Ο  Άρης σε ένα ωροσκόπιο και ανάλογα σε τι ζώδιο βρίσκεται, δείχνει τι ζητάμε από το σεξ, πως το κάνουμε, πως το διεκδικούμε…  Ο Άρης επιτίθεται! Ο Άρης επιτίθεται πραγματικά γιατί αυτή είναι η φύση του. Στην ουσία, διεκδικεί αυτό που του ανήκει, άσχετα αν πολλές φορές το κάνει άγαρμπα και άκομψα. Πώς εμπλέκεται όμως ο θεός του πολέμου στο ερωτικό παιχνίδι;

Άρης στον Κριό

Love is a battlefield τραγουδούσε η Pat Benatar τη δεκαετία του ‘80 και ακριβώς αυτό πιστεύει και ο Άρης στον Κριό. Στο πρώτο ζώδιο που κυβερνά, ο Άρης θεωρεί τον έρωτα πεδίο μάχης και το ερωτικό αντικείμενο του πόθου αντιμετωπίζεται κυρίως ως κατάκτηση με στόχο να τοποθετηθεί στο παλμαρέ των διακρίσεων. Είναι ο μόνος Άρης που δεν θεωρεί απλώς τον εαυτό του επιβήτορα, αλλά έχει και τις αποδείξεις για όποιον αμφισβητήσει την υπεροχή του. Ένας Άρης με μεγάλη σεξουαλική αντοχή, το οποίο είναι και το μεγάλο του πρόβλημα. Στην ουσία αυτό που αναζητά στο σεξ είναι να «ξοδευτεί», να εκτονώσει όλο αυτό το περίσσευμα ενέργειας που φτάνει μέχρι το λαιμό και τον πνίγει. Κατά συνέπεια, δεν αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική διάσταση του έρωτα ούτε είναι φτιαγμένος για σχέσεις. Ταιριάζει περισσότερο στην αντρική ψυχοσύνθεση, ενώ οι γυναίκες με τη θέση αυτή δεν είναι σε καμιά περίπτωση γατούλες και καθόλου πρόθυμες να τονώσουν τον αντρικό εγωισμό του συντρόφου τους.

Άρης στον Ταύρο

Ένας αναμφίβολα αισθησιακός Άρης που γνωρίζει και σέβεται το σώμα και γι’ αυτό έχει τη φήμη του καλού εραστή. Ο Ταύρος όμως είναι ζώδιο της Αφροδίτης που εκπροσωπεί τη θηλυκή σεξουαλική ενέργεια. Το περιβάλλον της Αφροδίτης μπορεί να ηρεμεί τον Άρη, αλλά συγχρόνως τον ευνουχίζει. Χάνει τη σπίθα του, τον ενθουσιασμό του και η ένταση της αδρεναλίνης δεν τον συγκινεί πια. Γίνεται βραδυφλεγής και μπορεί να μείνει για πάρα πολύ καιρό με τον ίδιο σύντροφο, όχι γιατί έχει κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα ή επειδή καλύπτονται όλες του οι ανάγκες, αλλά επειδή βαριέται να βγει ξανά στο κυνήγι, βρίσκοντας χίλιες δυο δικαιολογίες για τον εφησυχασμό του.

Άρης στους Διδύμους

Ο Άρης στο ζώδιο των Διδύμων δεν πετάει ακριβώς και τη σκούφια του από χαρά. Η πολλή δουλειά μπορεί να τρώει τον αφέντη, αλλά και η πολλή σκέψη τρώει τον Άρη. Αν ο Άρης σταθεί για να σκεφτεί, έχει χάσει το παιχνίδι και περιορίζεται κατά πολύ η ορμή του. Ο Άρης αυτός δεν χρειάζεται απαραίτητα σωματική εγγύτητα και face to face γνωριμία για να ερωτευτεί. Μπορεί να ερωτευτεί από μία τηλεφωνική συνομιλία, από ένα ποίημα που θα του γράψει κάποιος ή στις μέρες μας μέσα από ένα διαδικτυακό φόρουμ. Για τους άντρες με αυτή τη θέση, το πρότυπό τους είναι η γυναίκα-εταίρα, μια γυναίκα που δεν απαιτεί δεσμεύσεις και με την οποία μπορεί να χαλαρώσει και να συζητήσει επί παντός επιστητού. Μοιάζει λίγο αυτός ο Άρης με την Jamie Lee Curtis στο «Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» – η λίμπιντό της κορυφωνόταν όταν ο John Cleese της μιλούσε ρωσικά.

