Το σεξ αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου είδους και είναι φυσικό πολλές φορές να δημιουργείται το ερώτημα: «είναι η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της κύησης ασφαλής ή δεν είναι;»

Αν η εγκυμοσύνη είναι χωρίς προβλήματα, τότε μπορείτε να έχετε ελεύθερα σεξουαλική επαφή με το σύντροφό σας. Άρα λοιπόν, θα πρέπει πρώτα να κουβεντιάσετε με το γιατρό σας το θέμα «εγκυμοσύνη και σεξουαλική επαφή».

Η επιθυμία για σεξουαλική επαφή στην εγκυμοσύνη ποικίλει ανάλογα με τη γυναίκα. Υπάρχουν έγκυες γυναίκες που στην εγκυμοσύνη έχουν μειωμένη επιθυμία λόγω των αλλαγών που υφίσταται το σώμα τους. Μερικές όμως γυναίκες όταν δεν έχουν το άγχος της αντισύλληψης , τότε έχουν αυξημένη επιθυμία για σεξ. Το ίδιο συμβαίνει και στους άντρες. Άρα, το σεξ κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα θέμα που προσεγγίζει κάθε ζευγάρι διαφορετικά.

Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν την αποφυγή της σεξουαλικής επαφής στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, γι` αυτό θα ήταν σωστό να πάρετε τη γνώμη του γιατρού που σας παρακολουθεί. Ο λόγος είναι απλός: το σπέρμα έχει ουσίες που ίσως να προκαλέσουν συσπάσεις στη μήτρα με αποτέλεσμα τον πρόωρο τοκετό.

Η σεξουαλική επαφή δεν κάνει κακό στο έμβρυο

Το πέος δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με το έμβρυο. Το έμβρυο είναι καλά φυλαγμένο. Προστατεύεται πολύ καλά στη μήτρα μιας εγκύου. Επίσης στην είσοδο της μήτρας υπάρχουν πολλά υγρά, που δεν αφήνουν τα μικρόβια να εισέλθουν στη μήτρα μιας εγκύου.

Ο οργασμός μιας εγκύου δεν προκαλεί πρόωρο τοκετό

Οι συσπάσεις που γίνονται και τις οποίες νιώθει η έγκυος κατά τη σεξουαλική επαφή δεν έχουν σχέση με τις συσπάσεις της μήτρας κατά τον τοκετό. Αν λοιπόν η εγκυμοσύνη δεν έχει κάποιο πρόβλημα, ο οργασμός της εγκύου δεν προκαλεί πρόωρο τοκετό.

Η σεξουαλική επαφή δεν προκαλεί διακοπή της εγκυμοσύνης ή αποβολή του εμβρύου

οι αποβολές δε συσχετίζονται με τη σεξουαλική επαφή. Η συνηθέστερη αιτία είναι γενετική ανωμαλία στο έμβρυο. Μολύνσεις μπορεί να προκαλέσουν διακοπή της κύησης, αλλά συνήθως δε σχετίζονται με τη σεξουαλική επαφή.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό όταν υπάρχει σεξουαλική επαφή κατά την εγκυμοσύνη;

Αν έχετε σεξουαλική επαφή μόνο με το σύζυγό σας δε χρειάζεται. Αν όμως έχετε πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους τότε όπως κάθε γυναίκα, θα πρέπει να απαιτείτε τη χρησιμοποίηση  προφυλακτικού. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ίσως δημιουργήσουν προβλήματα τόσο σε εσάς όσο και στο έμβρυο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!