έχεις τάση να μην είσαι και τόσο οξυδερκής. Δεν κρίνεις σωστά πρόσωπα και καταστάσεις ή δεν θέλεις να παραδεχτείς πραγματικότητες που δεν σου αρέσουν. Παρασύρεσαι πολύ εύκολα από μη ρεαλιστικές απόψεις.
Με τη Λίλιθ στον Λέοντα θέλεις να είσαι «άρχοντας» στον έρωτα. Αναζητάς έναν ερωτικό σύντροφο που αφενός να είναι αντάξιος των προδιαγραφών σου και αφετέρου να μην έχει άλλο σκοπό στη ζωή, πέρα από το να ικανοποιεί τις επιθυμίες σου και να υπακούει στις εντολές σου. Θα τον ανταμείψεις κι εσύ με τρυφερότητα και ενδιαφέρον, αν και όχι με ιδιαίτερη γενναιοδωρία. Βλέπεις όλες τις καταστάσεις γύρω σου σαν ένα είδος πάρτι, όπου εσύ θα λάμψεις με τη γοητεία σου. Ο εντυπωσιασμός και η επιβολή καταντά να γίνεται για σένα αυτοσκοπός. Καθώς παρασύρεσαι εύκολα από τον τζόγο, καμιά φορά φτάνεις να βλέπεις σαν «τζογάρισμα» και τις ίδιες τις σχέσεις. Κι αν χάσεις, πραγματικά ισοπεδώνεσαι, γιατί ξυπνούν μέσα σου όλοι οι φόβοι και οι καλά κρυμμένες ανασφάλειες.
Αν έχεις τη Λίλιθ στην Παρθένο, η κρίση σου συχνά συσκοτίζεται και χάνει την αντικειμενικότητά της. Έτσι, στρέφεις υπερβολικές, άκαιρες και άδικες κριτικές κατά των πάντων, και ιδίως των υπαρκτών ή πιθανών ερωτικών σου συντρόφων. Πίσω από αυτό, κρύβεται το γεγονός ότι κατά βάθος φοβάσαι τις δεσμεύσεις, γιατί δεν ξέρεις πώς να τις χειριστείς. Και αυτό σε κάνει να παραπαίεις, τόσο στις σχέσεις όσο και στη ζωή σου γενικότερα. Συμπεριφέρεσαι λοιπόν αντιφατικά, καθώς ταλαντεύεσαι ανάμεσα στην ανάγκη για αυτονομία και την επιθυμία για συντροφικότητα. Μέσα στη σχέση είσαι συνήθως μαζεμένος και επιφυλακτικός, παρόλο που φέρεσαι καλά στον σύντροφό σου, ενώ σπάνια ακολουθείς τα ένστικτά σου. Και δυστυχώς, το σεξ κατά βάθος είναι κι αυτό ένα ένστικτο, και μάλιστα βασικό!
Αν έχεις τη Λίλιθ στον Ζυγό, για εσένα βασικό κριτήριο στον έρωτα είναι ο σύντροφός σου να καλύπτει πρώτα απ’ όλα τα αισθητικά σου κριτήρια. Σου αρέσει να φλερτάρεις και να χειραγωγείς τους άλλους, παρόλο που δεν έχεις κακές προθέσεις. Δημιουργείς διαρκώς σχέσεις, από τις οποίες μετά φεύγεις, γιατί παλεύεις ανάμεσα σε δυο διαφορετικές ανάγκες σου: να έχεις ένα σύντροφο αλλά και να είσαι ανεξάρτητος. Από την άλλη, αρνείσαι να δεχτείς ότι μπορεί να έκανες λάθος στην αρχική εντύπωση που σχημάτισες για το αντικείμενο του έρωτά σου και δεν θέλεις να δεις τον πραγματικό του χαρακτήρα. Έτσι, ξεκινάς με έντονα πάθη που όμως σβήνουν στη συνέχεια. Μπορεί επίσης να έχεις την αίσθηση ότι είσαι διαφορετικός από όλους τους άλλους ή ότι διαρκώς σε παρεξηγούν.
Αν έχεις τη Λίλιθ στον Σκορπιό, γεννήθηκες για να γοητεύεις και παρασύρεσαι εύκολα από τη σεξουαλική έλξη. Για σένα το σεξ και η αγάπη είναι πράγματα αξεχώριστα. Αν αποφασίσεις να κατακτήσεις κάποιον, δεν σταματάς μπροστά σε τίποτα. Οι ερωτικές σου σχέσεις είναι ένα διαρκές παιχνίδι εξουσίας, όπου ή επιδιώκεις να υποτάξεις τον άλλο ή να υποταχτείς εσύ σε έναν ισχυρότερο σύντροφο. Με τη Λίλιθ σε αυτό το ζώδιο, υπάρχει πιθανότητα να μην αναγνωρίζεις ούτε τις δικές σου δυνάμεις ούτε των άλλων, και έτσι να μπαίνεις ανεξέλεγκτα σε σχέσεις που να τις βιώνεις σαν μια σειρά από μικρούς «θανάτους». Όμως ο Σκορπιός είναι ταυτισμένος με την ψυχολογική αναγέννηση και σε κάνει να βλέπεις αυτή τη διαδικασία σαν ένα αναπόφευκτο κομμάτι του έρωτα και της ζωής γενικότερα.
