Η αστρολογία μας αποκαλύπτει τι είναι αυτό που περιμένει το κάθε ζώδιο από τους φίλους του.. Έτσι λοιπόν ξέρουμε ποιά συμπεριφορά περιμένουν από εμάς.. Δεν έχουμε παρά να την εφαρμόσουμε και  οι φιλικές μας σχέσεις μας θα γίνουν σίγουρα καλύτερες!
ΚΡΙΟΣ
Για τον Κριό είναι σημαντικό να μη διστάζεις μπροστά στην αντίδρασή του, όποτε του λες κάτι που δεν θα του αρέσει. Για παράδειγμα, όταν πιστεύεις πως έκανε μια χαζομάρα. Ή όταν πρόκειται να κάνει κάτι ανόητα ριψοκίνδυνο, πράγμα που το συνηθίζει. Φυσικά θέλει να νιώθει «αρχηγός» και δεν πειράζει να τον αφήνεις πού και πού να έχει αυτή την εντύπωση. Αλλά αρχηγός σε άτομα με προσωπικότητα, όχι σε οπαδούς που του λένε πάντα «ναι»! Όταν έχεις λόγο να τον παινέψεις για κάτι, κάνε το γενναιόδωρα. Και τον ευχαριστεί, και δεν σου κοστίζει τίποτα!ΤΑΥΡΟΣ
Για τον Ταύρο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ή είστε φίλοι και θα βρίσκεστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο, ή δεν είστε. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες καταστάσεις, του είδους «μια χανόμαστε, μια βρισκόμαστε». Θα εκτιμήσει πολύ τη συμπαράστασή σου σε κάποια φάση που θα έχει στριμωχτεί οικονομικά, παρόλο που είναι πολύ περήφανος για να παραδεχτεί τη δυσκολία του. Όπως και τη δίκαιη κατανομή στο ποιος κερνάει κάθε φορά που βγαίνετε παρέα. Κι αν ενδιαφερθείς να τον εφοδιάσεις με φαγητό σε μια περίσταση που είναι άρρωστος, π.χ., και δεν μπορεί να βγει να ψωνίσει, θα σε ευγνωμονεί.ΔΙΔΥΜΟΙ
Αυτό που θα κάνει ευτυχισμένο τον Δίδυμο φίλο σου είναι να ακούς με ενδιαφέρον την ατέλειωτη πολυλογία του, χωρίς να δείχνεις ότι αμφισβητείς τις υπερβολές του. Από τη μεριά σου, προσπάθησε να βρίσκεις κάτι καινούργιο να του λες. Η απάντηση «Ε, τι νέα μωρέ, τα ίδια όπως τα ξέρεις…» τον τσακίζει. Προσπάθησε να μην τον αφήνεις να …ξεμένει μόνος στο σπίτι, γιατί κινδυνεύει από κρίση κατάθλιψης. Αλλά κι όταν βγαίνετε μαζί, μη διανοηθείς να τον πας σε μια ταινία τρίωρη και χωρίς διάλειμμα, ακόμα κι αν είναι ΤΟ αριστούργημα. Θα φύγει τρέχοντας από την πρώτη ώρα.

   ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο φίλος σου ο Καρκίνος, όπως ξέρεις, έχει μια άλφα κυκλοθυμία. Προσαρμόσου κι εσύ σε αυτές τις αλλαγές της διάθεσής του και δείχνε ενδιαφέρον για τα συναισθήματά του. Μη διστάσεις να του κάνεις κανονική ανάκριση. Αυτό ακριβώς θέλει κι εκείνος σαν τρελός, παρόλο που κάνει τον δύσκολο και απαντά «Μα δεν έχω τίποτα, σου λέω». Είναι μετρ στο στιλ «τραβάτε με κι ας κλαίω». Επίσης μην τον πληγώνεις υποτιμώντας τα δράματα που περνάει, γιατί για εκείνον είναι αληθινές τραγωδίες. Φρόντισε να τον διαβεβαιώνεις σε κάθε ευκαιρία ότι είναι ένα σπουδαίο άτομο με σπάνια χαρίσματα.

ΛΕΩΝ
Τον Λέοντα τον αφήνεις να νομίζει πως έχει το πάνω χέρι, έστω κι αν αυτό συμβαίνει μόνο στο μυαλό του. Δεν παραλείπεις να του λες όλα τα υπέροχα πράγματα που πιστεύεις για εκείνον, ιδίως όταν είναι «πεσμένος» ψυχολογικά. Προσπάθησε να τον αποτρέπεις από το να κάνει απερισκεψίες που μπορεί να στραπατσάρουν το κοινωνικό του image. Κι αν είδες ή έμαθες κάτι που θα μπορούσε να τον εκθέσει, πάρε το μυστικό στον τάφο σου. Θα σε ευγνωμονεί, έστω κι αν δεν το λέει. Και κάτι ακόμα: Άφηνέ τον να νικάει πότε ποτέ, έστω κι αν το παιχνίδι είναι «σικέ».

