Τα ζώδια στην εργασία και οι σχέσεις με το αφεντικό σου

Τα ζώδια στην εργασία και οι σχέσεις με το αφεντικό σου
ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός σε μια διευθυντική θέση βρίσκεται στο στοιχείο του, πράγμα που του δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Βέβαια δεν μπορούν να πουν το ίδιο και οι υφιστάμενοί του. Γιατί θυμώνει εύκολα, μπορεί να σε κάνει «ρόμπα» χωρίς να καθίσει να δει μήπως σε αδικεί και δεν ανέχεται την παραμικρή αντίρρηση. Καθώς ο ίδιος είναι ακούραστος και αεικίνητος, βάζει μπρος το ένα project μετά το άλλο, αναγκάζοντας τους πάντες να τρέχουν και να μη φτάνουν.


ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος κατά πάσα πιθανότητα βρέθηκε στη θέση του αφεντικού δουλεύοντας ακούραστα για πολύ καιρό. Οπότε, αυτό πιστεύει πως πρέπει να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι. Μην περιμένεις λοιπόν ότι θα εντυπωσιαστεί σύντομα από τις ικανότητές σου. Την επιβράβευση δεν τη δίνει εύκολα. Και δεν του αρέσει να υπερβαίνει ένας υφιστάμενος τα όριά του, παίρνοντας πρωτοβουλίες χωρίς να τον ρωτήσει. Επίσης, αργεί να καταλήξει σε αποφάσεις, οπότε προετοιμάσου να δουλεύεις υπερωρίες την τελευταία στιγμή.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένας Δίδυμος σε ηγετική θέση περνά το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης μέρας του με συσκέψεις, ενημερώσεις, συζητήσεις, ραντεβού. Φυσικά σε αυτές τις συσκέψεις ή συζητήσεις καλείσαι να συμμετέχεις κι εσύ, οπότε να ξέρεις ότι την ώρα που έχασες από την κανονική δουλειά σου θα πρέπει να την αναπληρώσεις αλλιώς. Με υπερωρίες, παίρνοντας δουλειά στο σπίτι ή απλώς διεκπεραιώνοντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις σου μέσα σε ένα πανικό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι, σαν αφεντικά, μπορεί να έχουν ικανότητες, μπορεί και όχι. Αλλά εκείνο που σίγουρα δεν τους λείπει είναι η ανασφάλεια. Ακόμα και από το ύψος της πιο ισχυρής και καλοπληρωμένης θέσης, εκείνοι θα αναζητούν στα μάτια των άλλων την επιβεβαίωση και την αποδοχή. Ουαί κι αλίμονο αν διακρίνει στη στάση σου την παραμικρή υποψία αμφισβήτησής του. Σε έχει γράψει στα κρυφά του μαύρα κατάστιχα.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων έχει φτιαγμένος για να βρίσκεται στην κορυφή. Το έχει στα γονίδιά του. Βέβαια, για τους περισσότερους εκπροσώπους του ζωδίου, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι βρίσκονται επάξια στα ανώτερα πόστα. Και το απολαμβάνουν! Είναι πολύ ικανοί στο μανατζάρισμα και έχουν την ικανότητα να αναθέτουν στους άλλους δουλειές, ακόμα και δικές τους. Μην σου κακοφανεί λοιπόν, αν το αφεντικό σου σε βάλει να του γράψεις τον λόγο που θα εκφωνήσει ή να πάρεις τα ρούχα του από το καθαριστήριο!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ακόμα και σαν αφεντικό, ο Παρθένος δουλεύει το ίδιο, αν όχι και περισσότερο από τους υφισταμένους του. Ως προς αυτό δεν πρέπει να νιώθεις ριγμένος. Το κακό είναι ότι απαιτεί από τους πάντες να δείχνουν όχι μόνο την ίδια εργατικότητα με εκείνον, αλλά και την αντίστοιχη συνέπεια. Θέλει να βγαίνει η δουλειά τέλεια. Και δεν θα πάψει να σε βάζει να την κάνεις και να την ξανακάνεις, μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό, κατά την άποψή του, αποτέλεσμα. Το μαρτύριο του Σίσυφου, δηλαδή…


