Το κοκκινιστό το μοσχαράκι σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά κομμένο σε καρέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 2 μεγάλα καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζεις το κρέας για μιάμισι περίπου ώραΑφαιρείς τον αφρό που συγκεντρώνεταιΤο αφαιρείς από την κατσαρόλα και το βάζεις στο τρυπητό κρατώντας το ζωμό του στην άκρηΣτην ίδια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και το καρότο, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι για 1 λεπτό στη συνέχεια

Ρίχνεις το ζωμό τη τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τις πατάτες

Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσεις για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά

Σερβίρεις με ζεστό ψωμί