ΚΡΙΟΣ
Κριέ στις αρχές του Δεκεμβρίου η Αφροδίτη ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη διέλευση της στο Ζυγό και η είσοδος της στον Σκορπιό (5/12) θα σημάνει ένα εντελώς διαφορετικό διάστημα για εσένα που όπως φαίνεται θα έχει και διαφορετικές προτεραιότητες. Όσο καιρό η Αφροδίτη βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού, οι σχέσεις, οι γνωριμίες, η πορεία και η εξέλιξη μιας σχέσης πιθανό να σε απασχόλησε πολύ, όμως τώρα που η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο θα σε απασχολήσουν περισσότερο τα οικονομικά ζητήματα και οι διευθετήσεις λογαριασμών και υποχρεώσεων, κάτι που θα βάλει τις σχέσεις σε δεύτερη μοίρα. Βέβαια όσο ο Άρης παραμένει στο ζώδιο του Τοξότη η εξωστρέφεια δεν θα λείψει, όπως επίσης και οι μετακινήσεις, οι επαφές, οι κοινωνικές εμφανίσεις και το φλερτ! Από τις 13/12 ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Αιγόκερω και αυτό μπορεί να φέρει κάποιες καθυστερήσεις ή αλλαγές σε επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους να σε οδηγήσουν να αλλάξεις λίγο τα προσωπικά σου σχέδια. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση απόφυγε να υποσχεθείς στο σύντροφό σου ότι θα κάνετε κάποια πράγματα σίγουρα κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, καθώς και η αναδρομή του Ερμή μπορεί να φέρει καθυστερήσεις ή αναβολές σχεδίων. Επίσης χρειάζεται να δώσεις προσοχή στην επικοινωνία που μπορεί κατά διαστήματα να έχει κάποια προβλήματα, όμως από τον τρόπο που θα τα διαχειριστείς θα εξαρτηθεί αν αυτά θα γίνουν ιδιαίτερα σημαντικά.

Από τις 23/12 που ο Ερμής συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του θα μπει στο ζώδιο του Τοξότη -ένα ζώδιο πιο φιλικό για εσένα- θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες να κανονίσετε κάποια πράγματα που θέλετε να κάνετε, αλλά και πάλι θα πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως ίσως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές ειδικά σε σχέδια που αφορούν ταξίδια και μετακινήσεις. Αν είσαι ελεύθερος η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού σε συνδυασμό με την ανάδρομη πορεία του Ερμή αυξάνουν τις πιθανότητες να σε «θυμηθεί» ή να «θυμηθείς» ένα πρόσωπο από το παρελθόν. Μάλιστα αυτό δεν θα μείνει ως σκέψη καθώς φαίνεται πως η επικοινωνία ή μία συνάντηση ανήκει στα πιθανά σενάρια αυτού του μήνα. Από τις 23/12 πιθανό να συναντήσεις ξανά μέσα σε μία κοινή παρέα ή σε κάποιο μαγαζί ένα πρόσωπο με το οποίο υπήρξε ένα ειδύλλιο κατά το παρελθόν. Από τις 29/12 με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη θα υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, η οποία θα βοηθήσει στην εξέλιξη μιας αισθηματικής υπόθεσης.

ΤΑΥΡΟΣ
Ταύρε ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα στρέψει το ενδιαφέρον σου σε μία σχέση ή μία γνωριμία ή την εξέλιξη που θέλεις να έχει μία κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην προσωπική σου ζωή. Η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού στις 5/12 και από τη νέα της θέση θα κάνει ιδιαίτερα σημαντικά τα ζητήματα σχέσεων. Ενώ αυτό το διάστημα δεν είναι αρνητικό για εσένα, θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στην επικοινωνία καθώς εκεί μπορεί να υπάρξει μια ταλαιπωρία και μία δυσκολία, ιδιαίτερα τις στιγμές που πρέπει να συνεννοηθείς είτε με το σύντροφό σου είτε με ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει για κάποια συγκεκριμένα ζητήματα. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω (13/12) είναι πολύ πιθανό να φέρει τέτοιου είδους θέματα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μία καθυστέρηση στη ροή διαφόρων ζητημάτων. Αν βρίσκεσαι σε μια σχέση η επικοινωνία μεταξύ σας θα είναι το Α και το Ω για αυτό το μήνα, ο οποίος κατά τα άλλα θα σας δώσει κίνητρο και διάθεση να ασχοληθείτε με πράγματα που θέλετε.

