Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα γίνει η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, οποία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή θα γίνει στο Τατόι, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας και το επιχειρησιακό σχέδιο για τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα φτάσουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας αναμένεται να έρθει ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ο οποίος είναι ανιψιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Παράλληλα, η μητέρα και αδερφή του θανόντος Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, βρίσκεται στην Αθήνα από την περασμένη Πέμπτη.

Στην κηδεία ίσως παρευρεθεί και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι.

Εκτός από τη Δανία, εκπροσώπους θα στείλουν οι βασιλικές οικογένειες της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Τώρα όσον αφορά τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ο Ισαάκ Καρυπίδης μιλώντας στο «Πρωινό», αποκάλυψε πως ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με το Παλάτι και η επίσημη απάντηση είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ποιο μέλος της θα παρευρεθεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πιθανολογείται ότι ίσως έλθει ο διάδοχος πρίγκιπας William. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα William, ενώ εκείνος με τη σειρά του, έγινε νονός του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου, του Κωνσταντίνου-Αλέξιου.

Θυμίζουμε πως έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι ο τέως βασιλιάς θα ταφεί τη Δευτέρα, ως ιδιώτης, στο κοιμητήριο στο Τατόι, κάτι που ήταν και η επιθυμία του Κωνσταντίνου, στους τάφους της μητέρας του, Φρειδερίκης, και του πατέρα του, βασιλιά Παύλου.