Οι ευεργετικές τους δράσεις και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, κάνουν τα 5 αυτά βότανα να ξεχωρίζουν. Η ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ικανότητες ασκούν θαυματουργές δυνάμεις στον οργανισμό σας.

* Ginkgo biloba: Το αρχαιότερο δέντρο στον κόσμο, ζει για πάνω από 1000 χρόνια. Μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από τον οργανισμό αλλά και βελτιώνει την ακοή. Το βασικότερο όμως στοιχείο του, είναι ότι βελτιώνει την μνήμη, καθώς αυξάνει την αιμάτωση στον εγκέφαλο. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το βότανο αυτό έχει εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες σε άτομα με alzheimer αλλά και γεροντική άνοια.

367-ginkgo-leaves(1)

* Bilberry: Το μύρτιλο, είναι ίσως το χρησιμότερο βότανο για την θεραπεία προβλημάτων όρασης. Παρέχει εξαιρετική προστασία στην καρδιά και προστατεύει το εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών. Η εξαιρετική αντιφλεγμονώδης δράση του αλλά και αντιοξειδωτικές του ικανότητες το καθιστούν βότανο της νεότητας.

Bilberry-Extract-Capsule-P-E-Plant-Extract-

* Πράσινο τσάι: Το γνωστό σε όλους αυτό βότανο, κάνει θαύματα υγείας. Έχει αποδειχτεί κλινικά ότι η δράση του ως αντιοξειδωτικό είναι 200 φορές πιο αποτελεσματική από την βιταμίνη E. Η αντικαρκινικές του ιδιότητες, η συμμετοχή στη μείωση εμφάνισης διαβήτη τύπου β αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι λίγα από τα οφέλη του. Καθόλου αμελητέα η συμμετοχή του στο χάσιμο λίπους, καθώς μειώνει τον αριθμό των τριγλυκεριδίων που κυκλοφορούν στο αίμα.

GreenTeaCancer_m_1019

* Ιπποφαές: Ο όχι και τόσο εντυπωσιακός αυτός θάμνος είναι ένας δυναμίτης υγείας. Επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Η ‘υπερτροφή’ αυτή έχει 190 ωφέλιμα συστατικά. Προσφέρει στον οργανισμό ευεξία, αντικαρκινική προστασία, πρόληψη οφθαλμικών παθήσεων, ανακούφιση από τους πόνους περιόδου αλλά και μείωση της ‘κακής’ χοληστερόλης.

Hippophae_rhamnoides-duindoorn02

* Goji berry: Το μούρο από το Θιβέτ, η αλλιώς ελιξίριο της νεότητας, είναι αυτό που βοήθησε τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Li Qing Yuen, να φτάσει μέχρι τα 252 του χρόνια. 18 αμινοξέα, 21 ιχνοστοιχεία, βιταμίνες B, E, C αλλά και Ω-6 είναι κάποια από τα συστατικά του καρπού του. Ο χυμός του δυναμώνει την καρδιά, παρέχει προστασία στο συκώτι, βελτιώνει τον ύπνο, βοηθά στη πέψη αλλά και χρησιμοποιείται για την θεραπεία της ηπατίτιδας Β.

Wolfberries_Goji

 

Από την

Έλενα Χατζηχαραλάμπους

Καθηγήτρια Φυσικής αγωγής, Σύμβουλος Διατροφής, Personal trainer, issa member