Αν είσαι ελεύθερος η νέα θέση της Αφροδίτης είναι πολύ βοηθητική για να ξεκινήσει μία γνωριμία η οποία μάλιστα θα έχει και όλα τα εχέγγυα για να εξελιχθεί σε μία νέα και σταθερή σχέση. Επίσης για όσο καιρό ο Ερμής θα βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερω (από 13 έως 22/12) είναι πολύ πιθανό να επανεμφανιστεί ένα πρόσωπο από το παρελθόν ή ακόμα και να υπάρξει μία τυχαία συνάντηση μεταξύ σας, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Στις 23/12 ο Ερμής συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του θα περάσει στον Τοξότη και από τη νέα του θέση μπορεί να αρχίσει να αναμοχλεύει κάποια ζητήματα του παρελθόντος, πριν αποφασίσεις να τα φέρεις ξανά στο παρόν (κάτι το οποίο με τη σειρά του μπορεί να φέρει και μία αναστάτωση σε αυτό) αξιολόγησέ προσεκτικά αν όντως υπάρχει λόγος για να τα θυμηθείς. Η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω (27/12) μπορεί να φέρει τη λύση σε ένα προσωπικό σου ζήτημα που σε απασχολεί αρκετά.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Δίδυμε ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Αιγόκερω (13/12) και συνεχίζοντας την αναδρομή του θα περάσει και στο ζώδιο του Τοξότη (23/12), καταδεικνύοντας πως ξεκινά ένα ιδιαίτερα σημαντικό διάστημα για εσένα. Το γεγονός πως ο κυβερνήτης σου Ερμής θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία δείχνει πως θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια ζητήματα από το παρελθόν, τα οποία πιθανό να σχετίζονται είτε με μία σχέση που έχεις είτε με μία σχέση που είχες, καθώς φαίνεται πως οι παρελθοντικές υποθέσεις θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο και στα θέματα του παρόντος. Η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού (5/12) και από τη νέα της θέση θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στην καθημερινότητά σου και σε όλες τις υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση λόγω του ότι δεν θα υπάρχει αρκετός προσωπικός χρόνος -και σε συνδυασμό με την αναδρομή του Ερμή που μπορεί να φέρει κάποια ζητήματα στην επικοινωνία- θα χρειαστεί να δώσεις μεγάλη προσοχή σε επαφές και συζητήσεις, καθώς το να προλάβεις μία παρεξήγηση ή παρανόηση θα είναι πιο εύκολο από το να χρειαστεί να τη διευθετήσεις μόλις αυτή συμβεί.

Αν είσαι ελεύθερος, μόλις ο Ερμής περάσει στο ζώδιο του Τοξότη (23/12) είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία επανασύνδεση ή να αρχίσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο μιας επανασύνδεσης. Πιθανό να υπάρξει και η επανεμφάνιση ενός πρώην συντρόφου, αυτό το σενάριο είναι πιθανό ιδιαίτερα για όσους έχουν γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρεις προσπάθησε να μην είναι αποτέλεσμα παρορμητικής σκέψης ή παρορμητικών συναισθημάτων, καθώς αυτός ο μήνας θα δημιουργήσει μία βιασύνη σε σκέψεις, επιλογές και αποφάσεις. Από τις 29/12 που η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη θα τονίσει ξανά τον τομέα των σχέσεων, δίνοντας τέλος στο διάστημα που είχες βάλει την προσωπική σου ζωή σε δεύτερη μοίρα. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του μήνα ξεκινά μία πολύ καλή περίοδος σε περίπτωση που θέλεις να ξεκινήσει μία σχέση ή να υπάρξει εξέλιξη σε μία γνωριμία που ήδη έχεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Καρκίνε ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα φέρει πολλές ευκαιρίες για διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν μία σχέση ή μία γνωριμία και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες του με την είσοδο του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω (1/12). Από τη νέα του θέση ο Ερμής θα βρίσκεται ακριβώς απέναντί σου και θα είναι βοηθητικός στο να λυθούν κάποια ζητήματα τα οποία μπορεί να υπήρξαν μεταξύ εσένα και του συντρόφου σου ή ενός προσώπου που σε ενδιαφέρει. Στις 5/12 η είσοδος της Αφροδίτης στο φιλικό για εσένα ζώδιο του Σκορπιού καταδεικνύει την αρχή ενός διαστήματος που θα φέρει ευκαιρίες για να εξελιχθεί μία γνωριμία ή για να κάνεις μία νέα γνωριμία. Για κάποιους από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και ένας νέος έρωτας ή να αναζωπυρωθεί ένας έρωτας από το παρελθόν, καθώς ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 13/12, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες μιας επανασύνδεσης ή αναθέρμανσης συναισθημάτων. Αν είσαι ελεύθερος αυτός ο μήνας φαίνεται πως θα έχει αρκετά νέα σχετικά με την προσωπική σου ζωή και ευκαιρίες είτε για μία νέα γνωριμία αλλά ίσως και να σε απασχολήσει ξανά μία παλαιότερη.

