Καλύτερα να προτιμήσεις το  κοτόπουλο ή τα θαλασσινά, αν έχεις σκοπό να περάσεις ένα βράδυ με το αγαπημένο σου πρόσωπο. Το κόκκινο κρέας είναι αρκετά λιπαρό κι έτσι ο οργανισμός κάνει υπερπροσπάθεια προκειμένου να το διασπάσει, με αποτέλεσμα να καταναλώνει αρκετή ενέργεια. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να σε πιάσει… υπνηλία, αντί για όρεξη για σεξ.

Οι λάτρεις του καφέ, με τον καιρό τείνουν να βλάπτουν τα επινεφρίδια τους, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ορισμένων ορμονών του στρες, ενός ακόμη φανατικού αντίπαλου της υγιούς σεξουαλικής ζωής σου. Μην το παρακάνεις: Αντικατάστησε το δεύτερο φλυτζάνι του καφέ σου με ένα τσάι από βότανα.

Οι σπόροι της σόγιας είναι ισχυρό αντι-αφροδισιακό για τους άνδρες, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις είναι ικανή να προκαλέσει δυσλειτουργία στύσης, ενώ, σε μακροχρόνια λήψη, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έχει αποδειχτεί ότι “αδυνατίζει” το σπέρμα.

Το ΜSG (όξινο γλουταμινικό νάτριο) είναι ένα συστατικό τροφίμων που ναι μεν προσθέτει γεύση σε πολλά τρόφιμα, όμως ίσως να γίνει ένας ακόμη εχθρός της σεξουαλικής σου ζωής. Όταν καταναλώνεται σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα, κατάθλιψη, ενώ είναι πιθανό να μειώσει τη λίμπιντο και γενικώς τη σεξουαλική σου ικανοποίηση.

Ένα ποτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να νιώσεις πιο άνετα. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που, εκτός από μέθη, προκαλεί και υπνηλία. Επιπλέον, στην περίπτωση της χρόνιας κατανάλωσης (και ειδικότερα από τους άντρες),  το αλκοόλ οδηγεί στη μείωση της τεστοστερόνης, συνεπώς και της λίμπιντο.