Η κοιλιά για τη γάτα το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος της καθώς εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένα τα περισσότερα ζωτικά όργανα του ζώου. 

Είναι λοιπόν μια φυσική και ενστικτώδης αντίδραση εκ μέρους της γάτας να την προστατεύσει, αντιδρώντας επιθετικά σε ένα ενδεχόμενο άγγιγμα αυτής της περιοχής.

Το περίεργο είναι ότι ενώ φροντίζουν να προστατεύουν την κοιλιά τους, υπάρχουν ορισμένες φορές που την αφήνουν εκτεθειμένη. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα ένα κάλεσμα να τη χαϊδέψετε, αλλά για να δείξει ότι έχει χαλαρή διάθεση και πως περνάει καλά. Αν εκείνη την ώρα τολμήσετε να της δώσετε μερικά χάδια, να είστε προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη επίθεση από εκείνη. 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και εκείνες οι γάτες που είναι πιο δεκτικές και μας επιτρέπουν τα πειράζουμε την κοιλιά τους χωρίς αντιδράσεις. Και αυτό είναι μάλλον ένα καλό σημάδι για εσάς. Σημαίνει ότι η γατούλα  σας εμπιστεύεται, νιώθει άνεση και ασφάλεια κοντά σας. Επομένως, δεν αισθάνεται την ανάγκη να προστατέψει την ευάλωτη περιοχή της.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι κάθε γάτα αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στα εξωτερικά ερεθίσματα που λαμβάνει. Για να μπορέσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τη συμπεριφορά της, χρειάζεται να της αφιερώσουμε χρόνο για να μάθουμε πώς αντιδρά, τι της αρέσει, με τι νιώθει καλά και με τι όχι.

Συνεπώς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με μια άγνωστη γάτα και θέλουμε να τη χαϊδέψουμε, καλό θα ήταν να αποφύγουμε την περιοχή της κοιλιάς για παν ενδεχόμενο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!