Τα ζητήματα που θα ανοίξουν στις αρχές του μήνα και αφορούν την προσωπική σου ζωή φαίνεται πως θα οριστικοποιηθούν μετά τις 27/12 δίνοντάς σου το χρόνο να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις και να πάρεις αποφάσεις που θεωρείς πως είναι οι σωστές για εσένα, χωρίς βιασύνη. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση από τις 13/12 με την ανάδρομη πορεία του Ερμή θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στην επικοινωνία, η οποία φαίνεται πως ίσως να έχει σκαμπανεβάσματα και ίσως να σας «υπενθυμίσει» κάποια ζητήματα του παρελθόντος. Να θυμάσαι πως ακόμα και αν υπάρξουν μικροπαρεξηγήσεις μεταξύ εσένα και του συντρόφου σου, θα είναι εύκολο να διευθετηθούν χωρίς να δημιουργήσουν ουσιαστικό ζήτημα στη σχέση σας αρκεί να μην αφήσεις κάποιες στιγμές εγωισμού να οδηγήσουν σε παρορμητικές κινήσεις και λόγια.

ΛΕΩΝ
Λέων ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα φέρει πολλή δουλειά όμως θα έχει και ευχάριστες προσωπικές στιγμές όπως επίσης και συναντήσεις ή γνωριμίες. Η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού στις 5/12 και από τη νέα της θέση θα σε οδηγήσει να αναζητήσεις περισσότερο χρόνο στο σπίτι μαζί με το σύντροφό σου, αυτό θα είναι πάρα πολύ βοηθητικό και για τα συναισθήματά σας καθώς θα δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο και ζεστό κλίμα μεταξύ σας. Από τις 13/12 θα χρειαστεί να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στην επικοινωνία καθώς η ανάδρομη πορεία του Ερμή που θα ξεκινήσει στο ζώδιο του Αιγόκερω είναι πιθανό να δημιουργήσει κάποια επικοινωνιακά μπερδέματα και σε προσωπικό επίπεδο. Αν είσαι ελεύθερος την ίδια ημέρα με την αναδρομή του Ερμή θα πραγματοποιηθεί και η νέα Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη, η οποία μπορεί να φέρει την αναζωπύρωση ενός έρωτα από το παρελθόν ή είναι εξίσου πιθανό να φέρει και ένα μήνυμα από ένα πρόσωπο που έχετε απομακρυνθεί.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μην πάρεις κάποια βιαστική απόφαση άμεσα, καθώς ολόκληρος ο μήνας θα έχει αλλαγές ακόμα και στα συναισθήματά σου, όπως επίσης και αναθεωρήσεις, για αυτό άφησε το χρόνο να κυλήσει ώστε να δεις την εξέλιξη καταστάσεων αλλά και συναισθημάτων. Από τις 23/12 ο Ερμής συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του θα περάσει στο ζώδιο του Τοξότη και θα αυξήσει τις πιθανότητες επανεμφάνισης ενός προσώπου από το παρελθόν, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Επίσης αν επιθυμείς μία επανασύνδεση από τις 23/12 ξεκινά ένα διάστημα που μπορεί να σε οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Παρθένε ο Δεκέμβριος είναι μήνας αναθεωρήσεων, αλλαγών και επανασυνδέσεων, κάτι που τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο σημαντικούς μήνες για την προσωπική σου ζωή. Η είσοδος του Ερμή στο φιλικό για εσένα ζώδιο του Αιγόκερω την πρώτη ημέρα του μήνα και η αρχή της ανάδρομης πορείας του την 13η ημέρα του μήνα, καταδεικνύει πως πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια ζητήματα, συναισθήματα αλλά και πρόσωπα από το παρελθόν. Μία πιθανότητα είναι να συναντήσεις (έστω και τυχαία) ένα πρόσωπο με το οποίο υπήρξε ένα ειδύλλιο παλαιότερα, όμως αυτό δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που ήθελες και τώρα πλέον έχετε απομακρυνθεί. Επίσης είναι εξίσου πιθανό να υπάρξει ευκαιρία να διευθετήσεις κάποια ζητήματα τα οποία έμειναν ως εκκρεμότητα σε μία σχέση από το παρελθόν και νιώθεις πως πρέπει να διευθετηθούν.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση χρειάζεται να δώσεις προσοχή σε ζητήματα από τα παλιά, τα οποία ενδεχομένως να επανεμφανιστούν και να σε απασχολήσουν από κοινού με το σύντροφό σου και σε πρακτικό επίπεδο θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στην επικοινωνία που θα υπάρξει μεταξύ σας στην καθημερινότητα. Η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 5/12 καταδεικνύει πως η επικοινωνία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διευθέτηση αισθηματικών υποθέσεων, για αυτό αξίζει να της δώσεις την απαραίτητη προσοχή. Επίσης με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση είναι πιθανό να νιώσεις την ανάγκη να πάρεις το ταίρι σου, να βγείτε έξω, να συναντήσετε αγαπημένα σας πρόσωπα, να μετακινηθείτε, να οργανώσετε μία εκδρομή ή να επισκεφθείτε αγαπημένα μέρη, όλα τα παραπάνω χρειάζονται προσοχή σε πρακτικό επίπεδο καθώς η αναδρομή του Ερμή μπορεί να φέρει κάποιες καθυστερήσεις ή κάποιες αναβολές στα σχέδιά σας. Οι τελευταίες ημέρες του μήνα ενδεχομένως να κρύβουν μία έκπληξη για την προσωπική σου ζωή αν είσαι ελεύθερος, καθώς φαίνεται πως θα δημιουργηθούν πολύ καλές συγκυρίες για να κάνεις μία νέα γνωριμία.

