Τα ζώδια κάνουν Yoga

Τα ζώδια κάνουν Yoga
Η γιόγκα είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος εκγύμνασης του σώματος, αλλά και ισορροπίας. Πρεσβεύει την ένωση της ψυχής με το Θεό, μέσω διαφόρων μεθόδων, με βασική και κύρια το διαλογισμό. Εστιάζει στη συγκέντρωση και στην ισορροπία ανάμεσα στο μυαλό, στο σώμα και στην αναπνοή. Κάθε ζώδιο χρειάζεται να αφιερώνει κάποιο χρόνο στη γιόγκα και να δημιουργεί το κατάλληλο κενό μέσα στην ημέρα του, ώστε να έρχεται πιο κοντά με τον εαυτό του και να αντλεί τη δύναμη που του χρειάζεται.

Ποια στάση της γιόγκα, όμως, ταιριάζει στο κάθε ζώδιο;

Κριός - Στάση του Πολεμιστή II
Η στάση του Πολεμιστή II είναι φτιαγμένη για τον Κριό! Είναι ένα ζώδιο φτιαγμένο για να πολεμάει και για να είναι σε ετοιμότητα, όποτε του χρειαστεί. Ο Κριός είναι κυριαρχικός, μάχιμος και τολμηρός. Η στάση αυτή του ταιριάζει γάντι, καθώς μπορεί να εξελίξει το πρωτοπόρο και επιβλητικό πνεύμα του και να γυμναστεί με τον τρόπο που του αρμόζει.

Ταύρος - Στάση της Σφίγγας
Ο αγχώδης, αλλά παράλληλα, και ενεργητικός Ταύρος μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από τη στάση της σφίγγας. Το συγκεκριμένο ζώδιο συνηθίζει να κλείνεται στον εαυτό του και να απομονώνεται συχνά, ώστε να πάρει δύναμη να αντιμετωπίσει τον υπόλοιπο κόσμο. Η εσωστρέφειά του και η μόνιμη ανησυχία που υπάρχει στο μυαλό του θα μειωθεί δραστικά με τη στάση της σφίγγας, βυθίζοντάς τον σε ένα χαλαρό και πιο ξεκούραστο κόσμο.

Δίδυμος - Στάση Σανίδα
Ο επικοινωνιακός και κοινωνικός Δίδυμος χρειάζεται ένα διάλειμμα από την έντονη πραγματικότητά του. Η στάση σανίδα είναι η απόλυτη στάση για εκείνον, ώστε να τον ενδυναμώσει και να τον χαλαρώσει πλήρως. Ο Δίδυμος, για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, έχει ανάγκη από μικρές δόσεις επιπλέον ενέργειας και με αυτόν τον τρόπο θα ανταποκριθεί πλήρως στα όποια καθήκοντά του.

Καρκίνος - Στάση Ανάποδου L
Στον ευαίσθητο Καρκίνο ταιριάζει μία χαλαρωτική στάση της γιόγκα, η οποία να μην τον κουράζει ιδιαίτερα και να του δίνει και την ανάσα που του χρειάζεται, ώστε να ξεφύγει από τη σκληρή καθημερινότητα. Η στάση του ανάποδου L φέρνει την ηρεμία στο συγκεκριμένο ζώδιο και τον βοηθάει να βάζει τις σκέψεις του σε τάξη, να αφήνεται, να ταξιδεύει νοερά, αλλά και να διώχνει τις τοξίνες και την αρνητικότητα από μέσα του.

Λέων - Στάση της Όρθιας Τσιμπίδας ή Διαλογισμός σε Κίνηση
Δεν είναι τυχαίο πως στο πλέον δυναμικό ζώδιο του κύκλου, βάλαμε να δοκιμάσει τη στάση της όρθιας τσιμπίδας ή αλλιώς το λεγόμενο, διαλογισμό σε κίνηση! Αυτό το ζώδιο δεν έχει τόση ανάγκη από ενδυνάμωση, αλλά από μικρή χαλάρωση από την τόση ένταση. Αυτή η στάση θα τον «προθερμάνει» ψυχολογικά για τις «μάχες» που έχει να δώσει και θα τον κάνει να λειτουργεί με καθαρό και φρέσκο νου.