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν σε όλους αρέσει να τους θαυμάζουν οι φίλοι τους για κάτι, για τον Παρθένο αυτό είναι η ευρυμάθεια και η εξυπνάδα του. Βάζε λοιπόν κι εσύ θαυμαστικά στις σοφίες που σου αναλύει. Κατά τα άλλα, όσο «κολλητοί» και να είστε, δεν του αρέσει να τον πιέζεις με αδιάκριτες ερωτήσεις. Επίσης, θα προτιμούσε να μην πηγαίνεις στο σπίτι του χωρίς να έχεις τηλεφωνήσει πρώτα, έστω κι από τον δρόμο. Κι αν δανείζεσαι κάτι, όπως βιβλίο ή ρούχο, θα το εκτιμούσε πολύ αν του το επιστρέφεις γρήγορα και στην κατάσταση που το πήρες. Γιατί άλλο φιλία, άλλο αγένεια…

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός νιώθει πολύ όμορφα όταν κάποιος εκτιμά το καλό του γούστο. Εκθείασε τα αντικείμενα ή τα ρούχα που αγοράζει και ζήτα τη γνώμη του για τη διακόσμηση του σπιτιού σου (κερδισμένος θα βγεις). Φρόντισε να έχεις υπομονή μαζί του όταν αργεί να πάρει μια απόφαση ή αλλάζει και ξαναλλάζει γνώμη, γιατί αλλιώς πιέζεται. Μην τον ανακατεύεις σε τσακωμούς που δεν τον αφορούν. Ωστόσο ανάθεσέ του να παίξει τον ρόλο του διαμεσολαβητή ή …του προξενητή. Σύστηνέ τον σε φίλους σου που δεν γνωρίζει. Θα το εκτιμήσει, καθώς θέλει να διευρύνει διαρκώς τον κοινωνικό του κύκλο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με τον Σκορπιό χρειάζεται υπομονή, όταν γίνεται ανυπόφορος με την κτητικότητά του. Πού εξαφανίστηκες, γιατί δεν τηλεφώνησες και λοιπά. Λες και δεν είστε φίλοι αλλά … ζευγάρι. Επίσης, σαν καλός φίλος, θα αναλάβεις το δύσκολο έργο να τον φέρνεις στα συγκαλά του, όταν παραλογίζεται με τις συνομωσιολογίες του. Ωστόσο θα εκτιμήσει τη βοήθειά σου στο να πιάσει τον άπιστο ή την άπιστη στα πράσα. Αν θες να τον παινέψεις για κάτι, αυτό ας είναι η γοητεία και οι κατακτήσεις του. Αν πάλι θες να του τα ψάλλεις, καν’ το έξω από τα δόντια, χωρίς ειρωνείες και σαρκασμούς.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης βλέπει τους φίλους του σαν ένα είδος «βάσης» για να ξεκινά και να επιστρέφει κάνοντας τις …εξερευνήσεις του. Γι’ αυτό μην τον παρεξηγείς, όταν εξαφανίζεται απροειδοποίητα. Θα επιστρέψει για να σου αφηγηθεί την πιο τρελή περιπέτεια, ερωτική, ταξιδιωτική ή οτιδήποτε. Εσύ, σαν φίλος, δεν θα πρέπει να του ψαλιδίζεις το υπερ-αισιόδοξο και ελαφρώς τυχοδιωκτικό πνεύμα του (όχι πως θα μπορούσες ή θα τον πείραζε, απλώς χάνεις τον καιρό σου). Έτσι κι αλλιώς, έχεις πολλές πιθανότητες να περνάς αξέχαστα μαζί του. Επίσης θα το εκτιμούσε πολύ αν πρόσεχες τα δύο ιγκουάνα του όσο θα λείπει ταξίδι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με τον Αιγόκερω μπορείς να συζητήσεις σχεδόν τα πάντα για τα επαγγελματικά του και σχεδόν τίποτα για τα αισθηματικά του. Αν το έχεις αυτό υπόψη σου, δεν θα παρεξηγείσαι όταν αλλάζει θέμα, αν η κουβέντα πλησιάζει σε απαγορευμένη περιοχή. Δεν είναι ακριβώς ότι δεν σε εμπιστεύεται, απλώς πρέπει να έχει διάθεση να ανοιχτεί, πράγμα που δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Πάντως μπορείς να βασίζεσαι στη γνώμη του, για τα δικά σου θέματα, αν θες να ακούσεις τη φωνή της σωφροσύνης. Α, και κάτι ακόμα: μην τον «καπελώνεις» στις κοινές σας δραστηριότητες, κανονίζοντας πράγματα χωρίς να τον ρωτήσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με τον Υδροχόο πρέπει να δεχτείς ότι η φιλία σας θα είναι «χαλαρή». Όχι πως δεν θα αποδεικνύεται ένας πιστός και αφοσιωμένος φίλος, όποτε τον χρειάζεσαι. Απλώς άλλοτε θα τον νιώθεις πιο κοντά σου συναισθηματικά, κι άλλοτε πιο απόμακρο. Έτσι είναι το στιλ του, δεν αντέχει τα «κολλητιλίκια». Μην τον πιέζεις λοιπόν. Σε αντάλλαγμα, μπορείς άνετα να τον αγγαρέψεις για οτιδήποτε πρακτική βοήθεια χρειάζεσαι. Θα είναι χαρά του. Από την άλλη, απέφυγε να του καταστρέφεις με κυνικές παρατηρήσεις, του τύπου «και πώς ξέρεις πού πάνε τα λεφτά από τις δωρεές;», την αγώνα του να σώσει τον κόσμο.

 ΙΧΘΕΙΣ
Η φιλία σου με έναν Ιχθύ θα μοιάζει περισσότερο με υιοθεσία. Θα πρέπει να τον προσγειώνεις κάθε τόσο στην πραγματικότητα αλλά όχι πολύ απότομα, μήπως πάθει σοκ. Απαλά, όπως ξυπνάνε τους υπνοβάτες. Να του υπενθυμίζεις τις μπανάλ υποχρεώσεις της ζωής, όπως να πληρώνει τους λογαριασμούς του για να μη μείνει χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο. Να έχεις αυτοσυγκράτηση με το ποτό, γιατί εσύ θα πρέπει να οδηγήσεις μετά την έξοδό σας στο μπαράκι, αν θες να φτάσετε σώοι στα κρεβάτια σας. Μαζί του θα είναι σαν να έχεις να κάνεις με ένα παιδί, και μάλιστα εφηβικής ηλικίας.