Ο Νίκος Μαστοράκης μίλησε στο περιοδικό “ΕΓΩ” , τόσο για την αλλαγή που κάνει το Star στο πρόγραμμά του, την ΕΡΤ, όσο και για την απόφαση του Μεγάλου Καναλιού να παρουσιάσει ο Πέτρος Κωστόπουλος την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή, και όπως πάντα ήταν καυστικός!

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς του φάνηκε η επιλογή του Mega να αναθέσει στον Πέτρο Κωστόπουλο, την παρουσίαση του πρωινού, είπε χαρακτηριστικά: “Η πρώτη μου αντίδραση ήταν “Χριστός και Παναγία”! Μετά το καλοσκέφτηκα και είπα ότι το ΜΕΓΚΑ που έχει καταντήσει κοτέτσι, έναν κόκορα τον χρειαζόταν. Και μάλιστα κόκορα σχεδόν μισογύνη, που είχε δηλώσει πως τις γυναίκες πρέπει να τις φτύνεις. Για εκπομπή γυναικείου κοινού ; Ό, τι πρέπει ! Τεχνική μου απορία, όμως, για τον Πέτρο (που με μαγνητοσκοπημένη εκπομπή χρησιμοποιούσε ένα σκασμό κάρτες με προκάτ ερωτήσεις και έκανε τουλάχιστον είκοσι “στοπ” για λάθη) το τρίωρο live πως θα το αντέξει ; Αν φυσικά το αντέξει ο τηλεθεατής”.
Μιλώντας για την ΕΡΤ και όλα όσα έγιναν, ο Νίκος Μαστοράκης δήλωσε πως: “Θα έλεγα “Θεος σχωρέστη”, αλλά ποιός Θεός θα συγχωρούσε αυτό το διαχρονικό εξάμβλωμα τηλεόρασης, την αιώνια σφουγγοκωλάρια της εξουσίας, σφιγγοφωλιά συνδικα-κιστών, εκτροφείο ατάλαντων και κομματικών διορισμένων ; Θέλουμε καλή και ανεξάρτητη κρατική τηλεόραση και ίσως κάποτε την αποκτήσουμε…”.
Μεταξύ άλλων ο ταλαντούχος παρουσιαστής σχολίασε και την αλλαγή που κάνει τώρα το STAR, λέγοντας: “Δεν καταλαβαίνω πως ο νούμερο ένα anchorman μπορεί να είναι απλώς σχολιαστής σε δελτίο ειδήσεων που κεντρική anchorwoman είναι μια δημοσιογράφος πολύ κατώτερή του”.