ΖΥΓΟΣ
Ζυγέ ο Δεκέμβριος θα στρέψει την προσοχή σου σε ζητήματα τα οποία αφορούν τον οικονομικό τομέα, τα έσοδά, τους πόρους σου και οτιδήποτε άλλο σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια (πρακτική, οικονομική, συναισθηματική). Με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού (5/12) τα συναισθήματα όπως και η συναισθηματική ασφάλεια θα αποτελέσουν προτεραιότητα για εσένα και αν βρίσκεσαι σε μία σχέση, αυτή η Αφροδίτη θα σε οδηγήσει να επενδύσεις περισσότερο χρόνο και προσοχή στη σχέση με το ταίρι σου. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω (από 13 έως 22/12) μπορεί να δημιουργήσει κάποιες παρανοήσεις και κάποια ζητήματα στην επικοινωνία σου με τους άλλους και σε αυτό θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Από τις 23/12 που θα συνεχίσει την ανάδρομη πορεία του, σε ένα ζώδιο πιο συμβατό με τη δική σου ενέργεια τον Τοξότη, θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει καλή επικοινωνία με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου ή με ένα πρόσωπο που θα γνωρίσεις κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Αν είσαι ελεύθερος προτεραιότητα για εσένα θα παίξει η συναισθηματική ασφάλεια, για αυτό και είναι πιθανό να δημιουργηθούν συναισθήματα με ένα πρόσωπο που γνωρίζεις ήδη και σου αποπνέει σιγουριά. Επίσης από τις 23/12 και μετά που ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επικοινωνία με ένα πρόσωπο που έχετε απομακρυνθεί, κάτι που μπορεί να ανοίξει ξανά ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ σας και να σας ξαναφέρει κοντά. Να θυμάσαι πως κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα τα συναισθήματα θα είναι εύκολα μεταβαλλόμενα, για αυτό απόφυγε να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική σου ζωή, μία προσωπική σχέση ή γνωριμία και άφησε τη ροή των εξελίξεων να σου δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρεις. Από τις 29/12 με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη θα ξεκινήσει ένα πιο εξωστρεφές διάστημα για εσένα με λιγότερες ανήσυχες σκέψεις, οι οποίες πιθανό να έφεραν συναισθηματική ανασφάλεια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σκορπιέ ο Δεκέμβριος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας για την προσωπική σου ζωή καθώς η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου από τις 5 έως τις 28/12 φέρνει εξελίξεις! Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να έρθεις πιο κοντά με το σύντροφό σου και να υπάρξει ουσιαστική επαφή μεταξύ σας, κάτι που θα βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια στη σχέση σας. Αν έχετε κανονίσει κάποια σχέδια για τον προσωπικό ελεύθερο σας χρόνο, όπως κάποιες επισκέψεις ή ακόμα και μία εκδρομή προτίμησε το πρώτο δεκαήμερο του μήνα για να τα υλοποιήσεις, καθώς από τις 13/12 ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Αιγόκερω. Η αναδρομή του Ερμή είναι πολύ πιθανό να φέρει κάποιες καθυστερήσεις ή αναβολές στα σχέδιά σας και θα χρειαστεί να είσαι αρκετά ευέλικτος, προκειμένου να μην αφήσεις τυχόν αναβολές ή αλλαγές να επηρεάσουν και τη διάθεσή σου.