ΖΥΓΟΣ

Με έναν Ζυγό για προϊστάμενο, θα έχεις εξασφαλισμένο αυτό που λέμε «καλό κλίμα» στη δουλειά. Δεν του αρέσουν οι εντάσεις και οι μικρότητες, ούτε τις επιτρέπει γύρω του. Δεν πρόκειται να σου φωνάξει, να σε προσβάλλει, να σε μειώσει. Ένα πρόβλημα που θα έχεις μαζί του, είναι να καταλαβαίνεις επακριβώς τι θέλει κάθε φορά από σένα. Θα χρειαστεί να μαντεύεις ή να ζητάς συνέχεια διευκρινήσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι συνήθως πολύ ικανός στις διευθυντικές θέσεις. Θα εργαστεί ακούραστα, δεν θα πτοηθεί απέναντι σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή κρίση, θα έχει πολλές δημιουργικές ιδέες. Και αυτό θα πρέπει να το παραδέχεσαι κι εσύ, έστω κι αν ώρες-ώρες θες να παραιτηθείς ή να …τον σκοτώσεις. Γιατί ταυτόχρονα είναι ανασφαλής και καχύποπτος. Και όταν θυμώνει, μπορεί να σε κάνει σκουπίδι, ακόμα και χωρίς λόγο.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Σαν αφεντικό ο Τοξότης είναι η χαρά του κάθε εργαζομένου. Η εργάσιμη μέρα μαζί του περνά άνετα, κυρίως επειδή ο ίδιος βρίσκεται στο γραφείο του ελάχιστα. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να κουμαντάρει τη δουλειά με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Λέει πάντα έξω από τα δόντια αυτό που θέλει ή σκέπτεται, οπότε δεν χρειάζεται να αποκρυπτογραφείς… χρησμούς. Και δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να μιλάτε στον ενικό, με τα μικρά σας ονόματα.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για έναν Αιγόκερω, οι άνθρωποι δεν δουλεύουν για να ζουν, αλλά ζουν για να δουλεύουν. Οπότε, αν εσύ έχεις άλλη άποψη, θα δυσκολευτείς με ένα τέτοιο αφεντικό. Δεν θα χαρεί καθόλου, αν επιμένεις να περάσεις το Σαββατοκύριακο χωρίς να πάρεις δουλειά στο σπίτι. Ή χωρίς να περάσεις μια βολτίτσα από το γραφείο. Αυτό θα θεωρηθεί σαμποτάζ στα προσωπικά του σχέδια να πάρει κι άλλη μια προαγωγή ή να επεκτείνει την επιχείρησή του. Και δεν θα σ’ το συγχωρήσει.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν έχεις για προϊστάμενο έναν Υδροχόο, το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να σου λείψει η αίσθηση της δημιουργικότητας, ακόμα κι αν δουλεύεις στην πιο πληκτική δημόσια υπηρεσία. Ο Υδροχόος θα εμπνέεται και θα φέρνει διαρκώς καινούργια project για υλοποίηση, σαν να μην έφταναν εκείνα που έχεις ήδη την υποχρέωση να διεκπεραιώσεις. Αν όμως βρίσκεσαι σε έναν επαγγελματικό τομέα που απαιτεί δημιουργικότητα και φαντασία, με έναν τέτοιο επικεφαλής θα δουλέψεις όχι μόνο αποδοτικά αλλά και απολαυστικά.


ΙΧΘΥΣ

Σε μια διευθυντική θέση ο Ιχθύς μάλλον θα βρέθηκε ή από σύμπτωση ή από… κληρονομιά. Εκτός κι αν πρόκειται για μια δουλειά που έχει να κάνει με έμπνευση και δημιουργικότητα, όπως οι τέχνες, η διαφήμιση, οι δημόσιες σχέσεις. Όμως ένα τέτοιο αφεντικό, όσο καλό κι αν είναι στις εμπνεύσεις, διαθέτει ελάχιστες ηγετικές ικανότητες. Αν έχεις έναν Ιχθύ για προϊστάμενο, πιθανόν θα διαπιστώνεις την έλλειψη οργάνωσης και πειθαρχίας που θα επικρατεί. Αν μη τι άλλο πάντως, θα είναι πολύ εύκολο να «λουφάρεις» .
Scroll To Top