Αν έχεις τη Λίλιθ στον Τοξότη, βιώνεις τη σεξουαλικότητά σου με αντισυμβατικό και ελεύθερο τρόπο. Θέλεις να ζεις τη ζωή σαν μια περιπέτεια και βασικό για σένα είναι ο σύντροφός σου να συμμερίζεται αυτή την άποψη. Αναζητάς την αλήθεια και τη γνώση παντού, ακόμα και στον έρωτα, και θέλεις να τις μοιράζεσαι με τους άλλους. Παρόλο που οι προθέσεις σου είναι καλές όμως, αυτό σε οδηγεί συχνά στο να «καπελώνεις» τον σύντροφό σου, καθώς θεωρείς τη δική σου αλήθεια σαν τη μόνη γνήσια και προσπαθείς να την επιβάλλεις. Από την άλλη πλευρά, με τη γενναιοδωρία που αντιμετωπίζεις τους άλλους, μπορεί να πέφτεις θύμα εκμετάλλευσης από εκείνους. Ή, με την τάση σου να βλέπεις τη θετική πλευρά στους ανθρώπους, να τους κρίνεις με εντελώς λανθασμένο τρόπο.
Αν έχεις τη Λίλιθ στον Αιγόκερω, είσαι πολύ ορθολογιστής στον έρωτα. Για σένα όλα περνούν μέσα από το πρίσμα της φήμης, της δύναμης και της κοινωνικής θέσης, οπότε αναζητάς ένα σύντροφο που να καλύπτει αυτές τις βασικές για σένα προδιαγραφές και να συνεισφέρει έτσι στην προσωπική σου επιτυχία. Το κακό είναι ότι δεν αναγνωρίζεις στον εαυτό σου αυτά τα χαρακτηριστικά. Έχεις τάση να θέλεις να αλλάξεις τον άλλον και να τον προσαρμόσεις στα πρότυπά σου, καταπιέζοντας εντελώς τις δικές του αξίες. Ενώ διεκδικείς και προστατεύεις τη δική σου αυτονομία, δεν παραχωρείς το ίδιο δικαίωμα και στον άλλο. Μπορεί παράλληλα να έχεις κάνει το παν ώστε του δημιουργήσεις εξάρτηση από εσένα, και μετά να σε ενοχλεί ότι σου φαίνεται αδύναμος και προσκολλημένος.
Αν έχεις τη Λίλιθ στον Υδροχόο, είσαι ένα άτομο που αντιμετωπίζει τον έρωτα χωρίς αναστολές και συμβιβασμούς. Βιώνεις το σεξ έξω από κανόνες και ταμπού, αναζητώντας διαρκώς καινούργιες συγκινήσεις. Και θέλεις ένα σύντροφο διατεθειμένο να συμμετέχει σε αυτές τις «αναζητήσεις». Από την άλλη, επιδιώκεις να κρατήσεις την ανεξαρτησία σου, χειραγωγώντας τον άλλον και κάνοντας του ψυχολογικά τεχνάσματα, ενώ κρατάς σταθερά μια συναισθηματική απόσταση. Αν δεν συνυπολογίσουμε τον παράγοντα σεξ, θέλεις η ερωτική σχέση να μη διαφέρει από μια φιλία. Δεν αντέχεις τις συμβατικές δεσμεύσεις και μπορεί συχνά να βρίσκεσαι πολύ μπροστά από την υπόλοιπη κοινωνία ως προς τις απόψεις σου. Αυτό όμως σου δημιουργεί και την αίσθηση πως δεν ανήκεις πουθενά, σαν να έπεσες από έναν άλλο πλανήτη.
Αν έχεις τη Λίλιθ στους Ιχθείς, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας είναι πολύ συγκεχυμένα για σένα. Ο κόσμος σού φαίνεται ένα πολύ άγριο μέρος και αναζητείς τη φυγή σε ό,τι μπορεί να σου την προσφέρει. Και ο έρωτας φυσικά είναι ένα πολύ καλό μέσον. Η ευαισθησία και ο αισθησιασμός δεν σου λείπουν, αλλά τα χρησιμοποιείς με έναν μάλλον καταστρεπτικό τρόπο. Το κριτήριό σου στην επιλογή των συντρόφων σε οδηγεί σε συχνές απογοητεύσεις, καθώς τις περισσότερες φορές κάποιος από τους δυο μέσα στη σχέση είναι «θύμα». Είτε ο άλλος, που φροντίζεις να τον επιλέγεις ανάμεσα στα πιο προβληματικά άτομα ώστε να μπορέσεις να τον σώσεις με αυτοθυσία, είτε εσύ. Στη δεύτερη περίπτωση απλώς διαλέγεις κάποιον που θα σε εκμεταλλευτεί και θα σε ταλαιπωρήσει συναισθηματικά.

– See more at: http://www.astrologos.gr/article/mayri-selini-ti-simainei-i-lilith-sto-zodio-soy-poies-einai-oi-dikes-soy-skies#sthash.7uY51KhI.dpuf