Αρκετές είναι οι εγκυμονούσες που για εβδομάδες δεν ενεργούνται περισσότερο από 2 φορές, με αποτέλεσμα να έχουν τρομακτικό πρήξιμο και δυσφορία. Είναι αλήθεια ότι η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη και οφείλεται στην παρουσία προγεστερόνης, μιας ορμόνης που υπάρχει για να υποστηρίζει την εγκυμοσύνη σας.

Δείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, παίρνοντας τα σωστά μέτρα.

H πρόσληψη τροφών που περιέχουν ίνες (φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης ή πολύσπορα, όσπρια και αποξηραμένα φρούτα). Ήδη αναφέρατε για το ακτινίδιο και το δαμάσκηνο.

Πολύ σημαντική είναι η πρόσληψη υγρών (υπό μορφή νερού, πράσινου τσαγιού ή φρεσκοστιμμένων χυμών), τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση των κοπράνων και την εύκολη αποβολή τους.

-«Εκπαιδεύστε» το έντερό σας. Όταν το έντερο σας δίνει το σήμα για να πάτε στην τουαλέτα, μην το αμελήσετε, όσο αυτό είναι δυνατό.

Καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα.

κατανάλωση προβιοτικών (τα λεγόμενα «καλά βακτήρια») βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των τροφών. Τα προβιοτικά μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή γιαουρτιού ή γιαουρτοποτού, ή σε μορφή συμπληρώματος. Η ήπια άσκηση (περπάτημα, κολύμπι) επίσης βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου.

Αν τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν και το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και να επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σας συμβουλευτείτε τον μαιευτήρα σας.