Αν είσαι ελεύθερος η παρουσία της Αφροδίτης στο δικό σου ζώδιο κατά το μεγαλύτερο διάστημα αυτού του μήνα, θα ενισχύσει τη γοητεία σου και θα δημιουργήσει πολύ καλές συνθήκες για να ξεκινήσει μία νέα γνωριμία ή -μιας και διανύουμε περίοδο ανάδρομου Ερμή- να αναθερμανθεί μία παλαιότερη! Αν σε ενδιαφέρει μία επανασύνδεση, αυτό το μήνα φαίνεται πως θα υπάρξουν ευκαιρίες για αυτή και πολύ πιθανό να έρθουν μέσω κοινών φίλων και γνωστών. Ενδεχομένως να υπάρξουν και κάποιες στιγμές που μπορεί να συμβούν κάποιες παρεξηγήσεις επικοινωνιακής φύσεως είτε στη σχέση με το σύντροφό σου είτε κατά την επικοινωνία σου με ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, προσπάθησε να μην τις αφήσεις να εξελιχθούν σε κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία μιας σχέσης/γνωριμίας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τοξότη ο Δεκέμβριος είναι μήνας αναθεωρήσεων και επανασυνδέσεων καθώς η νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 13/12 αλλά και η ανάδρομη πορεία του Ερμή πρωτίστως στο ζώδιο του Αιγόκερω και έπειτα στο δικό σου ζώδιο, καταδεικνύει πως πολλά πράγματα θα αλλάξουν και σε εσωτερικό και σε εξωτερικό επίπεδο. Η αναδρομή του Ερμή που θα ξεκινήσει στις 13/12 στον Αιγόκερω θα σε βάλει στη διαδικασία να δεις ίσως με μία διαφορετική οπτική κάποια ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει ή μία σχέση που ήδη έχεις. Μόλις ο Ερμής περάσει σε ανάδρομη πορεία στο δικό σου ζώδιο (23/12) είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρξει επικοινωνία με ένα πρόσωπο από το παρελθόν, η οποία θα οδηγήσει σε μία επανασύνδεση, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 5/12 καταδεικνύει πως αυτός θα είναι ένας μήνας με συναισθηματική εσωστρέφεια και θα σε γυρίζει συχνά -λόγω αναμνήσεων- σε ζητήματα του παρελθόντος.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση επίλεξε να θυμηθείς αυτά που σε είχαν φέρει κοντά με το σύντροφό σου και βοήθησαν στο να εξελιχθεί η σχέση σας και να στηριχθεί σε γερές βάσεις και όχι αυτά που μπορεί να σας απομάκρυναν ή να δημιούργησαν αντιπαραθέσεις μεταξύ σας. Αν είσαι ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία συνάντηση με ένα πρόσωπο από το παρελθόν όπως και μία επανασύνδεση ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό του μήνα, καθώς μετά τη νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (13/12) η προσωπική σου ζωή θα αποκτήσει προτεραιότητα για εσένα, όπως και καθετί που θα την αφορά. Όσο η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού (έως 28/12) είναι πιθανό να υπάρξει μία «μυστική» συνάντηση ή επικοινωνία, όμως απόφυγε οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει συναισθηματικό ρίσκο. Από τις 29/12 με την είσοδο της Αφροδίτης στο δικό σου ζώδιο ξεκινά μία περίοδος μεγαλύτερης συναισθηματικής εξωστρέφειας, η οποία θα δημιουργήσει ροή στα γεγονότα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αιγόκερε ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας εκπλήξεων καθώς φαίνεται πως πολλά από τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα σε προσωπικό επίπεδο θα αλλάξουν, αλλάζοντας και τη ροή των γεγονότων όπως και των εξελίξεων στην προσωπική σου ζωή. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιό σου την πρώτη ημέρα του μήνα καταδεικνύει την αρχή μιας περιόδου η οποία θα είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή και θα φέρει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν τον τομέα των σχέσεων. Από τις 13/12 που ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιό σου θα ξεκινήσει ένα διάστημα που μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεσαι και προσεγγίζεις θέματα που αφορούν μία σχέση, μία γνωριμία ή την προσωπική σου ζωή σε γενικότερο πλαίσιο. Μέχρι και τις 22/12 είναι πιθανό να αλλάξουν τα συναισθήματά σου για μία σχέση/ γνωριμία όμως εξίσου πιθανό να υπάρξει και μία συνάντηση με ένα πρόσωπο από το παρελθόν, όπως επίσης και μία επανασύνδεση. Σε πρακτικό επίπεδο η αναδρομή του Ερμή μπορεί να δημιουργήσει κάποια ζητήματα στην επικοινωνία, αναβολές και καθυστερήσεις σε συναντήσεις και ραντεβού, για τις οποίες χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση είτε είσαι ελεύθερος.

Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού στις 5/12 καταδεικνύει πως αυτός ο μήνας σε βγάζει από την συναισθηματική εσωστρέφεια του προηγούμενου διαστήματος και φέρνει περισσότερες ευκαιρίες για να εκφραστούν σκέψεις και συναισθήματα. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση αυτός ο μήνας θα είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής για εσένα και το ταίρι σου και με προσκλήσεις από φίλους και γνωστούς, το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσετε λίγο προσοχή σε συζητήσεις ώστε να αποφευχθούν οι παρανοήσεις. Αν είσαι ελεύθερος μία επανασύνδεση είναι πιθανή μέχρι και τις 22/12 ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Επίσης το πρώτο δεκαήμερο του μήνα με το τρίγωνο της Αφροδίτης και του Κρόνου, θα υπάρξουν πολύ καλές συνθήκες για να «στεριώσει» μία σχέση που θα ξεκινήσει τότε ή μία γνωριμία η οποία θέλεις να εξελιχθεί σε σχέση. Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στον δικό σου άξονα (Αιγόκερω- Καρκίνου) στις 27/12 δείχνει πως οι τελευταίες ημέρες του μήνα μπορεί να φέρουν μία πολύ σημαντική εξέλιξη, μία έκπληξη ή μία γνωριμία η οποία θα είναι σχεδόν «ουρανοκατέβατη»!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Υδροχόε ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα ξεκινήσεις να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στη δουλειά και σε όλα τα παρελκόμενα της παρά την προσωπική σου ζωή. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού (5/12) θα αλλάξει τις προτεραιότητές σου, φέρνοντας τη δουλειά σε πρώτο πλάνο κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες σε μία σχέση. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση επίλεξε να μοιραστείς με το σύντροφό σου τις προτεραιότητές σου και να του εξηγήσεις τι έχει για εσένα προτεραιότητα αυτό το διάστημα, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν παρανοήσεις. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα είναι πιο εύκολο να σχεδιάσεις μαζί με το ταίρι σου κάτι που θέλετε να κάνετε, καθώς μετά από τις 13/12 η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω και έπειτα από τις 23/12 στο ζώδιο του Τοξότη, μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις ή αλλαγές στα σχέδιά σας. Αν είσαι ελεύθερος οι ώρες που θα περνάς στη δουλειά είναι πολύ πιθανό να σε φέρουν κοντά με ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε αυτή ή που μέχρι στιγμής συναναστρέφεστε για επαγγελματικούς λόγους και η σχέση σας να γίνει πιο προσωπική.