Άρης στον Καρκίνο

Ο Καρκίνος μπορεί να είναι καλός, να είναι χρυσός, να έχει τις χάρες όλες, πάντως ατρόμητο δεν τον λες. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στον πόλεμο και να τη βγάζεις εξ ολοκλήρου στα χαρακώματα. Επομένως, το πολύ οικογενειακό και ευαίσθητο περιβάλλον του Καρκίνου δεν ταιριάζει στον Άρη, που είναι σε πτώση στο ζώδιο αυτό. Εδώ ο Άρης δέχεται καταπίεση και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως θα ήθελε από φόβο μην πληγώσει τον εαυτό του και τους δικούς του ανθρώπους. Αυτή η ανελευθερία που επιβάλλει ο Καρκίνος στον Άρη ευθύνεται για τα περιστασιακά εκρηκτικά ξεσπάσματά του. Στον έρωτα είναι τρυφερός, στοργικός, δεν αντιμετωπίζει τον ερωτικό του παρτενέρ σαν ένα κομμάτι κρέας, αλλά η έλλειψη δυναμισμού μπορεί να απομακρύνει κάποιους συντρόφους από κοντά του που θα ήθελαν έναν Άρη με περισσότερη πυγμή.

Άρης στον Λέοντα

Εκ πρώτης όψεως, το περιβάλλον του Λέοντος φαίνεται πως πρόσκειται φιλικά στον Άρη. Στον Λέοντα υπάρχει ο απαραίτητος ενθουσιασμός που δίνει φτερά στον Άρη και συγχρόνως ο σταθερός χαρακτήρας του ζωδίου αυτού γλιτώνει τον Άρη από τις ακρότητες. Ο Λέων όμως είναι ένα βασιλικό ζώδιο και έχει μεγάλη ανάγκη από την αποδοχή και την επιδοκιμασία του κοινού, το οποίο είναι ένα βάρος για τον Άρη, που εκ φύσεως δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα. Είναι ένας περήφανος Άρης, τρομακτικά ευαίσθητος στην κριτική, που δεν αγαπά τις σχέσεις γιατί έχει μια προσωπική θέληση ισχυρή που αντιτίθεται στους συμβιβασμούς. Χρειάζεται μεγάλο κανάκεμα και τόνωση του ηθικού για να λειτουργήσει στο έπακρον. Όταν βρίσκεται σε σχέση, πολύ δύσκολα θα ανεχτεί το καπέλωμα από το/τη σύντροφό του.

Άρης στην Παρθένο

Η λέξη-κλειδί για την Παρθένο είναι η χρησιμότητα. Οποιαδήποτε δραστηριότητα πρέπει να υπηρετεί κάποιο σκοπό και ο Άρης εδώ καλείται να μπει σε μια διαδικασία να αναρωτιέται για τις πράξεις του και δεν μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα just for the fun of it. Η Παρθένος μπορεί να είναι γήινο ζώδιο και να σέβεται τις λειτουργίες του σώματος, αλλά το αντιμετωπίζει ως ναό όπου δεν μπορείς να μπεις μέσα, αν δεν βγάλεις πρώτα τα παπούτσια σου στην είσοδο. Το σώμα δεν είναι πλοίο ούτε κάστρο για να το κουρσεύεις και δεν μπορεί να το μολύνει ο πρώτος τυχών με τους αρνητικούς κραδασμούς του. Ακόμα και η πολυγαμία ορισμένων Παρθένων δεν έχει στόχο την απόλαυση, αλλά τη διατήρηση του ελέγχου από φόβο μήπως γίνουν υποχείριο κανενός. Ο Άρης εδώ αγαπάει το σεξ, αλλά όπως το φαντάζεται αυτός κι έχει πολύ συγκεκριμένες προτιμήσεις, όπως και απαιτήσεις από τον άλλο.

