Αν μία μέρα, έρθει ένας φίλος και σε ρωτήσει τι πιστεύεις για εκείνον, όλο και κάτι θα βρεις να πεις για το άτομό του. Θα τονίσεις τα θετικά στοιχεία του εαυτού του και θα επισημάνεις τα αρνητικά.

Αν, από την άλλη, κάποια στιγμή βρεθείς μπροστά από τον καθρέπτη του δωματίου σου, δεις τον εαυτό σου και κοιτάζοντάς τον στα μάτια αναρωτηθείς τι πιστεύεις για κείνον, τότε θα σφίξεις τα δόντια, θα σουφρώσεις τα χείλη και με δυσκολία θα βρεις έναν καλό λόγο να πεις.

Και δω τίθεται η εξής απορία.

Γιατί με τόσο εύκολο τρόπο μπορείς να χαρακτηρίσεις ή ακόμα και να κρίνεις αρνητικά και θετικά τον άλλον, ενώ με τον εαυτό σου είσαι κάπως ρατσιστής;

Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο αυτοπεποίθηση έχουμε και το πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Ξέρουμε τα δυνατά μας σημεία , τα συναισθήματά μας, το πώς είμαστε σαν άνθρωποι και το τι μας αρέσει, αλλά για να διασφαλίσουμε αυτή μας την γνώμη χρειάζεται πολύ δύναμη. Η δύναμη της αυτοπεποίθησης. Από την στιγμή που ξέρουμε το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε τότε δεν επιτρέπουμε να μας επηρεάζει άλλη γνώμη πέραν της δικής μας. Δεχόμαστε την γνώμη και τα σχόλια των δικών μας ανθρώπων, αρκεί να γίνονται καλοπροαίρετα, δηλαδή να βοηθήσουν και όχι να προσβάλλουν την προσωπικότητα μας, αλλά δεν αφήνουμε αυτή τους η άποψη να καθορίσει το ποιοι είμαστε.

Φυσικά το να σκεφτόμαστε όσο το πιο καθαρά και με αυτοπεποίθηση είναι δύσκολο, γιατί καθημερινά δεχόμαστε ερεθίσματα που μας κάνουν να σκεφτόμαστε όλο ένα και περισσότερα πράγματα για μας, αρνητικά ή θετικά. Έχουμε μία μικρή ζωή για να χτίσουμε έναν εαυτό και να ζωγραφίσουμε το τελικό πορτρέτο που θα μας αντιπροσωπεύει για αυτό πρέπει να το κάνουμε σωστά και με την δική μας κρίση.

Είναι σαν τα ρούχα που θα επιλέξεις να φορέσεις.

Αυτά αντιπροσωπεύουν τι αρέσει σε σένα δίνοντας σου το στυλ που επιθυμείς. Αν δεν αρέσουν σε κάποιον, τότε αυτός θα στο πει αλλά αν αρέσουν σε σένα τότε και συ πρέπει να το πεις αρχικά στον εαυτό σου και μετά σε εκείνον.

Πάντα να υπερασπίζεσαι αυτά που είσαι και να λες καθαρά την γνώμη σου. Να θυμάσαι πάντα πως η σημασία δεν είναι πως βλέπουν οι άλλοι εμάς αλλά πως εμείς απέναντι από τον καθρέπτη κοιτάμε τον εαυτό μας.

Πηγή:newsfilter.gr