Μόλις ο Ερμής περάσει σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Τοξότη (23/12) είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις ξανά ένα πρόσωπο από το παρελθόν και η συνάντηση αυτή (που μπορεί να είναι και τυχαία) να οδηγήσει σε μία επανασύνδεση. Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία χρειάζεται προσοχή ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και μπερδέματα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη μιας αισθηματικής υπόθεσης. Από τις 29/12 με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο του Τοξότη ξεκινά ένα διάστημα πολύ πιο κοινωνικό, επικοινωνιακό και εορταστικό για εσένα, όπου θα έχει αρκετές συναντήσεις με φίλους και πρόσωπα που βρίσκονται είτε στο στενό είτε στο ευρύτερο σου περιβάλλον, κάτι που θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες για να γνωρίσεις νέα πρόσωπα, να φλερτάρεις και να σε φλερτάρουν!

ΙΧΘΥΣ
Ιχθύ ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που θα δημιουργήσει αρκετή κινητικότητα στην καθημερινότητά σου, καθώς θα φέρει αρκετές επαφές με φίλους, γνωστούς, αλλά θα έχει και κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις και συναντήσεις για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τη δουλειά. Οι ημέρες του Δεκεμβρίου φαίνεται πως θα κυλήσουν «σαν νερό» και η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερω την πρώτη ημέρα του θα δημιουργήσει πολύ καλές συνθήκες σε κοινωνικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Σε συνδυασμό με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 5/12, θα ξεκινήσει ένα διάστημα το οποίο θα έχει αρκετές επαφές, συναντήσεις, πολύ πιθανό να έρθουν και κάποιες ιδέες ή προτάσεις για ένα ταξίδι. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση οι πρώτες δέκα ημέρες αυτού του μήνα θα είναι πιο βοηθητικές σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε με το ταίρι σου ένα ταξίδι ή μία σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με αγαπημένα σας πρόσωπα. Από τις 13/12 που ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του πρώτα στο ζώδιο του Αιγόκερω και ύστερα από τις 23/12 στο ζώδιο του Τοξότη, θα ξεκινήσει ένα διάστημα που κάποια πράγματα ενδεχομένως να αλλάξουν και κάποια σχέδια να αναβληθούν ή να διαφοροποιηθούν.

Η επικοινωνία με το σύντροφό σου θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, καλό θα είναι να αποφύγεις να υποσχεθείς ότι θα κάνετε σίγουρα κάποια πράγματα γιατί τελικά κάποια σχέδια ίσως να αλλάξουν λόγω συνθηκών. Αν είσαι ελεύθερος η επαφή με φίλους και πρόσωπα που βρίσκονται στο ευρύτερο σου περιβάλλον θα συμβάλει σε νέες γνωριμίες και πολύ πιθανό να γνωρίσεις ένα πρόσωπο με το οποίο θα έχετε πολλά κοινά και άρα πολλά θέματα για συζήτηση. Το διάστημα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερω (από 13 έως 22/12) είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία συνάντηση με ένα πρόσωπο από το παρελθόν ή ένα μήνυμα από ένα πρόσωπο που υπήρξε ένα φλερτ. Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση σκέψου -εκτός από τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις που θα είναι αρκετά ισχυρές αυτό το διάστημα- τα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν επίσης αυτό το διάστημα ώστε να μην αποφασίσεις παρορμητικά.

Πηγή: Myastro.gr