Ο Πέτρος Κωστόπουλος σήμερα απουσίαζε από το «Πρωινό Mou», αφού παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ και στο τμήμα Περιουσιακών Στοιχείων, λίγο μετά τις 10 το πρωί όπως έγραψε το govastileto.gr, μιας και είχε βγει ένταλμα σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος έφθασε στην Ευελπίδων το μεσημέρι συνοδευόμενος από αστυνομικούς, αλλά δεν φορούσε χειροπέδες.  Μάλιστα, δεν δίστασε πριν μπει στην εισαγγελία να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το εν λόγω θέμα και τόνισε: «Έχω προβεί σε ρύθμιση. Τα έχω πληρώσει όλα».

Ο Πέτρος Κωστόπουλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της «μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο» και της «μη καταβολής εισφορών προς το ΙΚΑ» συνολικού ύψους περίπου 350.000 ευρώ. Στη συνέχεια, προσήλθε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, από το οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία.  H εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για αύριο Τετάρτη. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο τριμελές αυτόφωρο.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος στην Εισαγγελία

Ο πρώην εκδότης οφείλει 350.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και στο ΙΚΑ, εκ των οποίων 200.000 ευρώ αφορούν σε μισθώματα της «Imako», τα οποία ο ιδιοκτήτης είχε εκχωρήσει στην εφορία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο πρώην εκδότης έχει τακτοποιήσει μέρος των μισθωμάτων αυτών. Οι υπόλοιπες 150.000 αφορούν σε οφειλές στο ΙΚΑ, που δημιουργήθηκαν – όπως υποστηρίζει ο Π. Κωστόπουλος- κατά την περίοδο που οι εργαζόμενοι ήταν σε επίσχεση εργασίας μέχρι τη στιγμή που εκδόθηκε η απόφαση πτώχευσης.

kostopoulos2

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά, ο Πέτρος Κωστόπουλος, έπειτα από σχετική αίτηση που κατέθεσε ο πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, οι οφειλές του το 2012, οπότε μπήκε το λουκέτο στην εταιρεία του, ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Πούλησε, όπως υποστηρίζει, δύο σπίτια και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Σφαίρα», προκειμένου να ξεχρεώσει, και πλέον έχει μηδενίσει αυτό το χρέος.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους η δικηγόρος του Ιωάννα Καλατζάκη τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο πελάτης μου είναι ο μοναδικός Έλληνας που πούλησε την ατομική του περιουσία για να ξεπληρώσει χρέη του. Δεν είχε δόλο για τη δημιουργία αυτού του χρέους. Εργάζεται σκληρά για να ζήσει τα τρία παιδιά του».

 

Δείτε τι δήλωσε η δικηγόρος του Πέτρου Κωστόπουλου

Τέλος με μια λιτή ανακοίνωση, η πλευρά του Πέτρου Κωστόπουλου πήρε θέση για όσα γράφονται και ακούγονται για τη σύλληψη του κεντρικού παρουσιαστή της εκπομπής Πρωινό mou.

Η ανακοίνωση

Η εταιρία IMAKO A.E. λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών έχει υπαχθεί στο καθεστώς της πτώχευσης. Σειρά υποχρεώσεών της διευθετούνται. Ο Νόμιμος Εκπρόσωπός της, Πέτρος Κωστόπουλος μετά από πρόσκληση των Αρχών προσήλθε αυτοβούλως σήμερα στη ΓΑΔΑ και την Εισαγγελία Αθηνών για διεκπεραίωση διαδικασίας σχετικής με υποχρεώσεις της εταιρίας ΙΜΑΚΟ Α.Ε.