Υλικά

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

– 300 γρ. κολοκυθάκια
– 150 γρ. ντομάτες
– 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
– 3 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό)
– ¼ κουταλάκι του γλυκού ματζουράνα ή θρούμπι
– 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταχίνι με μυρωδικά

– 40 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
– 1 λιαστή ντομάτα
– 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 20 ml. ελαιόλαδο
– 50 ml. χλιαρό νερό
– 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
– ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

– Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα στο μπλέντερ με όλα τα υλικά εκτός από το ταχίνι, το οποίο και προσθέτουμε στο τέλος.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε ζεστό λάδι (θα πρέπει να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους). Κατόπιν τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σάλτσα από ταχίνι.Υλικά