Ο τραγουδιστής, Κώστας Καραφώτης, ανοίγει την καρδιά του στο Hello! κάνοντας έναν απολογισμό ζωής και σχολιάζοντας τις πιο ξεχωριστές στιγμές στη ζωή αλλά και την καριέρα του.

Μετράτε ήδη εννέα χρόνια στη δισκογραφία. Νιώθετε δικαιωμένος από την απόφασή σας να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Ποτέ δεν το σκέφτηκα ότι το κάνω για να «δικαιωθώ». Ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ, πήρα το ρίσκο, και το έκανα. Κάποια πράγματα κατάφερα να τα υλοποιήσω και νιώθω πολύ περήφανος. Κάποια άλλα πάλι δεν τα ’χω υλοποιήσει και στοχεύω να τα κάνω πραγματικότητα.

Εάν ξεκινούσατε τώρα την καριέρα σας θα επιλέγατε πάλι να το κάνετε ξανά μέσα από ένα talent show;

Αν υπήρχε αυτή η επιλογή, σαφώς και θα το ξανάκανα. Είναι ένας τρόπος προβολής ώστε να σε αναγνωρίσει ο κόσμος, να μάθει ποιος είσαι, αν τραγουδάς καλά σε πρώτη φάση αλλά και να σε εκτιμήσει καλλιτεχνικά.

Παρακολουθήσατε το «The Voice»; Ακούσατε από τους διαγωνιζόμενους σπουδαίες φωνές που να δικαιολογούν τον τίτλο της εκπομπής;

Στο λίγο που έχω παρακολουθήσει, πρόσεξα ότι υπάρχουν πολλές καλές φωνές. Κατά τη γνώμη μου, όλη η Ελλάδα άκουσε «τη φωνή» και αυτή για μένα ήταν η Τζωρτζίνα. Τελικά όμως δεν έχω καταλάβει τι είδους φωνή ψάχνουμε; Να τραγουδήσει ξένα ή ελληνικά τραγούδια; Να τραγουδήσει ελαφρολαϊκά ή να πει βαριά λαϊκά; Ο καθένας στο είδος του. Στον τελικό του «The Voice» διαγωνίστηκαν εντέλει τέσσερις φωνές που είναι η καθεμία πολύ καλή σε διαφορετικό είδος. Ένα talent show θα μπορούσε να σε βοηθήσει για το ξεκίνημα της καριέρας.

Πολλοί σάς έχουν ταυτίσει με τη Μάρω Λύτρα. Είναι μια σχέση που την έχετε καλά μέσα σας ή από αυτές που νιώσατε την ανάγκη να διαγράψετε;

Για μένα η Μάρω Λύτρα ήταν μια σχέση. Για τα ΜΜΕ ήταν η σχέση Καραφώτης – Λύτρα και την έκαναν με τον δικό τους τρόπο να πάρει έκταση. Αυτή την εκδοχή της σχέσης που παρουσίασε ο Τύπος και τα κανάλια την έχω διαγράψει. Σε προσωπικό επίπεδο όμως ήταν μια σχέση που έκανε τον κύκλο της και τελείωσε.

Τον τελευταίο χρόνο πολλά δημοσιεύματα σάς θέλουν να παντρεύεστε. Ισχύουν;

Το όποιο δημοσίευμα έχει αναφερθεί στο θέμα περί γάμου δεν έχει καμία βάση. Ξεκίνησε από ένα άρθρο στο διαδίκτυο και μετά έγινε αναπαραγωγή. Εάν παντρευόμουν, θα το είχατε μάθει.

Τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια ποια είναι;

Την Παρασκευή 23 Μαΐου ξεκινάμε τις εμφανίσεις στο «LIDO Live Clubbing» της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτήν τη συνεργασία διότι ο Γιώργος είναι ένας καλλιτέχνης που θαυμάζω πολύ τόσο για το ερμηνευτικό του ταλέντο όσο για τις συνθετικές του ικανότητες. Πιστεύω ότι ταιριάζουμε πολύ. Δισκογραφικά προς τα τέλη του καλοκαιριού θα κυκλοφορήσει το νέο μου άλμπουμ που ετοιμάζουμε με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το τραγούδι «Θέλω τα μάτια της να τα ξεχάσω» μια επανεκτέλεση σε ένα αγαπημένο μου τραγούδι που έχουν γράψει οι «Πυξ Λαξ».