Άρης στον Ζυγό

Ίσως η δυσκολότερη θέση του Άρη, που αδυνατεί να εκφράσει αυτό που θέλει, καθώς δεν αντέχει την αποξένωση και τη μοναξιά. Εδώ ο Άρης αναγκάζεται να φορέσει φούστα και περούκα σαν τον Φρέντι Μέρκιουρι στο «I want to break free». Στο δεύτερο ζώδιο της Αφροδίτης, ο Άρης δεν χάνει απλώς την ενεργητικότητά του, αλλά ρέπει προς μια ερμαφρόδιτη έκφραση. Έχει πολύ αναπτυγμένη αισθητική και έλκεται από την ομορφιά, χωρίς πολλές φορές να μπορεί να τη διεκδικήσει. Υπάρχει μια αίσθηση μειονεξίας για τους άντρες με αυτή τη θέση, ένα έλλειμμα ανδρισμού που θα ήθελαν απεγνωσμένα να αναπληρώσουν (με συχνές εναλλαγές συντρόφων ίσως;). Οι γυναίκες χάνουν ένα από τα βασικά στοιχεία animus στο χάρτη τους και πολλές αναζητούν πιο μπρουτάλ άντρες προσπαθώντας να καλύψουν το κενό, συχνά με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Άρης στον Σκορπιό

Εδώ είναι ο Άρης εκείνης της εκδοχής του μύθου που τον θέλει γεννημένο απευθείας από την Ήρα, χωρίς τη συμμετοχή του Δία, από εκδίκηση επειδή εκείνος έφερε στον κόσμο μόνος του την Αθηνά. Η αρχέγονη δύναμη του θηλυκού ενστίκτου σε ένα αντρικό σώμα, χωρίς τη μεσολάβηση της μετριοπαθούς, λογικής σκέψης της αρσενικής ενέργειας. Ένας Άρης εξαιρετικά δυναμικός, με μεγαλύτερα, μάλιστα, ποσοστά επιτυχίας από τον Άρη στον Κριό, ακριβώς γιατί δεν είναι τόσο εμφανείς οι προθέσεις του. Είναι πολύ δύσκολη η συμβίωση μαζί του, καθώς η παράνοια κι η καχυποψία του μπορεί να σε στείλουν στο Δρομοκαΐτειο, αλλά όσον αφορά στο σεξ, δεν το συζητάμε, είναι τοπ. Η σύνδεσή του με τον κόσμο των ενστίκτων είναι τέτοια, που το σεξ αποκτά μια αρχέγονη διάσταση, απαλλαγμένη από τις αναστολές που επέβαλε ο πολιτισμός.

Άρης στον Τοξότη

Εδώ ο Άρης είναι αρκετά ήπιος, έχει μια παιδικότητα και αγαπά την εξερεύνηση, αλλά είναι πιο εστέτ, πιο διανοούμενος. O Άρης στο ζώδιο αυτό αναγκάζεται να αποκτήσει ηθική και να αποποιηθεί κάθε σχέση με τη βαρβαρότητα. Η δράση του, επομένως, επικεντρώνεται σε εκείνες τις εμπειρίες που δίνουν νόημα στη ζωή. Ο έρωτας αντιμετωπίζεται ως περιπέτεια με στόχο την ευδαιμονία και την απόδραση από τα βάρη της καθημερινότητας. Δεν είναι ένας Άρης σαρκικός και η σεξουαλική πράξη δεν είναι το φόρτε του, αλλά ενδιαφέρεται περισσότερο να γονιμοποιήσει, να αφήσει το σπόρο του και να συνεχίσει την περιπλάνηση. Εκείνο που απεχθάνεται περισσότερο από όλα είναι η συναισθηματική κόλαση των ανθρώπινων σχέσεων και δεν βλέπει το λόγο να προσπαθείς να διορθώσεις κάτι, ενώ υπάρχουν τόσες ευκαιρίες εκεί έξω.

