Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Μαρτίου γιορτάζει η μαμά, η γιαγιά, η σύζυγος, η σύντροφος, η αδερφή, η κολλητή. Είναι η θηλυκή πλευρά της ζωής. Είναι η πολύπλευρη φύση της γυναίκας. Είναι η γιορτή.

Η γιορτή της γυναίκας!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην οποία γιορτάζονται τα επιτεύγματα των γυναικών και η απαιτούμενη ισότητα των φύλων, δεν είναι μια ακόμη νέα «προσθήκη» στο ημερολόγιό σας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ξεκίνησε το 1909 ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας, χάρη στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής, το οποίο την όρισε προς τιμήν της απεργίας εργατριών ενδυμάτων που διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες εργασίας το 1908 στη Νέα Υόρκη.

Μια χρονιά αργότερα το 1910, η «Σοσιαλιστική Διεθνής» συναντήθηκε στην Κοπεγχάγη και καθιέρωσε την «Ημέρα της Γυναίκας» υποστηρίζοντας το δικαίωμα ψήφου. Μετά από αυτό το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν ακτιβίστριες από όλο τον κόσμο, η τιμητική αυτή ημερομηνία ξεκίνησε να γίνεται παγκοσμίως γνωστή με όλο και περισσότερες χώρες να την εντάσσουν στο επίσημο calendar τους.

Ο συμβολισμός του μοβ χρώματος

Σε διεθνές επίπεδο, το μοβ είναι ένα χρώμα που συμβολίζει το θηλυκό φύλο. Ο συνδυασμός του με το πράσινο αναδεικνύει την ισότητα των γυναικών και προέρχεται από το “Women’s Social and Political Union” στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1908, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μοβ σημαίνει δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, ενώ το πράσινο είναι ο προάγγελος της ελπίδας.

Η αλήθεια είναι πως κανονικά όλες μας θα πρέπει να γιορτάζουμε την κάθε μέρα για τα επιτεύγματά μας όμως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια αφορμή για να θυμηθούμε τις θυσίες και τους αγώνες των γυναικών σε όλον τον κόσμο, να θέσουμε νέους στόχους για όσα ακόμα έχουμε να κατακτήσουμε, αλλά και για να «αγκαλιάσουμε» τον εαυτό μας.

Πώς μπορείτε να περάσετε αυτή τη μέρα με τις φίλες σας

Αυτό που θα σας πρότεινα είναι να βγάλετε ένα πρόγραμμα που αναμφίβολα θα ενθουσιάσει όλες τις φίλες σας και θα σας κάνει να περάσετε quality time μαζί τους.

  • Brunch στο σπίτι

Μπορείτε όλες να συμβάλετε με τον τρόπο σας, μαγειρεύοντας η καθεμία το αγαπημένο της πιάτο. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα έχετε όλες περισσότερο χρόνο αλλά θα πετύχετε και να εκτιμήσετε πραγματικά η μια τις μαγειρικές ικανότητες της άλλης.

  • Αφήστε μακριά τα κινητά

Για να απολαύσετε λοιπόν, την παρέα σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια offline ζώνη.

  • Movie time

Μαζευτείτε όλες στο σπίτι, οργανώστε ένα pyjama party και περάστε αξέχαστες στιγμές επιλέγοντας μία ταινία που θα σας κάνει να γελάσετε και να χαλαρώσετε.

Συμβολικά δώρα για τις γυναίκες της ζωής σας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι επίσης μια ιδιαίτερη μέρα για να τιμήσετε τις γυναίκες της ζωής σας με κάτι ξεχωριστό. Να προσφέρετε ένα δώρο αγάπης, ένα δώρο πρακτικό που θα πιάσει τόπο, ένα δώρο χρηστικό που θα αποκτήσει θέση στην κάθε μέρα τους.

Ένα δώρο συμβολικό που συνοδεύεται από αναμνήσεις, συναισθήματα, όμορφες σκέψεις… και μηνύματα!

Οι προτάσεις μου

Μία τσάντα σε παστέλ απόχρωση, πρακτική, στυλάτη και να ταιριάζει με όλα.

Ένα ζευγάρι παπούτσια: από αθλητικά μέχρι loafers και γόβες.

Ένα coffee table book

Ένα παιδικό βιβλίο

Skincare προϊόντα όπως έναν ορό προσώπου

Ένα άρωμα

Και φυσικά μία ανθοδέσμη με λουλούδια!

Καλό Μήνα σε όλους!

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981