Παρθένος - Στάση Καρέκλα
Ένα από τα πιο πειθαρχημένα ζώδια του κύκλου είναι αναμφίβολα ο Παρθένος. Δεν μπορεί να έχει αδυναμίες, ούτε να αφήνει τα πράγματα να κυλάνε μόνα τους. Η στάση καρέκλα του ταιριάζει, διότι απελευθερώνει όλη την ένταση που έχει κρυμμένη μέσα του. Φτιάχνει και βελτιώνει τη στάση του σώματός του, το οποίο είναι και το πρώτο στο οποίο επιβάλλεται, και τον χαλαρώνει όσο γίνεται, ώστε να χάσει για λίγο... τον απόλυτο έλεγχο!

Ζυγός - Στάση Βάρκα
Ο Ζυγός θέλει να τα ‘χει όλα, αλλά είναι και πολύ αναποφάσιστος για να ξέρει και τι ακριβώς θέλει πιο πολύ! Γι’ αυτό το λόγο, η στάση βάρκα του ταιριάζει πολύ περισσότερο από άλλες. Αυτή η στάση ενδυναμώνει το Ζυγό και του χτίζει το σώμα που θέλει, χωρίς να πασχίζει και χωρίς να το καταλαβαίνει και ιδιαίτερα. Παράλληλα, το αχανές πνεύμα του θα καταφέρει επιτέλους να συγκεντρωθεί και να επιβληθεί ολοκληρωτικά στο σώμα του.

Σκορπιός - Στάση Γιρλάντα

Ο Σκορπιός κρύβει μεγάλη δυναμικότητα μέσα του. Ενώ μπορεί να σου δώσει τον κόσμο όλο εάν το επιθυμεί, μπορεί και πολύ εύκολα να σου κάνει και κακό ή να στα πάρει όλα πίσω. Στο συγκεκριμένο ζώδιο συνιστούμε τη στάση γιρλάντα. Η στάση αυτή τον προκαλεί, τον αναγκάζει να βρει την ισορροπία του και διώχνει τις κακές σκέψεις και την αρνητική διάθεση από τον οργανισμό του.

Τοξότης - Στάση του Δέντρου
Το ζώδιο του Τοξότη χρειάζεται μία στάση που να βελτιώνει την ισορροπία του και να φέρνει τις σκέψεις του σε συνάρτηση με την πραγματικότητα. Το ατίθασο πνεύμα του δε χαλιναγωνείται εύκολα και η στάση του δένδρου θα του δώσει την αρμονία και την ηρεμία που του χρειάζεται, ακόμα κι αν δε το γνωρίζει. Για να ενώσει τις σκέψεις και τις επιθυμίες του, ο Τοξότης έχει ανάγκη από αυτή την άσκηση, η οποία θα τον βοηθήσει να ξεδιαλύνει και να ακολουθήσει τα αληθινά «θέλω» του.

Αιγόκερως - Στάση Γέφυρα

Η γαλήνη δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Αιγόκερω. Είναι από τα ζώδια που σφίζουν από υπευθυνότητα, από φιλοδοξία και από απίστευτη πίστη σε αυτό που κάνουνε. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τον κάνουν να βρίσκεται μονίμως σε ένταση και να πιέζει τον εαυτό του να φτάσει στην τελειότητα. Η στάση γέφυρα θα τον δυναμώσει, ώστε να αντέξει τη δύσκολη καθημερινότητα του, και θα του δώσει την άνεση και το χώρο που χρειάζεται.
.
Υδροχόος - Στάση Σκύλος
Η ανεξαρτησία και η καινοτομία είναι αυτά που κάνουν τον Υδροχόο να ξεχωρίζει από τα άλλα ζώδια. Είναι οραματιστής και καθόλου υλιστής και η στάση που θα τον κάνει να ενώσει τα όνειρα και τις επιθυμίες του είναι η στάση σκύλος. Η στάση αυτή ενδυναμώνει το σώμα και εφησυχάζει το πνεύμα του. Του δίνει την ενέργεια για να συνεχίζει να παλεύει για τα «θέλω» του και για να διατηρεί τον ξεχωριστό και εφευρετικό χαρακτήρα του.

Ιχθύς - Στάση του Παιδιού
Ο τρυφερός και ευαίσθητος Ιχθύς έχει ανάγκη από μία χαλαρωτική στάση. Η στάση του παιδιού είναι η κατάλληλη για εκείνον, καθώς τον αποφορτίζει από όλα αυτά που τον απασχολούν και του δίνει την ανάπαυλα που χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο. Έρχεται πιο κοντά στην παιδικότητά του και αντλεί δύναμη για να συνεχίσει να υπομένει τις καθημερινές του δυσκολίες και αντιξοότητες.

Πηγή:astropedia.gr
Scroll To Top