Παραδοσιακό ρυζόγαλο, το γρήγορο γλύκισμα που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλουμε κάτι με ελάχιστα υλικά!

Υλικά

    2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
    1 κούπα γάλα άπαχο ή γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας
    3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 3/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου
    1/4 της κουταλιάς της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
    κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζεις το ρύζι σε γουόκ ή κατσαρολάκι με 4 κούπες νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Το αφήνεις να βράσει και χαμηλώνεις λίγο ακόμα τη θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει μαλακό το ρύζι. Θα χρειαστούν 10-12 λεπτά.
Προσθέτεις το γάλα, το σιρόπι ή τη ζάχαρη (μπορείς να την λιώσεις σε λίγο νερό πριν την προσθέσεις) και ανακατεύεις σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή λίγο περισσότερο.
Τελευταία προσθέτεις τη βανίλια και χωρίζεις σε μπολάκια.
Γαρνίρεις με κανέλα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!