Το χαρούπι μπορεί να θεωρηθεί μια εναλλακτική λύση και πρόταση αντί για τη χρήση του κακάου.

Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές νόσους. Ακόμη, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, δεν περιέχει καφεΐνη και είναι κατάλληλο για εκείνους που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Το γεγονός ότι είναι επίσης χαμηλό προϊόν σε λιπαρά και σάκχαρα, το καθιστά μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος, αλλά ακόμα και για όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη κι έχουν ως στόχο τους την καλύτερη διαχείριση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Το χαρούπι μπορούμε να το βρούμε σε αρκετές μορφές. Η πιο συνήθης είναι σε μορφή αλευριού ή αλλιώς χαρουπάλευρο. Οι λοβοί του χαρουπιού επειδή έχουν γλυκιά γεύση, θεωρούνται καλό υποκατάστατο του κακάου. Μπορούμε να το βρούμε και σε ζυμαρικά χαρουπιού, παξιμάδια ή μπισκότα.

Ευδοκιμεί και διατίθεται σε αφθονία στην Κρήτη, γι’ αυτό και πολλά -αν όχι τα περισσότερα- από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο με χαρούπι έχουν κρητική προέλευση. Υπάρχουν σε βιολογικά καταστήματα, delicatessen, ενώ γίνονται παραγγελίες και από e-shops με είδη κρητικής διατροφής.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!