Στην καρδιά του καλοκαιριού είναι φυσικό να αρχίσετε να σκέφτεστε παραλίες και διακοπές και αυτόματα να θυμηθείτε πόσο λίγο γυμναστήκατε τον χειμώνα. Αρα είστε τελείως απροετοίμαστη για το Καλοκαίρι και σκέφτεστε πώς θα βγείτε στην παραλία τώρα που δεν προλαβαίνετε και δε θέλετε κιόλας να κάνετε γυμναστική.

Δείτε μερικές απλές καθημερινές “ασκήσεις” που θα τονώσουν το σώμα σας χωρίς καν να το καταλάβετε. Μπορεί να μην είναι ακριβώς ασκήσεις γυμναστικής και μπορεί να μην φέρουν τα πολύ εμφανή αποτελέσματα της διατροφής και γυμναστικής ενός ολόκληρου Χειμώνα, αλλά αν αποκτήσετε αυτές τις συνήθειες θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει προς το καλύτερο και να είναι έστω και λίγο πιο γυμνασμένο τους επόμενους μήνες.

Ανεβείτε με τις σκάλες όπου μπορείτε αντί για το ασανσέρ. (ένα καλό μυστικό είναι να τις ανεβαίνετε δυο δυο, ή να κρατάτε και τα ψώνια σας ενώ ανεβαίνετε) Αντικαταστήστε τα γλυκά και τα παγωτά με δροσερά φρούτα και φρουτοποτά. Αντί να τρώτε από έξω στη δουλειά σας, πάρτε ένα σάντουιτς και μια μπανάνα από το σπίτι. Μην παρκάρετε κοντά στον προορισμό σας. Αν έχετε τον χρόνο, γιατί να μην περπατήσετε λίγο παραπάνω; Ο καιρός το επιτρέπει άλλωστε! Καθαρίστε το σπίτι. Δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική από τη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Πιείτε πολύ νερό. Όσο περισσότερο μπορείτε. Βοηθάει τον μεταβολισμό και πολλές φορές “κόβει” τις λιγούρες!