Υλικά για 2 άτομα

Για το κραμπλ

35 γρ. νιφάδες βρώμης
35 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
20 γρ. ζάχαρη άχνη
35 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

Για τη γέμιση

400 γρ. μήλα, αποφλοιωμένα, κομμένα στα τέσσερα
50 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.

Βάλτε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Τοποθετήστε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.

Κόψτε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) σε μικρούς κύβους και προσθέστε την στο αλεύρι.

Ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει η υφή με ψίχουλο. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.

Καλύψτε το φρούτο με το κραμπλ. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Σερβίρετε με παγωτό ή σαντιγί.