Τον γνωρίσαμε ως μοντέλο αλλά και από την συμμετοχή του σε τηλεοπτικά πάνελ, πλέον έβαλε τα ράσα και μάλιστα, έγινε…αρχιεπίσκοπος!

Ο λόγος για τον Βασίλη Βεζυρέα. Πριν από 14 χρόνια έκανε την εμφάνισή του στη showbiz, αναστατώνοντας τα τηλεοπτικά πάνελ καθότι ήταν διάκονος αλλά πετούσε τα ράσα για χάρη του lifestyle. Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να κάνει πασαρέλα, αλλά και να είναι παρών σε κοσμικές εκδηλώσεις, συνήθως με τις «κολλητές» του Ρούλα Βροχοπούλου, Πόπη Μαλιωτάκη και Κόμισσα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Esrpesso”.

O Βασίλης Βεζυρέας

panelistas

Μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τον Οκτώβριο του 2002 η Εκκλησία της Ελλάδας τον καθαίρεσε κι εκείνος της αφιέρωσε τραγούδι, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στους κόλπους της εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών.

Με το όνομα Παρθένιος ο Α’, ο πρώην πανελίστας χειροτονήθηκε το 2003 αρχιμανδρίτης, ένα χρόνο αργότερα εξελέγη μητροπολίτης και, πλέον, εξελίχθηκε σε αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Ο νέος αρχιεπίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών (που ουδεμία σχέση έχουν με την Ορθόδοξη Εκκλησία και έχουν δεκάδες οργανώσεις αλλά καμία δεν αναγνωρίζεται) επρόκειτο να ενθρονιστεί το Σάββατο, στη Νίκαια, ωστόσο, ο ίδιος αποφάσισε να ακυρώσει την τελετή και να μοιράσει τα χρήματα σε γεύματα για απόρους.