Η ημέρα σας είναι εξαντλητική και το βράδυ μετά τη δουλειά αποφασίζετε είτε να βγείτε βόλτα για ποτό ή φαγητό ή να μείνετε μέσα στο σπίτι σας και να χαλαρώσετε χαζεύοντας στην τηλεόραση, στον υπολογιστή ή στο κινητό σας.Το ξέρατε όμως πως το βράδυ είναι η κατάλληλη ώρα για να ασχοληθείτε με τη δίαιτά σας;

Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μας και εκμεταλλευτείτε τις βραδινές ώρες για την επίτευξη του στόχου σας που είναι η απώλεια βάρους και η απόκτηση ενός καλλίγραμμου κορμιού.

Δειπνίστε …στον ατμό
Αποφύγετε το αλάτι στο δείπνο σας.Το αλάτι παραμένει στον οργανισμό σας όλη τη νύχτα, με μοναδικό αποτέλεσμα ένα πιο… φουσκωμένο στομάχι. Η καλύτερη βραδινή επιλογή δεν είναι άλλη από λαχανικά και στήθος κοτόπουλο στον ατμό. Μειώνοντας  τις ποσότητες αλατιού που καταναλώνετε  θα δείτε  πολύ γρήγορα τη διαφορά πάνω σας.

Βραδινή προπόνηση
Πολλές γυναίκες αποφεύγουν τη βραδινή γυμναστική θεωρώντας πως έπειτα από μια εντατική προπόνηση δε θα μπορούν εύκολα να κοιμηθούν. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την κίνηση του σώματος χωρίς όμως να κάνετε έντονη γυμναστική. Ανεβείτε στο διάδρομο για λίγο διάστημα και η εφίδρωση θα βοηθήσει στην απώλεια λίπους και φυσικά θα καταφέρετε να ξαναμπείτε στο παλιό στενό σας τζιν.

Ετοιμάστε το  φαγητό της επόμενης ημέρας
Το σπιτικό φαγητό έχει λιγότερες θερμίδες  σε σχέση με το έτοιμο.  Φροντίστε να ετοιμάζετε τα γεύματά σας μόνες σας στο σπίτι από το προηγούμενο βράδυ.

Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι σκοτεινή
Η ορμόνη μελατονίνη βοηθά το σώμα σας να καίει περισσότερο λίπος και μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς, σύμφωνα με το Journal of Pineal Research. Δεδομένου ότι το σώμα σας παράγει μελατονίνη όταν βρίσκεστε στο απόλυτο σκοτάδι, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι αρκετά σκοτεινό όσο απολαμβάνετε τον υπνάκο σας!

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία
Θέλετε να χάνετε κιλά ενώ κοιμάστε; Ρίξτε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας. Έρευνα του National Institute of Health Clinical Center σημειώνει πως οι άνθρωποι που συνήθιζαν να κοιμούνται στους 18 περίπου βαθμούς Κελσίου, έτειναν να καίνε περισσότερες θερμίδες από αυτούς που κοιμόντουσαν στους 24!