Και ναι έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου! Η εποχή που κλείνουν τα σχολεία, που τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, που πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές και που οι γονείς πραγματικά αναρωτιούνται τι θα κάνουν με τα παιδιά και πώς θα τα απασχολήσουν τώρα που δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο.

Τι μπορούμε να κάνουμε ωστόσο για να απασχολήσουμε τα παιδιά μας; Δείτε τι λέει το mother.gr

1. Προτρέψτε το παιδί σας να βγει έξω όσο περισσότερο και όσο πιο συχνά γίνεται, είτε αυτό είναι βόλτα στο πάρκο είτε στην αυλή του σπιτιού σας. Με λίγα λόγια δώστε ερεθίσματα στο παιδί και μην το αφήνετε να μένει στο σπίτι όλη μέρα.

2. Παρακινείστε το παιδί σας στο διάβασμα. Μπορεί το καλοκαίρι και οι διακοπές να μην συνδέονται με το διάβασμα, αλλά το εξωσχολικό διάβασμα είναι ο,τι καλύτερο για να οξύνετε το πνεύμα των παιδιών σας και να τα κρατάτε σε εγρήγορση όταν είναι σε διακοπές από το σχολείο. Καθίστε μαζί με το παιδί σας και διαβάστε μαζί ένα βιβλίο, ενώ απολαμβάνετε τη φύση σε ένα πάρκο ή ακόμα και στη βεράντα του σπιτιού σας.

3. Στείλτε το παιδί σε summer camp. Eίναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αποσχολήσετε τα παιδιά το καλοκαίρι, καθώς θα είναι μεν σε μια σχολική διάθεση, αλλά σε μια πολύ πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Εκεί θα μάθουν καινούργια πράγματα, θα κάνουν πικ-νικ και θα κολυμπήσουν. Σε ένα summer camp τα παιδιά θα είναι σαν να είναι σε διακοπές, μόνο που παράλληλα θα ακολουθούν και ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που θα κρατά το μυαλό τους ενεργό και κοφτερό.