Άρης στον Αιγόκερω

“Sex is natural, sex is good, not everybody does it, but everybody should” τραγουδούσε ο George Michael το 1987 με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω. Η λέξη-κλειδί για τον Άρη αυτόν δεν είναι μόνο το natural αλλά και το should. Ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο αυτό, όπου η δράση του πλέον δεν είναι ανεξέλεγκτη, αλλά πειθαρχημένη και κατευθυνόμενη. Η λίμπιντο είναι υψηλή αλλά ελεγχόμενη και το σεξ δεν είναι μόνο ευχάριστο αλλά και υποχρεωτικό, ως ένα από τα καθήκοντα του ανθρώπινου είδους, γεγονός που μπορεί να δημιουργεί άγχος σε περίπτωση που αυτό δεν ανταποκρίνεται στις κατά Αιγόκερω κοινωνικές προσδοκίες. Πολύ καλός εραστής από τεχνικής απόψεως, ενώ στα μείον αυτής της θέσης συγκαταλέγονται η έλλειψη αυθορμητισμού και η συστολή απέναντι σε πιο πιπεράτες καταστάσεις.

Άρης στον Υδροχόο

Μπορεί να λένε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, για τον Άρη στον Υδροχόο, όμως, ο έρωτας περνάει κυρίως από τον εγκέφαλο. Οι άντρες με αυτή τη θέση είναι υπέρ το δέον πολιτισμένοι, ο κόσμος των ενστίκτων τους είναι απεχθής και προσπαθούν πάση θυσία να τον υπερβούν. Οι γυναίκες με αυτόν τον Άρη διεγείρονται πρώτα εγκεφαλικά και μετά σωματικά και δεν εντυπωσιάζονται από τη σωματική ρώμη του άνδρα, αν αυτή δεν συνοδεύεται από μια ενδιαφέρουσα κοσμοθεωρία. Γενικά και για τα δύο φύλα, ο/η σύντροφος πρέπει να ξεχωρίζει από το σωρό και να έχει αυτό που λέμε «επίπεδο» και η σχετικά αντισυμβατική συμπεριφορά θεωρείται προσόν.

Άρης στους Ιχθύς

Καθώς οι Ιχθύες συμβολίζουν το Όλον και η φύση του Άρη είναι να αποκοπεί από αυτό, το ζώδιο των Ιχθύων είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τον Άρη, που ζορίζεται να εκφράσει αυτό που προσωπικά θέλει γιατί αυτό τον ξεχωρίζει από το πλήθος και του φαίνεται εξαιρετικά εγωιστικό. Είναι ένας Άρης πολύ συναισθηματικός και το σεξ γι’ αυτόν χρειάζεται μια δόση μυστικισμού με στόχο, κυρίως, την ένωση δύο ψυχών παρά σωμάτων. Κατ’ αυτήν την έννοια είναι ένας Άρης που θέλει πρώτα να ερωτευτεί για να αποδώσει και σωματικά, οπότε είναι ένας Άρης που ταιριάζει περισσότερο στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Στα υπέρ του είναι αυτή η αύρα μαγείας που αποπνέει και το μυστηριώδες προφίλ και έχει μεγάλη πέραση σε άτομα που έλκονται από γερές δόσεις ευαισθησίας.

Πηγή: cosmictelegram.gr