Κάθε σεζόν έχει τον δικό του πρωταγωνιστή στα trends που συνήθως έχει την κατάληξη -core. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν το «Barbiecore» και το «Mermaidcore», φέτος έρχεται ένα νέο -core που θα μας κάνει να δείχνουμε…κοκέτες! Ο λόγος για το coquettecore!

Πρόκειται για την τάση που εμπνέεται από τις διάσημες «κοκέτες» όπως «Μαρία Αντουανέτα»  και «Λολίτα».

Ο viral πια όρος στη μόδα του 2024 περιγράφει την τάση που αναμειγνύει τον ρομαντισμό με το sexiness. Στα στοιχεία που συνθέτουν το Coquette aesthetic είναι οι φιόγκοι στα μαλλιά, αλλά και στα ρούχα, οι δαντέλες ακόμα και στα εσώρουχα, οι κορσέδες που παραπέμπουν στο στυλ μιας άλλης εποχής και οι πέρλες.

Παρακολουθώντας το street style της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου για τη σεζόν S/S 2024 έχω να σας πω ότι το αξεσουάρ που πρωταγωνίστησε δεν ήταν άλλο από τους φιόγκους στα μαλλιά.

Οι φιόγκοι είναι κομψοί και διαχρονικοί, ενώ μπορούν να αναβαθμίσουν ακόμα και το πιο απλό χτένισμα, όπως μία κοτσίδα ή ένα half-up half-down.

Και το καλύτερο δεν σας το είπα…Ένας φιόγκος μπορεί να προστεθεί σε μακριά, κοντά, ίσια ή σγουρά μαλλιά το ίδιο εύκολα και το γεγονός πως κυκλοφορεί σε κυριολεκτικά άπειρες εκδοχές σημαίνει πως αποκλείεται να μην υπάρχει στην αγορά ένα φιόγκος που θα ταιριάζει σε κάθε προσωπικό στυλ.

Αυτομάτως οι φιόγκοι αποτελούν το must have αξεσουάρ για τη σεζόν S/S ’24. Στην αγορά θα βρείτε μικρούς, μεγάλους, μονόχρωμους και εμπριμέ. Οι φιόγκοι υπόσχονται να δώσουν αυτό το κάτι έξτρα σε κάθε εμφάνιση και να μας κάνουν «κοκέτες» του σήμερα!

Φιλιά, Αγγελική